8 Soorten shirts die zangers altijd dragen

Als je weer eens zo'n bandje tegen het lijf loopt... let er maar eens op!

8 Soorten shirts die zangers altijd dragen

Deel dit artikel op

1 'Ik ben de artiest'

'Ik ben de artiest'
Bron:

Deel deze foto via

Wanneer je een shirt uit deze categorie ziet, maak je dan op voor een moeilijke avond. Wanneer het hele optreden nou niet te pruimen is, dan ligt het aan jou. Hij is de kunstenaar, jij snapt het gewoon niet.

2 'Instrumenten'

'Instrumenten'
Bron:

Deel deze foto via

Let maar eens op, zangers van coverbands dragen ook vaak shirtjes met een muziek-instrument. Bedoeld om de muzikaliteit van het podiumbeest te benadrukken. Ook al zie je hem hooguit met een tamboerijn staan zwaaien.

3 'Microfoons'

 'Microfoons'
Bron:

Deel deze foto via

Ongeveer hetzelfde als een instrument op je shirt, maar het signaal wat deze print afgeeft is wezenlijk anders. De microfoon benadrukt dat hij de zanger is, ook al blijkt dat niet direct uit zijn vocale performance. Hij is hoe dan ook de allerbelangrijkste entiteit in de zaal. Toon respect.

4 'Wereldsterren'

'Wereldsterren'
Bron:

Deel deze foto via

Mensen identificeren zich graag met andere personen. Beroemde personen bij voorkeur. Straalt toch iets uit van 'wij zijn gelijk' en 'wij weten hoe het wereldje is'... Dus coverbandzangers dragen vaak shirts van andere zangers of bandjes. Dat die optreden in een wereld die lichtjaren verwijderd ligt van hun eigen band, is van nul en geen belang.

5 'Het wordt een feestje!'

'Het wordt een feestje!'
Bron:

Deel deze foto via

Een beetje band speelt een zaak natuurlijk hartstikke plat, maar het kan geen kwaad om het naderende feestgehalte van de avond een beetje extra te benadrukken. Daarvoor is het 'Party'-shirt. Winning!

6 'Casual chique'

'Casual chique'
Bron:

Deel deze foto via

Sjiek edoch jongensachtig, netjes maar toch ondeugend... Soms moet je creatief omgaan met de dresscode en wordt daarvoor een dergelijk shirt uit de kast getrokken. Stropdas, strikje, complete smoking... alles!

7 'De Superheld'

'De Superheld'
Bron:

Deel deze foto via

Het superheldenshirt versterkt het beeld dat de zanger iets staat te doen wat niet zomaar is weggelegd voor normale stervelingen. Teksten leren die anderen jaren eerder schreven is dan ook niet niks.

8 'Zweverige teksten die iets met muziek te maken hebben'

'Zweverige teksten die iets met muziek te maken hebben'
Bron:

Deel deze foto via

Geen muziek, geen leven. Muziek is de boodschap en waar woorden falen is er altijd nog een lied. In het leven draait het niet om een mooi huis, dito auto, financiële zekerheid en 40 vakantiedagen per jaar. Neen, muziek is alles. Een zanger met dit shirt is een idealist. Hoopt eveneens met muziek-filosofische teksten hippie-groupies aan te trekken om deze wijsheden verder toe te lichten in de beschutte omgeving van de eigen kleedkamer. Lukt niet altijd.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel