Deze 10 kerstfilms móet je kijken deze kerstperiode!

Houd je van kerstfilms, maar weet je niet goed welke nou echt goed zijn? Dan ben je bij ons op het juiste adres!

Deze 10 kerstfilms móet je kijken deze kerstperiode!

Deel dit artikel op

Ook zo dol op kerstfilms? Wij in elk geval wel!

Er bestaan inmiddels heeeel veel kerstfilms. De grootste klassiekers zoals Love Actually, Elf en Home Alone kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar er zijn zoveel meer goeie films die je echt gezien moet hebben! Dus hebben we even een overzichtje voor je gemaakt. Met deze tien films ga jij je zeker vermaken deze Kerstvakantie!

1 A Christmas Prince & A Christmas Prince - The Royal Wedding

A Christmas Prince & A Christmas Prince - The Royal Wedding
A Christmas Prince & A Christmas Prince - The Royal Wedding
Bron:

Deel dit GIFje via

Als je hier nog niet van gehoord hebt, dan leef je waarschijnlijk een beetje onder een steen. Vorig jaar werd iedereen wild van de Netflix-film A Christmas Prince. Dit jaar is deel 2 op Netflix gezet. Megacliché, maar zo onwijs leuk! Ze kijken makkelijk weg, dus een Christmas Prince Marathon tijdens Kerst is een zeer goed idee!

2 The Holiday Calendar

The Holiday Calendar
The Holiday Calendar
Bron:

Deel dit GIFje via

Ook dit jaar toegevoegd aan Netflix. Hier zit een bekend koppie in voor alle Vampire Diaries-fans. Namelijk die van Kat Graham; zij speelt Bonnie in de vampieren serie. In deze kerstfilm is ze geen heks, maar een fotografe die niet zo goed weet wat ze met haar passie moet. Haar beste vriend staat voor haar klaar en haar opa geeft haar een magische adventskalender. (Toch nog magie!) De film is hoe dan ook magisch en onwijs schattig. Want je raadt natuurlijk al dat haar beste vriend iets meer zal zijn dan alleen een vriend...

3 Arthur Christmas

Arthur Christmas
Arthur Christmas
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is feelgood ten top! Er is zo goed over alles in deze film nagedacht. Alle details kloppen! Het verhaal is mega-origineel en de animatie is fantastisch. De film is heel 'menselijk', je moet hem kijken om te begrijpen wat ik hier mee bedoel. Natuurlijk is het fictie, maar er zitten heel realistische elementen in. De leger-referenties zijn echt geniaal! En de stemacteurs zijn perfect uitgekozen (check de IMDb-pagina even)! James McCavoy spreekt de stem van Arthur in en dat past uitstekend! Echt een must see!

4 How The Grinch Stole Christmas (2000)

How The Grinch Stole Christmas (2000)
How The Grinch Stole Christmas (2000)
Bron:

Deel dit GIFje via

Oké, deze valt onder de klassiekers. Maar ik heb het idee dat in Nederland The Grinch (versie met Jim Carrey) niet zo onwijs bekend is. Het is ook wel beetje een aparte film. MAAR ZO ONWIJS LEUK! Ga kijken dan. Staat niet op Netflix, maar misschien heb je net als ik een of ander technisch vriendje, die overal films van het internet vandaan weet te toveren!

5 The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol
The Muppet Christmas Carol
Bron:

Deel dit GIFje via

The Muppets zijn sowieso fantastisch. Ik bedoel, wie houdt er nou niet van Kermit de Kikker en Miss Piggy?! Het verhaal van Scrooge is een klassieker en hoort gewoon bij de Kerst. Nu kan ik me herinneren dat ik het altijd een beetje een griezelig verhaal vond, maar deze Muppets-versie van A Christmas Carol maakt het een stuk leuker! Met grapjes en liedjes, helemaal leuk. 

6 The Holiday

The Holiday
The Holiday
Bron:

Deel dit GIFje via

The Holiday, met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black, kan ik het hele jaar door kijken. Toch is het wel een kerstfilm, vol met romantiek, schattigheid en sneeuw! Een film met een levensles: ga nooit voor de fuckboys, maar kies voor jezelf en avontuur. Want onverwachte gebeurtenissen en ontmoetingen kunnen je leven volledig op zijn kop zetten!

7 Saving Santa

Saving Santa
Saving Santa
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is een superschattige animatie met de stem van Martin Freeman (weet je wel, Bilbo de Hobbit en John Watson van Sherlock? Nou hij dus.) Een film vol kleur, vrolijkheid en... tijdreizen! Maar ook een schurk wiens moeder (ingesproken door Joan Collins) de echte mastermind is. Die schurk wil natuurlijk Kerst verpesten, maar daar laat Bilbo, ehh Bernard - die uitvinder wil worden - niks van terechtkomen! Er zitten wel liedjes in (van zeer slechte kwaliteit die bijna elke keer eindigen met het zinnetje 'an elf like meeeee!', dus daar moet je je wel even op voorbereiden, bij dezen! ;)  

8 The Christmas Chronicles

The Christmas Chronicles
The Christmas Chronicles
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is weer zo'n heerlijke (nieuwe!) film waarin de huidige tijd met magie gemengd wordt. Zelfs de floss dance komt erin voor! De film gaat over Kate en Teddy Pierce, broer en zus, die elkaar niet zo goed liggen. Ze ontmoeten de Kerstman en alles gaat eerst natuurlijk fout. Denk: een crashende slee en politie-achtervolging.

De Kerstman komt in de gevangenis terecht en Kate en Teddy proberen ondertussen kerstmis te redden. Want...de Kerstman claimt dat als kerst weer niet door gaat dit jaar WWIII kan ontstaan ("Want waarom denk je dat de Middeleeuwen en de Eerste en Tweede Wereldoorlog ontstaan zijn? De keren dat de Kerstman te laat was en niet alle cadeaus kon rondbrengen! *insert shocked emoji*). Kurt Rusell shinet in zijn rol als Kerstman en de kleine meid die Kate speelt doet het ook zeker niet verkeerd. Oeh oeh en Winston van New Girl zit erin, Lamorne Morris. Dus dat maakt de film hoe dan ook top!

9 Merry Kissmas

Merry Kissmas
Merry Kissmas
Bron:

Deel dit GIFje via

Deze is voor alle zwijmelaars die van supercliché slechte films houden (zoals ik). Merry Kissmas gaat over Kayla, die verloofd is met een choreograaf die zeer gepassioneerd is over zijn balletvoorstelling. Dat is netjes gezegd, want eigenlijk is het een egocentrische rotzak en Kayla kan veeeel leuker en knapper (!) krijgen.

Bijvoorbeeld Dustin, een schattige kok/bakker/cateraar/ik weet nou niet precies hoe je het moet noemen. Ze belanden samen in een lift onder de mistletoe en tja... na één kus willen ze natuurlijk meer! Er komen puppies in deze film voor, dus als het verhaal je niet aanspreekt, kijk dan even voor de puppies!

10 Niko en de vliegende brigade

Niko en de vliegende brigade
Niko en de vliegende brigade
Bron:

Deel dit GIFje via

Vet schattige animatiefilm die vooral leuk is om te kijken met je kleine broertje/zusje/neefje/nichtje/oppaskindje. Niko het kleine rendier wil heel graag zijn papa ontmoeten die bij De Vliegende Brigade zit (de rendieren die de slee van de kerstman trekken). 

Hij gaat op avontuur en moet op de vlucht voor gemene wolven! Zijn grootste droom is om te kunnen vliegen, maar dat kan alleen als hij er zelf ook in geloofd... Hij wordt op zijn avontuur bijgestaan door zijn beste vriend Julius, wiens stem ingesproken wordt door Urbanus, hoe leuk is dat?! Maar het beste personage is toch wel Wilma de Wezel, ga zelf maar kijken waarom!

Heel veel kijkplezier!

Laat ons vooral even weten welke kerstfilm jouw favoriet is, zijn we wel benieuwd naar. Fijne kerst!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel