11 Huizen die je kan kopen voor hetzelfde bedrag als een kelder in Amsterdam

De woningmarkt in de hoofdstad is definitief ontploft, voor hetzelfde geld woon je in één van deze Hollandse tophuizen!

11 Huizen die je kan kopen voor hetzelfde bedrag als een kelder in Amsterdam

Deel dit artikel op

Bron:

Deel deze foto via

Het kost even wat, maar dan heb je ook vrij weinig. Voor zo'n zes ton in guldens (ja, bij grote bedragen mag je nog steeds terugrekenen!) kan je de "gelukkige eigenaar" worden van een kleine 30 vierkante meters in het centrum van Amsterdam! Klinkt misschien als een waanzinnige prijs en dat is het ook. Vooruit, voor 275K - vraagprijs - mag je het interieur houden en je krijgt er ook een klein tuintje bij. Maar datzelfde bedrag is op andere plaatsen in Nederland een stuk meer huis en tuin waard! 

1 Een flat met 95 m2 woonoppervlak in de Bijlmer

Een flat met 95 m2 woonoppervlak in de Bijlmer
Bron:

Deel deze foto via

Wil je per se toch kunnen zeggen dat je in Amsterdam woont, dan kan je voor bijna drie keer zoveel meer leefruimte voor een lagere prijs terecht in de Bijlmer. De wijk had altijd een wat discutabel imago, maar dat gaat al jaren stukken beter. Bovendien zit je redelijk in de buurt van de Ikea. Zweedse balletjes for the win! 

2 Deze woonboerderij in de provincie Drenthe (225K)

Deze woonboerderij in de provincie Drenthe (225K)
Bron:

Deel deze foto via

Nadeel: het duurt waarschijnlijk wel een tijdje voordat je je nieuwe woonplaats zonder stotteren kan uitspreken. Gasselternijveenschemond is toch een hele mond vol. Voordelen: je krijgt voor 50K minder dan in de hoofdstad niet alleen 300 m2 woonoppervlak, maar ook een serre, vrijstaande stenen garage met schuur, carport en eigen boomgaard op 2766 m² eigen grond

3 Dit appartement van 82 m2 in Rotterdam

Dit appartement van 82 m2 in Rotterdam
Bron:

Deel deze foto via

Ongeveer iedereen en z'n moeder is er inmiddels van overtuigd dat Rotterdam een veel toffere stad is dan de concurrent uit Noord Holland. Zelfs Amsterdammers vertrekken massaal naar Roffa, vermoedelijk ook omdat je daar voor een kleine drie ton voorlopig veel beter uit bent. Fraaie badkamer, prima keuken en je houdt nog wat budget over om boodschappen te betalen

4 Deze godsgruwelijk toffe kerk in Biervliet

Deze godsgruwelijk toffe kerk in Biervliet
Bron:

Deel deze foto via

Waarom zou je een kelderbox aanschaffen als je ook je eigen kerk met acht glas-in-lood ramen kan bewonen? Kijk eens wat verder buiten de Randstad en je kan zomaar de eigenaar worden van dit schitterende bouwwerk in een Zeeuws plaatsje met een even schitterende naam: Biervliet. Je krijgt er trouwens ook een orgel bij, maar daar kan niet meer op worden gespeeld. Dat is dan wel weer jammer. 

5 Een voormalig café met eigen kegelbaan in Venray

Een voormalig café met eigen kegelbaan in Venray
Bron:

Deel deze foto via

Akkoord, dit pandje heeft nog wel wat kluswerk en aandacht nodig. Maar na een flinke verbouwing ben jij wel mooi de trotse eigenaar van een woonhuis met eigen bar én elektronische kegelbaan. Bovendien verhuurde de toko vroeger kamers, dus al je vrienden kunnen blijven logeren. Best handig, Venray is voor veel mensen niet echt in de buurt. 

6 Je eigen klassieke herenhuis in Oude Pekela

Je eigen klassieke herenhuis in Oude Pekela
Bron:

Deel deze foto via

De straatnaam doet anders vermoeden, maar er is helemaal niks doorsnee aan deze vrijstaande woning aan de Doorsneeweg in het Groningse Oude Pekela. Het huis zelf werd al in 1907 verbouwd, maar in de afgelopen paar jaar zijn sowieso de keuken, wc en badkamer volledig vervangen. Je kan er dus zo in, samen met zeker 8 vrienden om de 5 slaapkamers te vullen.  

7 Deze villa met bar in de kelder

Deze villa met bar in de kelder
Bron:

Deel deze foto via

's Avond even in de woonkamer een vers pilsje tappen: als je deze kast van een huis in Blankenham, Overrijsel, koopt, kan dat gewoon! Het pand was eerder een bar/dancing, de huidige bewoners hebben bijna alles verbouwd, maar de bar laten staan. In het souterrain was vroeger de disco, daar bevinden zich nog steeds de dames- en herentoiletten. Nooit meer wachten op de plee 's ochtends! 

8 Dit voormalige bankgebouw in Musselkanaal

Dit voormalige bankgebouw in Musselkanaal
Bron:

Deel deze foto via

Waar je je waardevolle spullen hier het beste kan bewaren? Nou, in je eigen bankkluis natuurlijk! Hoewel het hele pand compleet is verbouwd, hebben ze de originele kluis mooi laten staan. En dan krijg je ook nog twee woonkamers, meerdere terrassen en een vrijstaand tuinhuis. Hopsakee

9 Deze houten woonark aan de Vossevaart

Deze houten woonark aan de Vossevaart
Bron:

Deel deze foto via

Dat is toch wel een buitenkansje, een eigen woonboot die ook nog in aantrekkelijk vaarwater ligt. Met de boot zelf kan je geen tochten gaan maken, het is meer een soort drijvende villa. Maar je kan wel heerlijk badderen op de eerste verdieping met uitzicht over het water buiten en dat is ook hartstikke mooi.  

10 Een compleet eigen landgoed in Haaksbergen

Een compleet eigen landgoed in Haaksbergen
Bron:

Deel deze foto via

Altijd al een eigen bos willen hebben? Nou, dat blijkt voor tweeënhalve ton dus best te kunnen. En dan word je ook nog de trotse bezitter van je eigen appelhof, kikkerpoel en een aardig optrekje van rond de 130 vierkante meter met twee eigen paardenstallen. Heel veel overlast van je buren zal je hier niet hebben, er huppelt alleen af en toe een ree voorbij. 

11 Deze theekoepel aan de Vecht

Deze theekoepel aan de Vecht
Bron:

Deel deze foto via

Er blijkt zowaar in Nederland nog een duurder huisje per vierkante meter te koop te staan dan die malle kelder in Amsterdam! Maar eerlijk is eerlijk: als je deze klassieke theekoepel aanschaft, mag je ook meteen gebruik maken van het hele terrein. En daar staan onder andere een tennisbaan, speeltuin, boomgaard, fraai zwembad en een eigen aanlegsteiger.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel