Een ode aan de Merci: de ranglijst van lekkerste en goorste Merci's aller tijden

Iemand moest het doen.

Een ode aan de Merci: de ranglijst van lekkerste en goorste Merci's aller tijden

Deel dit artikel op

Deel deze foto via

Verjaardag? Afgestudeerd? Kerst? Pasen? Sinterklaas? Geboorte? Begrafenis? Per ongeluk in een dronken bui een originele Picasso van de muur gemept bij je schoonouders en slecht verzekerd? Een doos Merci is tijdloos en kan op ieder moment cadeau worden gegeven! Merci is al jaren het laatste redmiddel voor vergeetachtigen en fuck-ups. Maar de ene Merci is de andere niet, en aangezien je vaak maar 2 of 3 keer per jaar zo'n doos in huis hebt, onthoud je nooit welke Merci's het lekkerst zijn. Hoe weet je nou welke van deze verpakte chocolaatjes je eerste uit de doos moet grijpen, en welke je aan je vrienden en familie moet aanbieden? Simpel! Stamp deze Merci-rating in je hoofd. De lijst is overigens gebaseerd op een grondig onderzoek, zoals te zien in bovenstaande afbeelding. 

1 Melk-praliné

Melk-praliné
Bron:

Deel deze foto via

De ongekroonde koning van de Merci's. De vertrouwde smaak van melkchocolade, op een spannende wijze gecombineerd met romige praliné. Ongetwijfeld de eerste die uit de doos gevist wordt.

2 Mokka-room

Mokka-room
Bron:

Deel deze foto via

Ook mokka-room domineert iedere doos. Iets bitterder dan zijn voorganger, maar daardoor ook heel spannend. Tevens staat het romige innerlijk mooi in contrast met het stevige, pure uiterlijk.

3 Pure chocolademousse

Pure chocolademousse
Bron:

Deel deze foto via

Een stevige stengel gevuld met zachte, luchtige mousse. Ongetwijfeld de gangmaker op het juiste feest.

4 Pure chocolade

Pure chocolade
Bron:

Deel deze foto via

Less is indeed more! Ook de pure Merci, zonder poespas, scoort goed in de ranglijst. Zachte, bittere chocola die op je tong smelt. Ben ik altijd bij.

5 Hazelnoot-praliné

Hazelnoot-praliné
Bron:

Deel deze foto via

Hazelnoot-praliné is gewoon de shit, klaar.

6 Melkchocolade

Melkchocolade
Bron:

Deel deze foto via

Hoewel deze Merci natuurlijk hartstikke lekker is, werkt dit averechts. De eenvoudige, romige melkchocolade in dit veel te kleine formaat doet je direct verlangen naar meer, maar dat is het grote nadeel aan elke Merci: na twee happen is het feest voorbij. Bij deze Merci is dit al helemaal confronterend, aangezien melkchocola makkelijk verkrijgbaar is. Na een melkchocolade-Merci kamp je spontaan met de niet te stuiten neiging om naar de supermarkt te rennen en gewoon een hele reep melkchocolade te halen en naar binnen te schuiven. Of drie.

7 Amandel-hazelnoot

Amandel-hazelnoot
Bron:

Deel deze foto via

Less is more! Twee soorten noten in één blijkt gewoon teveel van het goede te zijn. Je kan je aandacht er niet bijhouden. Proef je hazelnoot? Proef je amandel? WHAT IS LIFE?!

8 Marsepein

Marsepein
Bron:

Deel deze foto via

GAT-VER-DAMME. Deze Merci blijft 9.999 van de 9.999 keer achter in de doos. Niemand lust deze achterlijke Merci, als hij die naam al mag dragen. Het is de anus onder de chocolade-versnaperingen. Als je iemand die je haat het leven zuur wilt maken: Koop 10 dozen Merci's, sorteer ze, vul een doos met enkel en alleen marsepein-Merci's en doe hem cadeau. Je zult nooit meer van diegene horen.

9 Koffie-room

Koffie-room

Deel deze foto via

Deze Merci is niet terug te vinden op de website, terwijl ik hem wel degelijk terugvond in de laatste doos Merci die ik in ontvangst mocht nemen. Wellicht betekent dit dat hij binnenkort uit het assortiment zal verdwijnen, en dat is helemaal niet erg. De koffie-room-Merci is niet per se viezer dan de marsepein-variant (ik wil het nog één keer benadrukken: NIETS is viezer dan de marsepein-Merci!!!!!!!!). Hij behaalt de laatste plek om een andere reden. Deze Merci is namelijk de grootste teleurstelling aller tijden. Wanneer je deze Merci aantreft in de doos, verwacht je een smaaksensatie. Een witte onderkant, een donkerbruine bovenkant, dit móét wel een onvergetelijke ervaring worden.. FAKE NEWS! Deze Merci is ongeveer net zo verraderlijk als de songteksten van K3.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel