10 Fantastisch foute uitgaansplekken die iedere Amsterdammer bezocht moet hebben

Vergeet al die hipsterbarren en coole clubs: deze grandioos foute uitgaansplekken in Amsterdam zijn pas echt de bom.

10 Fantastisch foute uitgaansplekken die iedere Amsterdammer bezocht moet hebben

Deel dit artikel op

1 Café Nol

Café Nol
Bron:

Deel deze foto via

We maakten al eens een lijstje over Café Nol, en we staan hier nog steeds achter: je moet echt een keer naar Café Nol. Hoe je het ook wendt of keert - Nol lijkt op een bordeel. Maar, bij Café Nol heb je altijd lol. Het is zo'n tent waar je voelt dat de Jordaan nog springlevend is. Én je drinkt hier bier uit van die ouderwetse stapelglazen. Je weet wel, die glazen waar je bier binnen drie seconden van doodslaat. Nol is liefde, Nol is leven. 

2 Jantjes Verjaardag

Jantjes Verjaardag
Bron:

Deel deze foto via

Je moet er tegen kunnen om de hele avond doodgegooid te worden met hits van Nederlands bodem - veelal van vage of al lang overleden volkszangers (geen disrespect natuurlijk). Maar als je dat kan hebben is Jantjes verjaardag jouw perfecte spot. Er is een heuse aprės-ski bar in de kelder: fan-tas-tisch. De flügel vloeit hier rijkelijk. Oh, en er is een paaldanspaal en een drankrad van fortuin: supervet. 

3 Café Bubbels

Café Bubbels
Bron:

Deel deze foto via

"Dance to the beat" - zeggen ze bij Bubbels. Nou, probeer dat maar eens. Je bent waarschijnlijk al dronken als je hier aankomt en je zult geen enkele persoon meer op de maat zien dansen. Toch is de Bubbels keer op keer weer de plek waar je eindigt als je rondom het Leidseplein bent. Het is zo klein dat je verplicht bent om 12 man tegelijk te schuren en de barman klingelt regelmatig aan de bel. Als je geluk hebt is er ook nog een live zanger. Kortom: grandioos.

4 Disco Dolly

Disco Dolly
Bron:

Deel deze foto via

Ach, af en toe kotst er iemand op de trap (bovenaan) - maar Disco Dolly (ooit Dansen bij Jansen) is altijd lachen. Hier kun je tenminste 7 dagen per week dansen tot diep in de nacht. Soms staat er een DJ compleet buiten de maat te draaien, andere keren danst er iemand op de bar. Kan allemaal, bij Disco Dolly. De Bloemenbar, een deur verder, is trouwens ook top.

5 Coco's Outback

Coco's Outback
Bron:

Deel deze foto via

Deze fantastische tent om de hoek van het Rembrandtplein heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt in je leven: buckets vol met ondefinieerbare drank (+ XXL rietjes!), happy hours die de hele dag lijken te duren en niet te vreten voedsel.

6 De Gieter

De Gieter
Bron:

Deel deze foto via

Van zondag tot en met donderdag betaal je 1,50 voor je biertje bij de Gieter- nou dan kun je ons wegdragen. Dit is de plek waar je heen ging toen je nog geen enkele plek in Amsterdam kende, maar het bestaat nog en is nog steeds zo fout dat je bij binnenkomst eigenlijk gelijk wilt vluchten. En toch blijf je, tja. Waarschijnlijk worden hier nog steeds meisjes tegen de bar gevingerd in ruil voor een biertje, dus als je zin hebt in een pleziertje: wij houden je niet tegen.

7 Satellite Sports Cafe

Satellite Sports Cafe
Bron:

Deel deze foto via

Leidseplein, och Leidseplein: wat ben je mooi. De Sportsbar staat voor alles dat het Leidseplein is: pure goorheid & ellende, waar je op de een of andere manier tóch weer telkens naartoe getrokken wordt. Bij de Sportsbar kom je natuurlijk alleen om shots te drinken - niemand zit hier voor z'n lol. De Jäger is hier veel goedkoper dan bier en komt in reageerbuizen (in grote hoeveelheden, natuurlijk!) en dat maakt ons oh zo blij.

8 Ruk en Pluk

Ruk en Pluk
Bron:

Deel deze foto via

Deze gouden spot in Amsterdam Oost is een waar begrip onder echte Amsterdammers. Waarom? Omdat het er binnen altijd uitziet alsof het kerst is, of carnaval, of een ander feest waar veel bonte kleuren en lichtjes geoorloofd voor zijn. Het personeel is fantastisch en tapt biertjes bij de vleet. Hier heb je gegarandeerd een avond om nooit meer te vergeten. 

9 Chupitos

Chupitos
Bron:

Deel deze foto via

Wanneer was jij voor het laatst in de Chupitos? Waarschijnlijk te lang geleden. Je moet gewoon weer eens gaan, want weet je nog hoe je het levensgeluk door je aderen voelde stromen toen de barvrouw de bar in vuur en vlam zette voor het beroemde "Harry Potter" shotje? Eén en al geweldigheid. Echt.

10 De Twee Zwaantjes

De Twee Zwaantjes
Bron:

Deel deze foto via

De Twee Zwaantjes is zo'n café waar Nederlandse muziek zonder gène uit de speakers schalt en je wordt geholpen door barvrouwen met een onvervalst puur Amsterdams accent. Aan de muur prijken prachtige prints van Nederlandse volkszangers: Amsterdamser kan niet.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel