Rika (93) is zonder twijfel de tofste oma van Nederland

De foto's van haar bedrijfsuitje naar IJsland gaan viraal op Twitter. Bedrijfsuitje, ja. Want Rika werkt nog gewoon.

Rika (93) is zonder twijfel de tofste oma van Nederland

Deel dit artikel op

Ze is de 90 misschien al ruimschoots gepasseerd, maar Rika Koppers gaat gewoon nog elke week naar haar werk bij vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Daar staat ze inmiddels 77 jaar op de loonlijst, wat in de huidige tijden van flexcontracten en freelance functies amper nog voor te stellen is. Tegenwoordig werkt ze nog maar één dagje in de week, maar dat mag ook wel op haar leeftijd. Toen haar werkgever onlangs met het hele bedrijf op uitje ging naar IJsland, mocht Rika ook mee. Kleindochter Nadine Koppers deelde wat foto's van haar oma's avonturen op reis op Twitter. Binnen no time ontplofte haar account met enthousiaste reacties op de superoma. Volledig terecht ook wel, want met haar actieve levensstijl en fanastische Superdry badpak is Rika zonder enige twijfel de stoerste senior van Nederland. 

1 Wie Rika ziet, zou niet zeggen dat ze volgende maand 94 wordt

Wie Rika ziet, zou niet zeggen dat ze volgende maand 94 wordt
Bron:

Deel deze foto via

Om over de levensstijl van de overgrootmoeder nog maar te zwijgen. Mevrouw Koppers werkt niet alleen al 77 jaar voor hetzelfde bedrijf - ze begon ooit als oppas - maar is ook nog een dagje in de week als vrijwilliger actief in het bejaardentehuis. Veelal bij mensen die een stuk jonger zijn dan zijzelf. Bovendien beschikt ze over stalen zenuwen, zo vertelde ze ook in een interview over haar bedrijfsuitje aan Editie NL. 'Het was geweldig. Ik doe alles, tenzij ik het niet durf. Al weet ik zo snel niet te bedenken wat ik niet durf.'

2 Dat ze nog zo fief is, komt volgens de super-senior zelf door haar positiviteit

Dat ze nog zo fief is, komt volgens de super-senior zelf door haar positiviteit
Bron:

Deel deze foto via

'Een optimist tot in de kist,' zo zegt ze in hetzelfde interviewtje. Al zal haar actieve leven daar ook aan bijdragen. Zo draait ze haar hand niet om voor een fietstocht van 40 kilometer. 

3 Hoe modern ze ook is, dat ze nu viraal gaat op social media, zegt Rika weinig

Hoe modern ze ook is, dat ze nu viraal gaat op social media, zegt Rika weinig
Bron:

Deel deze foto via

Al vindt ze het wel leuk dat mensen zo massaal vrolijk worden van haar avonturen. Met haar modegevoel is dan weer helemaal niks mis, check dat fantastische Superdry badpak! 

4 Als wij Superdry waren, dan zouden we het nu wel weten....

https://twitter.com/NinaJuffermans/status/879832773854470145
Huur Rika Koppers in als model voor de volgende reclamecampagne! Een beter voorbeeld dan deze supervrouw kunnen we eigenlijk niet bedenken. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel