14 Fashion items die ieder edgy Instagrammeisje in haar bezit heeft

Deze kledingstukken mogen niet ontbreken als je een echte alternatieveling bent.

14 Fashion items die ieder edgy Instagrammeisje in haar bezit heeft

Deel dit artikel op

Je kent ze wel, de alternatieve personen, influencers of modellen op Instagram. Ze proberen anders te zijn maar uiteindelijk hebben ze allemaal exact dezelfde stijl. Deze stijl bevat vaak een lijstje met kleding waar iedere alternatieve Instagramgoeroe zich aan houdt. Deze kledingstukken hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

1 Bandshirts

Bandshirts
Bandshirts
Bron:

Deel dit GIFje via

''Nirvana wie?'' Het is een grote modetrend om t-shirts te dragen van bands. Deze shirts worden verkocht door de grootste modeketens over de wereld. Maar vaak weten de mensen die ze dragen niet eens wie de band is die op hun shirt staat of vinden ze het alleen maar lekker edgy overkomen. Wat maakt het ook uit, als het maar bij de rest van je Instagramfeed past, toch?

2 Geblokte rokjes en broeken

Geblokte rokjes en broeken
Bron:

Deel deze foto via

Deze trend is écht een must-have! Als je geen wit met zwart geblokte broek of rokje hebt ben je dan überhaupt wel edgy? Deze trend verschijnt steeds vaker op social media en is ook steeds vaker verkrijgbaar in winkels. Deze mag niet ontbreken in de kast van een echte alternatieveling.

3 Spijkerjas

Spijkerjas
Spijkerjas
Bron:

Deel dit GIFje via

De spijkerjas kent eigenlijk geen tijd. Dit kledingstuk is al heel lang een bekende modetrend. Ook onder de alternatieve mensen is de spijkerjas geliefd. Vaak gooien zij er ook nog wat buttons en patches op zodat het nog duidelijker is wie zij zijn en waar zij voor staan, want dat moet natuurlijk wel duidelijk zijn voor de mede-alto's.

4 80s windbreaker

80s windbreaker
80s windbreaker
Bron:

Deel dit GIFje via

De windbreaker, some will hate it and some will love it. Een jas die er in duizend verschillende kleuren is. Een typisch kledingstuk uit de 80s. Sommigen zijn echt ontzettend fout maar daarom zijn ze juist leuk. Even langs de lokale thrift shop en je vindt er genoeg. Geeft die lekkere indie uitstraling waar je altijd al naar op zoek was.

5 Dr. Martens-schoenen

Dr. Martens-schoenen
Dr. Martens-schoenen
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is dé schoen voor de alternatieve Instagrammer. Dr. Martens schoenen zijn er in vele soorten en maten. Je ziet de zwarte of de bloedrode laarzen nog het vaakst wanneer je door de edgy hashtags scrollt. Naast deze donkere laklaarsjes dragen zij ook graag Vans en Converse All-stars maar Dr. Martens worden met stipt het meest gespot in de alternatieve kringen.

6 Veel te klein zwart brilletje

Veel te klein zwart brilletje
Bron:

Deel deze foto via

Deze bril gaat je niet beschermen tegen zonlicht. Deze bril heeft namelijk maar één functie: hij maakt alle looks gelijk edgy. Zelfs al zou je alleen een wit shirt met een spijkerbroek dragen en je voegt deze bril toe, behoor je meteen tot de alternatieve club.

7 Chokers

Chokers
Bron:

Deel deze foto via

De chokertrend komt en verlaat ons iedere keer weer. Deze trend is ontstaan rond 2500 voor Christus. Heeft in de 90s een comeback gemaakt en is sinds een paar jaar weer helemaal in trek onder de fashionistas. Het is moeilijk om een bekend persoon te noemen die nog nooit een choker heeft gedragen. Bijna iedereen ging mee in deze trend en ook bij de alternatieve mensen is deze trend nog steeds heel geliefd.

8 Ripped mom jeans

Ripped mom jeans
Bron:

Deel deze foto via

Tegenwoordig zijn de mom jeans, een spijkerbroek die vaak high-waisted is en waarbij je op hoogwater loopt, een ware favoriet. Maar dat alleen is natuurlijk niet edgy genoeg. De mensen die willen laten zien dat zij heel alternatief zijn, hebben het liefst zo groot mogelijke gaten in de broek, zodat ze er ook nog een fishnet panty onder kunnen knallen voor het schandalige effect. Soms is het meer gat dan broek. Ach, je moet toch wat overhebben voor die perfecte Instagramfoto.

9 Oversized camobroeken

Oversized camobroeken
Bron:

Deel deze foto via

Ook deze trend is weer terug van weggeweest. Wanneer je dacht dat de camouflage fase eindelijk voorbij was komt het met een noodvaart weer terug. Alles in camo is weer in: camo tops, hoofdbanden, jasjes maar vooral camo broeken. Het liefst een beetje oversized ook zodat ze wijd om de benen zitten. Gooi er een bandshirt boven, doe een choker om je nek en het plaatje is compleet!

10 Baret

Baret
Bron:

Deel deze foto via

De baret! Deze trend is dit jaar eigenlijk pas een beetje begonnen. Veel alternatieve modellen en influencers begonnen met het dragen van de baret. Uiteindelijk is de vonk overgeslagen op vrijwel iedereen. Als je rondkijkt op je school of werk zie je waarschijnlijk ook baretten in overvloed. Het is een grote trend onder de modeliefhebbers die waarschijnlijk nog wel even voortleeft in de mode van tegenwoordig en in de alternatieve scene.

11 Lang leve leer!

Lang leve leer!
Bron:

Deel deze foto via

Alsof je zo uit The Matrix bent gestapt. Leren schoenen, leren jas, leren broek, leren topje, álles kan met leer. Je kan er eigenlijk nooit mee fout gaan. Zelfs een compleet leren outfit kan een perfecte match zijn. Ook valt het overal mee te mixen. Je kunt leer het hele jaar door dragen en dat doen veel mensen dan ook. Ongeacht het seizoen moet je er natuurlijk wel ervoor zorgen dat je outfits spicy blijven.

12 Flared jeans

Flared jeans
Bron:

Deel deze foto via

Wat je zo'n tien jaar geleden snel wilde inruilen voor skinny jeans is nu weer helemaal terug in de mode: Flared jeans. De 70s broek met wijde pijpen is een broek die hedendaags niet mag ontbreken in je kleding collectie. Ook onder de influencers en modellen zijn deze broeken weer helemaal in de mode. Wil je gaan voor een classy edgy look, dan zijn flared jeans perfect.

13 Corduroy jas

Corduroy jas
Bron:

Deel deze foto via

Je kent het wel, die stof met van die ribbeltjes. Kledingstukken van corduroy zijn nu echt overal te vinden. Vaak worden er broeken, jassen maar ook tassen van gemaakt. Het is een hele zachte maar vaak ook stevige stof waardoor het lekker zit én niet snel kapot gaat. Het staat leuk op alles en je ziet het vaak in aarde kleuren voorbij komen. Ook heeft een corduroy jas vaak een gewatteerde binnenkant dus is het ook nog eens lekker warm voor tijdens de koude periodes. Meer redenen om er meerdere van in je kast te hebben hangen!

14 Flanel

Flanel
Bron:

Deel deze foto via

Tot slot: houthakkersoverhemden! Het kledingstuk dat echt typisch is voor het grunge tijdperk. Dit item werd het meest gedragen door bands als Nirvana en zo werd dit in de 90s al een grote trend. Tegenwoordig wordt dit vooral nog gedragen door houthakkers en je raadt het al.... alternatieve grungemeisjes op Instagram!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel