10 Koekjes (mét tv-helden) die je vroeger altijd at in de pauze

"Ruilen? Jij een Ernst & Bobbie-koek van mij, ik een Garfield-koekje van jou!"

10 Koekjes (mét tv-helden) die je vroeger altijd at in de pauze

Deel dit artikel op

Help! De tv-helden gaan verdwijnen van koekverpakkingen. De Federatie Nederlands Levensmiddelenindustrie (FNLIvindt het genoeg geweest; kinderen mogen niet meer door hun tv-helden verleid worden met ongezond eten. Zeker te begrijpen, maar toch heel jammer. Ter nagedachtenis aan deze nostalgische koekjes, een ode aan de pauzemomenten met onze jeugdhelden!

1 Ernst & Bobbiekoekjes

Ernst & Bobbiekoekjes
Bron:

Deel deze foto via

Eerst langs de randjes knabbelen en dan pas je held zelf opeten. En het hoofd als laatst natuurlijk! Ook leuk aan deze koekjes was dat er op de achterkant van de doos een kleurplaat stond.

2 Garfieldbiscuits

Garfieldbiscuits
Bron:

Deel deze foto via

Hier waren twee varianten van. Een gewone en één met stukjes chocola erin, lekkeerrrr!

3 K3-koeken

K3-koeken
Bron:

Deel deze foto via

Man, wat waren dit heerlijke koeken. Het waren een soort hele dikke pennywafels. En hier moest je natuurlijk de wikkels van bewaren, want als groot K3-fan spaarde je alle plaatjes voor in je K3-plakboek!

4 Kabouter Plopkoeken

Kabouter Plopkoeken
Bron:

Deel deze foto via

De Plopkoeken werden ook in de serie zelf gebruikt en wat was er mooier dan het eten opsmullen dat jouw helden ook aten? Ook hier weer, eerst de randjes, dan het 'binnenstuk' rondom de kaboutermuts wegeten en dan pas de muts zelf! Ja of het woord 'Plop' natuurlijk.

5 Spongebob chocokoekjes

Spongebob chocokoekjes
Bron:

Deel deze foto via

Het chocoladelaagje aan de achterkant van de koekjes zorgde voor extra smulplezier tijdens de pauze!

6 Piet piraat cakejes

Piet piraat cakejes
Bron:

Deel deze foto via

Piet piraat, Piet piraat, schip ahoy-hoy-hoy! Deze cakejes waren vrijwel hetzelfde als Prince Cake & Choc, maar er niet minder lekker om, want Piet piraat is natuurlijk veel cooler dan de prins van Prince!

7 Looney Tunes-koekjes

Looney Tunes-koekjes
Bron:

Deel deze foto via

De Looney Tunes-koekjes waren een feestje om te eten. Het waren kleine biscuitjes in in zakjes, net als de Smoeltjes. Eerst haalde je ze allemaal uit het zakje en ging je ze sorteren. Je favoriete figuurtje bewaarde je natuurlijk als laatst! Erg tragisch is dat dit zó old school is dat er geen beeldmateriaal van de koekjes is! Helaas ook al compleet uit de schappen verdwenen. Aardig stom, want nu zin in Looney Tunes-koekjes!

8 Samson & Gert schoolkoeken

Samson & Gert schoolkoeken
Bron:

Deel deze foto via

De Samson & Gert schoolkoeken waren in principe hetzelfde als de Garfieldbiscuits, maar hey, het waren andere tv-helden, dus heeeeeele andere koekjes!

9 Winnie de Poeh speculoos

Winnie de Poeh speculoos
Bron:

Deel deze foto via

De 'Poeh-koeken' waren ook om op te vreten! Lekker in de pauze genieten van heerlijke speculoos met je favoriete beer erop!

10 Dorakoeken

Dorakoeken
Bron:

Deel deze foto via

De Dorakoeken zijn een van de weinige uit dit lijstje die nog daadwerkelijk in de winkel liggen. Helaas dus niet voor lang meer. Dus zolang het nog kan, inslaan die koekjes, want wat was dát een lekker tussendoortje!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel