12 Grote voordelen van het openbaar vervoer die veel te weinig aandacht krijgen

Wat zouden we zijn zonder de trein? Een stuk minder sociaal, sportief en geduldig!

12 Grote voordelen van het openbaar vervoer die veel te weinig aandacht krijgen

Deel dit artikel op

1 Je hoeft verder niet meer te sporten

https://www.instagram.com/p/BQxUOIOB5No/?tagged=treinleven
Heb jij je wel eens vertwijfeld afgevraagd waarom je in godsnaam zoveel geld betaalt voor een treinkaartje als je vervolgens de hele reis moet staan? Omdenken! Om overeind te blijven in de trein span je constant je spieren aan en met alle drukte moet je jezelf in de gekste bochten vouwen. Je kan je sportschoolabonnement dus prima opzeggen. 

2 Laat die mindfulness cursus ook lekker zitten

https://www.instagram.com/p/BQQlrepgCTk/?tagged=vertraging
Sommige mensen doen aan yoga of mindfulness om een beetje relaxed en ontspannen door het leven te gaan. Maar dagelijks reizen met het openbaar vervoer werkt ook als een... eh... trein (sorry). Eén tripje is toch al snel irritanter dan 36 potjes Mens erger je niet, vergeet dus vooral niet naar je kern te ademen. 

3 Je maakt nog eens echt contact met je medemens

https://www.instagram.com/p/BKpgWwOgFdG/?tagged=wisselstoring
Hoe vaak komt het nou nog voor in onze moderne individualistische maatschappij dat we écht een connectie maken met anderen? Veel te weinig, maar in de spits kan je niet anders. Na een uurtje in een zuurstofarme coupé met een vreemde oksel in je gezicht en elleboog die tegen je ribbenkast duwt, heb je genoeg lichamelijk contact gemaakt voor de rest van de week. 

4 Je hebt altijd een excuus om eens uitgebreid te klagen

https://www.instagram.com/p/sDd2-VNgW8/?tagged=wisselstoring
En zeiken is toevallig hartstikke fijn en ook nog eens reuze goed voor je. Door hardop te klagen voel je je minder alleen, het helpt bij het ordenen van je gedachten en zorgt voor een beter humeur: je hebt immers lekker kunnen afreageren. 

5 Je hersens worden flink scherp gehouden

https://www.instagram.com/p/BQkdMORhEvc/?tagged=vertraging
Veel mensen hebben 's ochtends eerst een cafeïne-infuus nodig voordat ze kunnen functioneren, maar dat kan de geoefende forens zich helemaal niet permitteren. Die moet altijd op z'n qui vive zijn of de NS niet twee minuten voor vertrek plotseling het spoor van je trein verandert  of de Intercity niet stiekem een minuut te vroeg vertrekt. 

6 Je ontmoet nog eens iemand nieuws

https://www.instagram.com/p/BQw-2I4jyGs/?tagged=treinleven
Elke dag tegen dezelfde gezichten van dezelfde collega's aan moeten koekeloeren, gaat op den duur toch vervelen en vanaf een bepaalde leeftijd maak je ook steeds minder nieuwe vrienden. Maar het openbaar vervoer is natuurlijk openbaar, dus daar kom je nog eens een nieuw gezicht tegen. 

7 En leert wat extra verdraagzaamheid naar de andere mensen toe

https://www.instagram.com/p/BQswMUPFOhe/?tagged=treinleven
Van pubers die urenlang zitten te geiten en types die telefonisch hun complete galblaasoperatie in geuren en kleuren uit de doeken doen tot mensen die in 2017 nog steeds niet hebben begrepen dat je het geluid van je telefoontoetsenbord ook kan uitzetten. Je moet een hoop ellende verdragen in de trein, maar daar word je op den duur zelf wel een beter mens van. 

8 Je hongergevoel wordt ontzettend beperkt

https://www.instagram.com/p/BPA5G7Pgtij/?tagged=smullers
De eerste regel van het OV: eten in de trein stinkt, behalve als je het zelf zit op te peuzelen. Tel daar de geur van natte kleding, zweet, parfum en sigaretten bij op en je hebt de rest van de dag geen trek meer. 

9 Je hebt altijd een geloofwaardige reden om te laat te komen

https://www.instagram.com/p/BPWySp4hRCS/?tagged=vertraging
Zeg je dat je wekker stuk was, de brug open stond of je een lekke band had, dan gelooft natuurlijk helemaal niemand je. Maar treinvertraging is wél altijd een uitstekend excuus. Helemaal omdat je nog een beetje kan variëren met oorzaken: de ene keer lagen er blaadjes op het spoor, dan is er weer een wisselstoring of blijkt ergens onderweg de conducteur verloren. 

10 Je kan perfect je sociale leven bijhouden

https://www.instagram.com/p/BQvddOPDF5P/?tagged=treinleven
Met al dat eindeloze wachten heb je verder geen reet te doen, dus kan je net zo goed je emailbox legen, alle Facebookposts van je moeder liken en je whatsapp gesprekken up-to-date houden. 

11 Je richtingsgevoel krijgt nog wat training

https://www.instagram.com/p/BEbN9kHLjBN/?tagged=kutns
Als geste naar de gebruikers zijn zo'n beetje alle NS Stations gebouwd als een doolhof - met het Amsterdamse Station Sloterdijk en Utrecht CS als absolute toppers. Even oefenen en jij heb straks nooit meer Googlemaps nodig. 

12 En je kan natuurlijk schitterende selfies maken

https://www.instagram.com/p/BNmrZHMDsZW/?tagged=kutns
Hashtag drieuurvertraging, hashtag kutNS, hashtag baard. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel