De oer-Hollandse pannenkoekenboerderij is leuker dan welk restaurant dan ook

De mooiste herinneringen van uit eten gaan, komen bij de pannenkoekenboerderij vandaan!

De oer-Hollandse pannenkoekenboerderij is leuker dan welk restaurant dan ook

Deel dit artikel op

Allereerst even dit: de pannenkoekenboerderij is anders dan een pannenkoekenrestaurant. Ja, het zijn allebei woorden met meer dan 20 letters en je kan bij allebei pannenkoeken eten. Maar er is één groot verschil. Bij de pannenkoekenboerderij kan je, op het voor- en nagerecht na, écht alleen maar pannenkoeken eten. Bij een pannenkoekenrestaurant staan er ook poffertjes, friet en andere dingen op het menu. Allemaal stom, want het hoort natuurlijk alleen maar om de pannenkoeken te draaien!

1 De pannenkoekenboerderij is écht oer-Hollands

De pannenkoekenboerderij is écht oer-Hollands
Bron:

Deel deze foto via

Je kan lekker je pannenkoek eten tussen de strobalen, het oud-Hollandse theeservies en oude boerderijgereedschappen. In sommige restaurants kan je zelfs meekijken hoe de pannenkoeken gebakken worden! Alles is er lekker simpel, precies waar nuchtere Hollanders van houden.

2 De serveersters dragen schattige schorten en oud-hollandse sjaaltjes

De serveersters dragen schattige schorten en oud-hollandse sjaaltjes

Deel deze foto via

Nouja, niet altijd. Ik werk in een pannenkoekenboerderij waar de schorten niet heel flatteus zijn. Je ziet er meer uit als een zoutzak. De 'leuke sjaaltjes' zijn wel aanwezig. Maar die zitten superkut en zijn eigenlijk veel te warm tijdens het werken. (Om je hoofd zijn deze toch veel leuker dan om je nek!?) En dan hebben we het nog niet gehad over dat klompje... Maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om de gasten, die vinden het geweldig zo'n serveerstersoutfit!

3 Het personeel is hartstikke gezellig

Het personeel is hartstikke gezellig
Bron:

Deel deze foto via

Geen last van chagrijnige obers die boos op je worden als je niet weet hoe je de naam van een hipstersalade of een dure wijn uitspreekt. Bij de pannenkoekenboerderij heb je gewoon de keuze uit rood en wit, en that's it. Kinderen vormen immers een groot gedeelte van de doelgroep, dus er wordt voornamelijk Fristi geschonken!

4 Oke, kinderen zijn soms nare schepsels, helemaal loslopend in een restaurant

Oke, kinderen zijn soms nare schepsels, helemaal loslopend in een restaurant
Bron:

Deel deze foto via

Maar bij de pannenkoekenboerderij is het toch nét even anders. Wanneer de kinderen hun pannenkoek voorgeschoteld krijgen, die zij zelf mogen versieren, zijn ze ineens weer lief en zoet. En alle kinderen lusten pannenkoeken, dus ook geen gezeur over ingrediënten die ze niet lekker vinden.

5 Jouw eerste herinneringen van uit eten gaan zijn hier ook gemaakt

Jouw eerste herinneringen van uit eten gaan zijn hier ook gemaakt
Jouw eerste herinneringen van uit eten gaan zijn hier ook gemaakt
Bron:

Deel dit GIFje via

Vrijwel ieder kind heeft zijn/haar 'uit-eten-gaan-ontgroening' gehad in de pannenkoekenboerderij. Mooi die herinneringen, dat je er een hele kliederboel van maakte met de stroop of de hele suikerpot over je pannenkoekje gooide.

6 Maar ook je familie-uitjes eindigen vaak bij de pannenkoekenboerderij

Maar ook je familie-uitjes eindigen vaak bij de pannenkoekenboerderij
Bron:

Deel deze foto via

Want de pannenkoekenboerderij is een geweldig restaurant voor jong én oud. Opa en oma vinden het net zo leuk om een hapje te eten bij de pannenkoekenboerderij als de kleinsten van de familie hoor!

7 De pannenkoekenboerderij is daarnaast ook de perfecte first date-gelegenheid

De pannenkoekenboerderij is daarnaast ook de perfecte first date-gelegenheid
Bron:

Deel deze foto via

Is weer eens wat anders dan bowlen of de bioscoop. En het is prima te doen, omdat het niet al te duur is. Daarnaast hoef je ook niet op je manieren te letten, wat in een heel chique restaurant toch zeker wat aandacht vereist!

8 De pannenkoeken uit de pannenkoekenboerderij hebben geweldige namen

De pannenkoeken uit de pannenkoekenboerderij hebben geweldige namen
Bron:

Deel deze foto via

"Doe mij maar Karel Kakel." "Ja, en voor mij de Boerendochter!" Dit klinkt toch superleuk? Alleen je bestelling laten opnemen zorgt al voor gezelligheid!

9 En de toetjes ook!

En de toetjes ook!
Bron:

Deel deze foto via

Het blijft leuk wanneer iemand een 'koeienvlaai' bestelt. En gasten kunnen ook altijd smakelijk lachen om de ijscoupe 'Bertha 14'. Zoveel lol zie je niet in een gewoon restaurant hoor!

10 Kortom, de pannenkoekenboerderij is één grote gezellige pannenkoekenboel

Kortom, de pannenkoekenboerderij is één grote gezellige pannenkoekenboel
Bron:

Deel deze foto via

En daar houden wij Nederlanders van. Volgende keer als je uit eten gaat, weer lekker langs gaan bij de pannenkoekenboerderij! (Doe ff Pannenkoekenboerderij De Hooiberg in Oud Ade, langs de A4, afslag Leiderdorp. Daar werk ik dus. Oke tot snel!)

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel