Dit is waarom we blij zijn dat het bijna weer december is

Draag die lelijke kersttrui zodat de focus op de trui ligt en niet op die tien kilo die je bent aangekomen.

Dit is waarom we blij zijn dat het bijna weer december is

Deel dit artikel op

December is de maand van gezelligheid, de maand met de meeste feestdagen en de maand dat we ons helemaal volstouwen met eten. Hier tien redenen waarom december de leukste maand van het jaar is.

1 Sinterklaas

Sinterklaas
Sinterklaas
Bron:

Deel dit GIFje via

Ieder jaar voelen wij ons weer heel even als een kind wanneer Sinterklaas de haven komt binnevaren met zijn pieten. De tijd van twintig dobbelspellen en het in elkaar knallen van de simpelste surprises. Ondanks alle controverse rond het Sinterklaasfeest blijven de meeste mensen er naar uitkijken, maakt niet uit hoe oud je bent. Het is de tijd van cadeautjes, schuimpjes, chocoladeletters, banketstaven, marsepein en ook vooral niet te vergeten, het allerlekkerste: chocoladepepernoten. Het brengt een hoop nostalgische gevoelens met zich mee en ook vele gezellige avondjes met vrienden en familie.

2 Diëten? Kan ik dat eten?

Diëten? Kan ik dat eten?
Diëten? Kan ik dat eten?
Bron:

Deel dit GIFje via

ZO. VEEL. ETEN. December is met stip de maand dat we onszelf volstouwen met alles dat ook maar te eten valt. Even niet denken aan onze summer body, dat komt wel weer in het nieuwe jaar. Nu is het tijd voor al het sinterklaassnoep, kerstdiners, oliebollen en ander eten in de wereld. We vreten ons tonnetjerond en bedekken onze buik wel met een te grote kersttrui.

3 Drank.....heel veel drank

Drank.....heel veel drank
Drank.....heel veel drank
Bron:

Deel dit GIFje via

December zou december niet zijn als er geen dertig liter wijn wordt gedronken. Daarnaast wordt er natuurlijk ook veel whiskey, warme chocomel met Bailey's of gewoon bier gedronken. Het maakt ook niet uit zolang er maar alcohol in zit. Cheers!

4 Dikke uitverkoop

Dikke uitverkoop
Dikke uitverkoop
Bron:

Deel dit GIFje via

Doordat het bijna kerst is, kopen mensen natuurlijk veel cadeaus en is alles in de uitverkoop! Nu kun je eindelijk het paar schoenen kopen dat je al zo lang wilde hebben.

5 KERST

KERST
KERST
Bron:

Deel dit GIFje via

De favoriete feestdag van iedereen: Kerst! Alle kerstfilms, kerstliedjes en versiering mogen weer tevoorschijn komen. Buiten is het donker en koud, binnen is het gezellig en warm. Even niet denken aan werk of school, maar gezellig voor de duizendste keer Home Alone kijken met je familie en jezelf het schompes vreten.

6 Sneeuw!

Sneeuw!
Sneeuw!
Bron:

Deel dit GIFje via

Een witte kerst! Althans, dat hopen we te krijgen dit jaar. Het typische kerstplaatje waarin je lekker warm binnen voor de openhaard zit en het buiten keihard sneeuwt. Na het kerstdiner even een sneeuwpop bouwen met je broertje of zusje en daarna je handen warmen aan een warme chocomel. Vorig jaar hadden we het geluk om in december al te kunnen genieten van een dik pak sneeuw, wie weet wat deze winter ons zal brengen. Fingers crossed!

7 Schaatsen

Schaatsen
Schaatsen
Bron:

Deel dit GIFje via

In de vakantie is het natuurlijk superfijn als het vriest, zodat je kan schaatsen en verder niet per se de deur uit hoeft. Maar als de vakantie weer voorbij is en de straten hebben besloten om een schaatsbaan te worden kan het wat hinderlijk zijn. Het zorgt hoe dan ook wel voor grappige momenten.

8 Vakantie

Vakantie
Vakantie
Bron:

Deel dit GIFje via

FREEDOM! Lekker even twee weken geen huiswerk maken, niet hoeven te luisteren naar het gezeur van leraren, geen deadlines, alleen maar RUST. Nu heb je eindelijk even tijd voor jezelf. Eindelijk kun je die serie afkijken, dat ene boek uitlezen of onder je steen vandaan komen en met vrienden afspreken die je al een jaar niet meer hebt gezien. Ook kun je natuurlijk gewoon lekker niks doen en even op adem komen.

9 Kerst betekent ook.... Top2000!

Kerst betekent ook.... Top2000!
Kerst betekent ook.... Top2000!
Bron:

Deel dit GIFje via

Ieder jaar van 25 t/m 31 december heb je op NPO Radio 2 de Top2000. Hierbij kunnen mensen ieder jaar stemmen wat hun favoriete liedjes zijn en dat resulteert in een lijst van de 2000 populairste nummers van dat jaar. In de laatste week van ieder jaar wordt er live op de radio en tv in het Top2000 Café afgeteld van 2000 naar 1. Dit is altijd zo gezellig en geeft het gevoel alsof het een hele week kerst is. Zo ga je perfect 2018 uit en het nieuwe jaar in.

10 Oud & Nieuw

Oud & Nieuw
Oud & Nieuw
Bron:

Deel dit GIFje via

Na op oudejaarsavond al die oliebollen te hebben gegeten en drie flessen wijn van kant te hebben gemaakt moet je er de dag erna toch weer aan geloven om het gezonde leven weer op te pakken en alle kerstversiering vaarwel te zeggen. ''New year, new me!'' Prepare voor al de cheezy Instagram captions van de mensen met hun zogenaamde goede voornemens die de dag erna al lang al weer vergeten zijn. Het gewone leven begint weer, want december is helaas tot een einde gekomen. Nu kunnen we weer aftellen tot volgend jaar.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel