Cheez dippers en 9 andere dingen die jouw schooltijd dragelijk maakten

Je dankt God nog steeds op je blote knietjes dat er zoiets bestond als Gazeuse.

Cheez dippers en 9 andere dingen die jouw schooltijd dragelijk maakten

Deel dit artikel op

Omdat jouw leraar naar koffie en shag rook, je die pleurisnaamvallen nog steeds niet uit je hoofd kende en je weer eens corvee had op de vrijdagmiddag, moest je wat dingen bedenken om je middelbare schooltijd wat dragelijker te maken. En dus ging je met heel 3B naar de dichtstbijzijnde supermarkt (Aldi was een pre!) om voer en frisdrank te halen. Geen likkoeken of ufololly's. Nee, het was tijd voor wat zwaarder geschut. Zoals de volgende 10 dingen. 

1 De klassieker: het frikandelbroodje

De klassieker: het frikandelbroodje
Bron:

Deel deze foto via

Warm, koud, geplet (in die Kipling-tas van je), in de Bonus of niet; jij leefde voor dit broodje. Waar jij je overige vitaminen en mineralen vandaan haalde? Da's iedereen nog een raadsel. Want zodra jij op school kwam, flikkerde jij de hele inhoud van je broodtrommel (inclusief de door je moeder in stukjes gesneden appel) in de prullenbak.

2 Gazeuse

Gazeuse
Bron:

Deel deze foto via

Na twee zompige frikandelbroodjes was het tijd om de boel af te blussen. En dan het liefst met het mierzoete Gazeuse voor 20 cent in de smaken Framboos of Campagne Pils. 

3 Chateau-chocolade met Cola Vanilla

Chateau-chocolade met Cola Vanilla
Bron:

Deel deze foto via

Voor de meissies met hun maandelijkse ongemakken was het natuurlijk de hoogste tijd voor chocola. Heel. Veel. Chocola. Wit, puur, crunchy, melk; het maakte allemaal niet uit zolang-ie maar van de Aldi was. Chateau = life.

4 Cheez dippers

Cheez dippers
Bron:

Deel deze foto via

Toch wel de favorieten der favorieten: Cheez dippers! Om deze vervolgens heel stiekem in het hoekje van de kantine op te peuzelen omdat je anders bang was dat iemand een knabbelstok met kaas van je wilde bietsen.

5 Of nog beter: cheese strings

Of nog beter: cheese strings
Bron:

Deel deze foto via

Lekker de hele les aan dit stukje plastic pulken. (Ook een beetje stiekem, want je wilde niet dat iemand met zijn vieze vingers aan jouw kaasje ging plukken.)

6 Stokbrood + eiersalade = goedkoper dan kantine

Stokbrood + eiersalade = goedkoper dan kantine
Bron:

Deel deze foto via

Uiteraard: er was een kantine. En ja: daar verkochten ze allerlei soorten broodjes (Ook Broodje Puur was life). Maar om die 25 cent te besparen fietste jij liever naar de supermarkt om je eigen stokbrood samen te stellen. Die ook nog eens VEEL groter was dan het broodje uit de kantine. "Haha gedist".

7 Jawbreakers

Jawbreakers
Bron:

Deel deze foto via

Deze pittige ballen waren niet weg te slaan na je basisschooltijd. Voor nog geen 45 cent kon jij maar liefst vijf lessen lang (want: vijf ballen per verpakking) je mond laten fikken.

8 Gewoon een lekker zakkie chips

Gewoon een lekker zakkie chips
Bron:

Deel deze foto via

Niet om te delen, maar gewoon: een zak per persoon.

9 Golden Power

Golden Power
Bron:

Deel deze foto via

Vooral tijdens s.o.'s leefde jij op energy drank. Leraren gingen over hun nek van de mierzoete lüft die om jou heen hing, maar jij was uitermate blij met je energie voor tien.

10 En voor de echte elitescholier: een koek uit de automaat

En voor de echte elitescholier: een koek uit de automaat
Bron:

Deel deze foto via

Of roze autodropjes! Maar alleen als je genoeg te besteden had of €1,25 van Teuntje mocht lenen. Dat gaf je natuurlijk 'morgen echt terug'. Maar niet heus. Teuntje kon nog drie weken achter z'n resterende 25 cent aan, maar ach, hij had in ieder geval je dag wat dragelijker gemaakt.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel