15 nummers die oorspronkelijk van een artiest zijn die je niet verwacht

PARDON?! Don't Cha is niet van the Pussycat Dolls?!

15 nummers die oorspronkelijk van een artiest zijn die je niet verwacht

Deel dit artikel op

1 Girls Just Wanna Have Fun - Cindy Lauper

Vier jaar voordat Cindy Lauper het nummer uitbracht, liet een andere artiest de wereld al kennismaken met het nummer. Ironisch genoeg was de oorspronkelijke zanger nog een man ook! Namelijk Robert Hazard. Zijn versie werd alleen lang niet zo'n succes als die van Cindy Lauper.

2 Torn - Natalie Imbruglia

I'm all out of faith, this is how I feeeeeeeeel, I'm cold and I am shamed lying naked on the flooooor!!!! Blijkbaar was Natalie Imbruglia alleen niet de eerste die naked on the floor lag..

3 Respect - Aretha Franklin

2 jaar voordat Aretha Franklin het nummer uitbracht, schreef de beroemde singer-songwriter Otis Redding het nummer. De oorspronkelijke versie verschilt maar een heel klein beetje ten opzichte van de versie die uiteindelijk de hitlijsten bestormde. Redding schreef het nummer namelijk vanuit het perspectief van een man. Hoewel hij met dit nummer niet zoveel succes had als Aretha Franklin, scoorde hij gelukkig andere hits als Dock On The Bay. Bovendien merkte hij niet zo heel veel van het succes van Aretha Franklin, aangezien hij stierf in het jaar dat zij het nummer uitbracht..

4 Don't Cha - Pussycat Dolls

Doei jeugd: Pussycat Dolls is niet de eerste artiest die Don't Cha uitbracht! Kort voordat de dames het nummer zongen, was Tori Alamaze, een Amerikaanse zangeres, die het lied opnam. Echter deed het nummer het zo slecht qua verkoop dat producer Cee-Lo Green al snel besloot om de rechten van het nummer aan de meidengroep te geven..

5 Nothing Compares 2 U - Sinéad O'Connor

De allergrootste hit van Sinéad O'Connor was niet eens een nummer van haarzelf. In 1985 werd het nummer uitgebracht door de Amerikaanse band The Family, opgericht door niemand minder dan Prince, die het nummer overigens ook zelf schreef. Het nummer kreeg echter lang niet zoveel bekendheid als de versie die de Ierse O'Connor vijf jaar later uitbracht.

6 I Will Always Love You - Whitney Houston

Natúúrlijk blijft de cover van Whitney Houston iconisch, maar bijna twintig jaar voordat ze het nummer zong, deed niemand minder dan Dolly Parton dat ook al!

7 The Man Who Sold The World - Nirvana

Nope, Kurt Cobain en zijn kameraden waren niet de eersten die dit nummer uitbrachten. Het was David Bowie die de wereld kennis liet maken met het nummer, alleen bereikte hij lang niet de hele wereld. Past het nummer dan tóch beter bij de stem van Kurt?

8 Twist and Shout - The Beatles

The Isley Brothers brachten het nummer uit in 1962 en een jaar later verscheen het op een album van the Beatles. Het is duidelijk welke versie de meeste aandacht kreeg.. Door de jaren heen werd het nummer nog veel vaker gecovered, zo zijn er versies van onder meer Salt-N-Pepa, the Who en natuurlijk the Chipmunks!

9 If I Were A Boy - Beyoncé

Songwriter BC Jean schreef het nummer voor haar eigen debuut-album. Ze deed inspiratie op toen ze in New York pizza wilde eten, maar besloot om het niet te doen vanwege een dieet. Ze bedacht zich toen dat ze niet getwijfeld zou hebben als ze een man was geweest. Nadat haar recordlabel besloot om niets met de opnames te doen, verkocht ze het aan Beyoncé, die er een gigantisch succes van maakte. Het is te hopen dat BC Jean nu van gigantisch veel pizza's kan genieten dankzij het geld wat ze verdient aan royalties!

10 I've Got My Mind Set On You - George Harrison

Ex-Beatle George Harrison had een gigantisch succes met het nummer in 1987, maar dat was natuurlijk nooit mogelijk geweest als het niet geschreven was 25 jaar ervoor. R&B-zanger James Ray schreef het nummer in 1962 en bracht een swingende versie uit.

11 Ayo Technology - Milow

Oké, misschien niet de allergrootste verrassing, maar wel goed om je er even aan te herinneren: Ayo Technology is een nummer van 50 Cent en Justin Timberlake dat in 2007 werd uitgebracht, en een jaar later bracht Belgische singer-songwriter Milow een akoestische cover uit. Niet andersom hè!

12 Whiskey in the Jar - Metallica / Thin Lizzy

De meeste mensen kennen dit nummer alleen als een plaat vol scheurende gitaren dat onder meer door Thin Lizzy en Metallica is uitgebracht. Echter werd het nummer ergens in de 17e eeuw geschreven. De schrijver is helaas onbekend. De eerste bekende opname van het nummer dateert uit 1968 en komt van The Dubliners, die er een fijne folk-versie van maakten.

13 Zoutelande - Bløf

Hate to break it to you, maar van Zoutelande had je al veel eerder kunnen genieten.  Het nummer werd namelijk ruim 10 jaar geleden uitgebracht onder de naam Frankfurt Oder door Duitse zanger Bosse.

14 Alles van Marco Borsato

Oké, misschien niet letterlijk alles, maar wel veel!

15 Mad World - Tears For Fears

Dit nummer ken je misschien alleen als prachtige ballad van Gary Jules, maar die versie werd geschreven als soundtrack voor de film Donnie Darko. Het origineel is namelijk van Tears for Fears. Je kan het nummer trouwens ook nog kennen van Riverdale!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel