12 Disney-verhalen die er in 2017 heel anders uit zouden zien

Tom Ward is een grafisch designer die al je oude Disney-vriendjes in 1 klap teleporteert naar de tegenwoordige tijd.

12 Disney-verhalen die er in 2017 heel anders uit zouden zien

Deel dit artikel op

Welkom in 2017! Je zou het bijna vergeten, maar de meeste Disneyfilms komen toch echt uit de tijd van guldens, flippo's, trainingspakken en met-natte-haartjes-voor-de-TV-en-uiterlijk-half-tien-naar-bed. Epische classics zoals 'Jungle Boek' en 'Dombo' stammen uit midden vorige eeuw en zelfs 'De Kleine Zeemeermin' was al in 1990 in de bioscoop. De Britse illustrator Tom Ward heeft een paar Disney-vrienden en vriendinnen een update gegeven en laat zien hoe ze er in de wereld van vandaag uit zouden zien. Welkom in 'Alt Disney'!

1 Arthur uit Merlijn de Tovenaar

https://www.instagram.com/p/BWNRexbDfuU/
Fuck dat zwaard... eerst Snapchatten.

2 Assepoester

https://www.instagram.com/p/BWYU_KKDgsG/
Heb je je een slag in de rondte gewerkt om op tijd klaar te zijn, heb je hemel en aarde bewogen om met paard en wagen een beetje in stijl op je date te arriveren... zul je altijd zien dat die lul heel even Blendle, VI, NU.nl en de WhatsApp-gesprekken met z'n andere scharrels moet checken. 

3 Gaston en LeFou uit Belle en het Beest

https://www.instagram.com/p/BWYlrOPD8Xl/
De tekenen waren eigenlijk altijd al aanwezig. Alle vrouwen in dat gekke Franse dorpje wierpen zich als een roedel hongerige wolven op Gaston, maar toch zette hij alles op alles om Belle het bed in te krijgen. Ontkenningsfase. Wanneer je de chemie tussen Gaston en zijn partner LeFou ziet, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat ze het doen. En dat is prima! Wat anderen ook zeggen!

4 Dombo

https://www.instagram.com/p/BWQuLXfD15c/
Zolang er in verschillende landen nog steeds gefortuneerde gekkies lekker gaan op een ivoren beeldje op hun nachtkastje, lopen Dombo en zijn leeftijdsgenootjes nog steeds de kans hun pensioengerechtigde leeftijd niet te halen. 

5 Teigetje, Simba en Shere Khan

https://www.instagram.com/p/BWQK_xpjlna/
Sinds 2015 is het officieel verboden om wilde dieren in circussen door hoepeltjes te laten springen. Althans, in Nederland. Op andere plekken in de wereld hadden Walt's wilde dieren er misschien wel zo bij gezeten.

6 Baloe en Mowgli uit Jungle Book

https://www.instagram.com/p/BWOLp74DXAs/
Waar Jungle Book zich nou precies afspeelde, is nooit helemaal duidelijk geworden. Maar wanneer Baloe en Mowgli hun innige vriendschap in oorden als Georgië, Albanië of Rusland hadden opgebouwd dan had het leven van die twee er waarschijnlijk wezenlijk anders uitgezien.

7 Peter Pan

https://www.instagram.com/p/BWLpVL2DFUo/
Sowieso zullen veel mensen de politie bellen wanneer ze een puber door hun straat zien zweven, maar wanneer hij er ook nog met hun dochter vandoor wil is dat anno nu reden genoeg om de beveiliging een tikkeltje op te schroeven. 

8 Robin Hood

https://www.instagram.com/p/BWLSp47DRTN/?taken-by=tomwardstudio
Links rijden, moeilijk praten en liters thee per dag wegtikken. De Engelsen hebben een hoop gekke traditietjes en ze houden ze allemaal krampachtig in stand. Net als de vossenjacht. Maar; tijd om terug te slaan!

9 Ariël in De Kleine Zeemeermin

https://www.instagram.com/p/BWLA5ztj_u3/
Geef toe, ook jij was verliefd op Ariël. Ze heeft prachtig rood haar, is de hele dag halfnaakt en heeft ook nog eens ogen om in te verdrinken. En geef ook maar toe, je vond die Prins Erik maar een lul. Maar stel dat er echt Ariëlletjes bestaan... die zouden het vandaag de dag zwaar hebben. Gelukkig hebben we mensen als Bojan Slat die zich druk maken om de plastic soep in de wereldzeeën, maar zolang er ook nog chemische meuk wordt gedumpt moeten we ons allicht druk maken om wat mutaties her en der. 

10 Alice uit Alice In Wonderland

https://www.instagram.com/p/BWLARffDdkZ/
Wat voor een bikkel Alice in de film ook is, dikke kans dat ze in het echte leven zou zijn uitgegroeid tot een quinoakut en hashtag fitgirl. Haar hele Instagram staat vol met work-outs en fitgirlcode. Terwijl iedereen lekker naar feestjes gaat, zit zij op de bank met een hoop gezonde zooi. 

11 Gepetto en Pinokkio

https://www.instagram.com/p/BWZtAiCDOu5/
Los van het feit dat er tegenwoordig wel een shitload aan Facebookshaming wordt gedaan wanneer  buurtbewoners lucht krijgen van een oude man die samenwoont met een minderjarige jongen, moeten ook Disneycoryfeeën natuurlijk de tijd nemen voor hun selfies. Wel handig dan, zo'n selfiestick. 

12 Aladdin

https://www.instagram.com/p/BWOAxsRDTRu/
We hebben allemaal onze mond vol van emancipatie, maar dit beeld is toch nog steeds van kracht in een hoop postcodegebieden wereldwijd.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel