Deze artiesten ondergingen een gigantische muzikale make-over

Katy Perry leeft niet langer in een Teenage Dream en ook Miley Cyrus gooit het (weer!) over een andere boeg. Wat nu?!

Deze artiesten ondergingen een gigantische muzikale make-over

Deel dit artikel op

Je kent het wel: je hebt een kamer vol met posters, een kast vol CD's en boeken over jouw helden en je hebt maanden uitgekeken naar de nieuwste single of het nieuwe album. En dan ineens: de artiest wiens logo jij in alle enthousiasme op je borst hebt laten tatoeëren brengt een nieuwe single uit. En wat blijkt? Je vindt het he-le-maal niks. Althans, na de eerste keer luisteren, maar uiteindelijk geef je het toch maar een kans (een tattoo weg laten laseren is namelijk best wel duur). Deze zes artiesten stelden hun trouwe fans op de proef met een flinke transformatie. 

1 De oude Coldplay

Zo'n 10 jaar was de muziek van Coldplay jouw beste vriend na een break-up. Het was janken geblazen op platen als Talk, Fix You en The Scientist. Chris Martin's stem lokte alle tranen uit je kop. Maar toen...

De nieuwe Coldplay

Dit jaar haalt Coldplay de Top 4 met dit kekke plaatje, iets waar de die-hard fans niet heel blij mee zijn (maar ook wel weer gewend na Mylo Xyloto). </3 De echte Coldplay-fan? Die ruilt de zakdoekjes ook in voor ballonnen. Viva La Vida is het nieuwe joie de vivre!

2 De oude Katy Perry

De brave Katy Perry brak aan het eind van de zeroes los van haar strenge ouders en zong over alles wat ze jarenlang stil had moeten houden. California Girls, Hot n Cold en Peacock gingen over alles wat God verboden had. Maar Katy raakte toch iets teveel geïnspireerd door Miley..

De nieuwe Katy Perry

En inmiddels zijn ook haar lange haren in de prullenbak gegaan. Maar laten we eerlijk zijn, dat is wel typisch Katy. Eens gewaagd, altijd gewaagd. Trouwe KatyCats vinden haar nog altijd om op te eten! (Maar dat lokt ze natuurlijk wel uit met deze clip).

3 De oude Madonna

Madonna was de queen of pop. Vroeger scoorde ze hits alsof het doelpunten van Ronaldo waren, maar door de jaren heen veranderde de definitie van Top 40-muziek. In plaats van te stoppen op haar hoogtepunt, deed Madonna er alles aan om relevant te blijven. Zo schakelde ze onder meer de hulp van de circa 30 jaar jongere Nicki Minaj in.

De nieuwe Madonna

Oma, wat doet u nu?! De transformatie is misschien wat extreem, maar Madonna mogen we eigenlijk niks kwalijk nemen. Ze was nota bene de inspiratie voor heel veel artiesten die vandaag de Top 40 vullen. Denk aan Beyoncé, Tove Lo, P!nk en Lady Gaga. Zelfs Drake zegt van haar te hebben geleerd! (Maar vast niet door die ene zoen) .

4 De oude Muse

Het is misschien wat extreem om Matthew Bellamy met God te vergelijken. Prima vent hoor, die God, maar hij is nou eenmaal geen Matthew Bellamy. Alles wat Muse aanraakt wordt goud. Het was dan ook juichen geblazen toen de band aankondigde dat ze een nieuwe single uit gingen brengen. Totdat hij er daadwerkelijk was. 

De nieuwe Muse

Eigenlijk is dit gewoon 'Madness', maar dan traag afgespeeld. En dat is prima. Muse is onvoorspelbaar en het blijft dan ook spannend hoe de volgende single zal klinken, maar laten we de band na één minder superieure single vooral niet in twijfel trekken. Kom maar door met die nieuwe plaat!

5 De oude Linkin Park

Na de eeuwwisseling braken ze flink door. Linkin Park deed namelijk iets nieuws en het was tof: Ze konden rocken en rappen tegelijk. Wat bleek? Metal en hiphop gingen samen als wijn en kaas! Iedereen was fan. Maar onlangs kwam het nieuwe album One More Light uit, en die is onherkenbaar..

De nieuwe Linkin Park

De nieuwe Linkin Park is eigenlijk de oude Coldplay (snap je het nog??) One More Light had een compilatiealbum van singles van de ex-leden van One Direction kunnen zijn. Het is anders dan dat we gewend zijn. Maar is anders per definitie slecht? Absoluut niet! Er wordt in One More Light misschien niet geschreeuwd of gerapt, maar het is wel degelijk een mooie plaat. Bovendien doen de singles van oud One Direction-leden het ook hartstikke goed.

6 De oude Miley Cyrus

Het feit dat Hannah Montana en Miley Cyrus dezelfde persoon waren was de grootste shock van jouw jeugd. Ook stonden 'The Climb' en 'Party in the U.S.A' op repeat op jouw iPod. En toen vonden de MTV Awards in 2013 plaats, en de grootste shock van jouw jeugd maakte plaats voor de grootste shock van je hele leven.

De oude nieuwe Miley Cyrus

'Wil Billy Ray Cyrus zijn dochter ophalen in het speelpardijs? Ze doet onzedelijke dingen met onze teddyberen.' 

De nieuwe oude Miley Cyrus

Paar jaar later... Miley is wéér getransformeerd! Een paar weken terug kwamen we erachter dat Miley Cyrus haar haar weer heeft laten aangroeien én weer normale muziek kan maken. Woohoo!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel