Dit is waarom jij rond de kersttijd naar Edinburgh moet

Hier kom je zonder moeite in de kerstsfeer.

Dit is waarom jij rond de kersttijd naar Edinburgh moet

Deel dit artikel op

Heb je zin om in de kerstvakantie even een paar dagen weg te gaan? Dan is Edinburgh de perfecte plek! Lees hieronder waarom jij Edinburgh echt een keer moet bezoeken in de kerstperiode.

1 Alle straten zijn versierd met kerstlichtjes

Alle straten zijn versierd met kerstlichtjes
Bron:

Deel deze foto via

De inwoners van Edinburgh pakken ieder jaar groots uit en versieren de hele stad van top tot teen. Er is geen enkele straat of gebouw die ze overslaan. Ook in alle winkels, cafés en restaurants is alles versierd. Overal bulkt het van de kerstbomen en gigantische lichtspektakels die je niet wilt missen. En als je daar al niet van onder de indruk bent: ze hebben zelfs (zie rechts onderin op de foto) glijbaan 1 uit Rollercoaster Tycoon.....Alleen dat is al reden genoeg om naar Edinburgh te komen.

2 Schotse pubs waar je niet uit vandaan te krijgen bent

Schotse pubs waar je niet uit vandaan te krijgen bent
Bron:

Deel deze foto via

Ook de Schotse barren en pubs zijn heel knus ingericht tijdens de kersttijd. Overal hangen lichtjes en staan er druipkaarsen. Sommige pubs hebben zelfs een open haard. Je zou ook gewoon naar Edinburgh kunnen gaan puur voor een kroegentocht. Want als je eenmaal in zo'n gezellige pub zit wil je er niet meer uit.

3 Whisky

Whisky
Whisky
Bron:

Deel dit GIFje via

Schotland staat ook bekend om haar whisky. Overal wordt geadverteerd voor Schotse whisky merken en er zijn ook genoeg proeverijen in de stad. Het is het zeker waard om er eentje te bezoeken en even lekker te genieten van de lekkerste Schotse whisky's.

4 Kersttruieninvasie

Kersttruieninvasie
Kersttruieninvasie
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is geen grap: bijna iedereen loopt in Edinburgh in december in een kersttrui over straat. De kersttruien kunnen ook niet gek genoeg. Sommigen geven zelfs licht of hebben uitpuilende rendieren of kerstmannen erop. Er worden daarom dus ook heel veel kersttruien door heel Edinburgh verkocht. Echt fantastisch dus voor de kersttruiliefhebber.

5 Gigantische kerstmarkt

Gigantische kerstmarkt
Bron:

Deel deze foto via

Je hoort mensen altijd praten over de kerstmarkten in Duitsland, Engeland of Frankrijk. Maar er wordt nooit gepraat over de kerstmarkt van Edinburgh. Deze kerstmarkt is zó groot en er wordt echt van alles verkocht. Kerstballen, kersttruien, speelgoed, kunst, sieraden, eten en de lekkerste chocomel die ik ooit gehad heb. Ook staan er attracties, waaronder een reuzenrad, een zweefmolen, een kerstbomendoolhof, een glijbaan en een hele lange ijsbaan. Kortom: deze moet je een keer bezocht hebben!

6 Winkelstraten

Winkelstraten
Bron:

Deel deze foto via

Naast de grote winkelketens heeft Edinburgh ook winkelstraten vol boetiekjes. Hier is van alles te vinden zoals kleding, schotse rokken, souvenirs, alcohol, boeken, muziek en veel meer. De architectuur van deze winkelpanden straalt zoveel historie uit. Het geeft je gewoon echt een knus gevoel om alleen al door de straten te lopen. Heel Brits en heel sfeervol.

7 The Elephant House

The Elephant House
Bron:

Deel deze foto via

Als je een grote Harry Potter-fan bent, moet je hier zeker even een kopje koffie halen. Dit is de koffiezaak waar J.K. Rowling Harry Potter heeft geschreven. Het is hier alleen vaak wel loeidruk, dus als je hier heengaat zou ik 's ochtends vroeg gaan.

8 Arthur's Seat

Arthur's Seat
Bron:

Deel deze foto via

Loop je liever in de natuur dan door de winkelstraten? Dat kan ook. Maak een wandeling door Holyrood Park en beklim de Arthur's Seat, die midden in de stad te vinden is. Het is geen steile klim en het is de moeite zeker waard als je bovenop de berg staat en uitzicht hebt over de hele stad.

9 Edinburgh Castle

Edinburgh Castle
Bron:

Deel deze foto via

Er staat nog een berg midden in het centrum. Op deze berg staat The Edinburgh Castle. Hier kun je naar binnen met een ticket of je kunt een wandelingetje maken naar de poort van het kasteel waar je ook een prachtig uitzicht hebt over het centrum van Edinburgh.

10 Calton Hill

Calton Hill
Bron:

Deel deze foto via

Op deze heuvel, iets meer afgelegen van het centrum, heb je het mooiste uitzicht over de stad. Je kijkt vanaf hier recht op de Princes Street en vindt op de heuvel zelf heel veel mooie monumenten. Je kan met het ov uitstappen recht onder de heuvel en in een paar stappen ben je boven op dit punt waar je kunt genieten van het prachtige Edinburgh.

11 Haggis

Haggis
Bron:

Deel deze foto via

Uiteindelijk na een lange dag de stad verkend te hebben heb je vast wel honger gekregen. Dan is het tijd voor het typisch Schotse gerecht: haggis. Het ziet er misschien niet heel lekker uit maar geloof mij, dit is heerlijk. Haggis is een vleesgerecht dat voornamelijk bestaat uit delen van het lever, hart en long van een schaap, gemixt met kruiden, bouillon en havermout. Dit wordt vaak samen met koolraap en aardappelpuree geserveerd. Ik zeg: bon appétit!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel