9 Nummers uit de 90's die nog steeds de spreekwoordelijke bomshit zijn

Deze nummers kwamen allemaal uit voordat je kon praten. Tóch ken je ze allemaal uit je hoofd!

9 Nummers uit de 90's die nog steeds de spreekwoordelijke bomshit zijn

Deel dit artikel op

Deze week is house-producer Robert Miles na een lang ziektebed overleden. Je kent hem ongetwijfeld van het nummer Children (ja echt, je kent het! Hij staat onderaan dit artikel als je ons niet gelooft). Het nummer is een perfect anthem voor de jaren '90. Een mooi moment om een paar oude maar harde plaatjes een podium te bieden!

1 Scatman John - Scatman

Je was misschien nog niet eens verwekt toen dit nummer uitkwam, desondanks zing jij het iconische Ski Ba Bop Ba Dop Bop kneiterhard mee! Of in ieder geval iets wat daar op lijkt (gelukkig heeft niemand het door als je gibberish praat).

2 Mr. President - Coco Jambo

Dit is een throwback naar de goede oude tijd dat jij videoclips stiekem moest kijken, omdat het ouderlijk gezag TMF maar een pornokanaal vond. Anno 2017 heb jij je eigen computer en kan je naar een shirtloze Mr President kijken, waar en wanneer je dat wilt. You say Coco, I say Jambo! 

3 Culture Beat - Mr. Vain

Halverwege dit nummer verander jij ineens in de beste rapper die deze wereld ooit gekend heeft. Call him mister raider, call him mister wrong.. Call him mister vain! 

4 Nightcrawlers - Push the Feeling on

Dit is een perfect voorbeeld van een nummer waarvan je bij het horen van de titel denkt dat je het niet kent, maar je zodra je de eerste noot hoort op een tafel springt om het hele nummer genadeloos mee te dansen. Logisch, dit lied is hartstikke tijdloos: zelfs Pitbull heeft er jaren later nog een slagje uit kunnen slaan.

5 Gigi D'Agostino - The Riddle

Vijftien jaar voordat deze stamper uitkwam, deed het origineel van Nik Kershaw het ook heel goed. Maar dat is leuk voor je ouders, niet voor jou. Jij wilt gewoon lekker trommelen!

6 Eiffel 65 - Blue

Hoewel briljante filmische meesterwerken als Titanic en The Lion King al een tijdje uit waren toen deze videoclip uitkwam, mag je zeer onder de indruk zijn van de kwaliteit. Een live-action meesterwerk vol aliens en lasers. Niet zo veel zin om na te denken? Richt je dan op de tekst. Da ba deeee da ba daaa!

7 2 Unlimited - No Limit

Ook Nederland wist zijn steentje bij te dragen tijdens de glansperiode van de eurodance. Dit was toch wel dé ultieme houseplaat. Dat de wereld er niet genoeg van kon krijgen, bleek uit het succes van de cover die slechts een jaar later uitkwam. Uitgevoerd door niemand minder dan Irene Moors en de Smurfen. 

8 La Bouche - Be My Lover

In de jaren '90 was Duitsland de hofleverancier van de te gekke dansplaatjes. En wat bieden ze ons nu? Tokio Hotel. Het kan snel bergafwaarts gaan. 

9 Robert Miles - Children

Dit nummer is iets minder explosief, maar dat heeft een goede reden. Robert Miles maakte het nummer namelijk met de intentie om het aan het einde van sets te draaien, om ravers wat rustiger te krijgen en ongelukken op de weg naar huis te voorkomen. Hartje voor jou, Robert! <3 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel