WTF! Marco Borsato heeft gewoon al zijn grote hits bij elkaar gejat

Het enige wat Marco Borsato nodig heeft om de hitlijsten te bestormen, is een bestaand nummer en Google translate.

WTF! Marco Borsato heeft gewoon al zijn grote hits bij elkaar gejat

Deel dit artikel op

Ga even goed in je stoel zitten, want...

Ga even goed in je stoel zitten, want...
Ga even goed in je stoel zitten, want...
Bron:

Deel dit GIFje via

...terwijl ik zondag in de auto loeihard aan het schreeuwen was dat de meeste dromen bedrog zijn, onderbrak mijn moeder me. "Wist je dat de meeste nummers helemaal niet door Marco Borsato zelf gecomponeerd zijn?" Ik geloofde er niks van, maar toen ik eenmaal thuis aan het googelen sloeg, kwam al snel de keiharde waarheid boven water: niet alleen dromen zijn bedrog; ook Marco Borsato is bedrog...

1 Dromen Zijn Bedrog

MAAR ALS IK WAKKER WORD NAAST JOU DAN DROOM IK NÒÒÒÒG!!!!! Deze genadeloze knaller was Marco's eerste Nederlandstalige single. Lekker origineel van ons Marco! Behalve dat het nummer niet meer is dan een vertaling van dit Italiaanse nummer..

Storie Di Tutti I Giorni - Riccardo Fogli

Tien jaar voor Marco Google Translate ontdekte werd het origineel uitgebracht in 'zijn' Italië. En dat is niet het enige nummer dat Marco uit de laars heeft getrokken..

2 Vrij Zijn

Ze wil alleen maar vrij zijn! Niks geen plagiaat-gerelateerde rechtzaken! VRIJ ZIJN!!!!! Maar dan moet je wel eerst zelf je nummers schrijven I guess, want ook hier gaat het om een geleende melodie..

Sempre - Paolo vallesi

SEEEEEEEEMPREEEEEEEE! Dat bekt minstens net zo lekker als 'Vrij Zijn', al dan niet lekkerder. Kunnen we het origineel misschien een ding maken?

3 Leef Niet Meer Voor Jou

De tekst van dit nummer slaat wel een beetje op Marco's gedrag.. "Je hebt me keihard voorgelogen, besodemieterd en bedrogen". LEKKER HYPOCRIET MARCO.

Cervo A Primavera - Riccardo Cocciante

Ik leef op zich ook niet meer voor jou nu ik dit weet.

4 Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht

Marco dient als coach voor een groot aantal jonge, onschuldige zieltjes in The Voice Kids. Leert hij hen daadwerkelijk nummers schrijven of enkel vertalen?

You Don't Have To Go Home Tonight - The Triplets

Dit nummer spant misschien wel de kroon. De titel is nagenoeg hetzelfde gebleven, net als de inhoud van het nummer. Misschien is dat bij die andere nummers trouwens ook wel zo hoor, maar mijn Italiaans is niet al te best. Arie verdersie, bolognice!

5 Margherita

Ik vroeg me al langer af waarom dit nummer Margherita heet, aangezien de naam geen enkele keer langskomen in het nummer. Bij het plegen van diefstal blijkt Marco prompt vergeten te zijn om de titel te veranderen.

Margherita- Riccardo Cocciante

Ah, hier wordt de titel wel duidelijk. Margherita wordt namelijk meerdere keren toegezongen. Waarschijnlijk gaat het nummer over een man die zijn bestelling aan een ober in een pizzeria probeert door te geven.

6 O ja, en nu we toch bezig zijn: Zoutelande van Bløf is óók gewoon gejat!

Marco is niet de enige die te lui is om zelf melodieën te bedenken. Hoewel Bløf het overgrote deel van hun nummers wel zelf in elkaar flanst, is hun meest recente hit ook gewoon een vertaling van een ander nummer. #Shooketh!!!!!!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel