Dit zijn de slechtste recensies uit de Oliebollentest 2016

Een objectief oordeel over de oordelen van het AD: stelletje oliebollen!

Dit zijn de slechtste recensies uit de Oliebollentest 2016

Deel dit artikel op

Bron:

Deel dit GIFje via

Tranen met tuiten bij Bakker Alfred Kroeze uit Amsterdam, een verbijsterde Bianca Bakker van de Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker; ophef alom over de jaarlijkse Oliebollentest van het AD. Veel van de bakkers die een onvoldoende scoorden zijn boos, teleurgesteld en verdrietig over de uitslag. En gelijk hebben ze, oliebollen zijn immers geen dure flessen wijn, dus doe daar eens niet zo hoogdravend over! Vet en suiker, meer heeft een oliebol niet nodig. Daarom: Een recensie van de recensies.

1 Betuwse Oliebollenbakkerij Arjaans-Eckelboom

Betuwse Oliebollenbakkerij Arjaans-Eckelboom
Bron:

Deel deze foto via

Moeilijk te verteren omschrijving door de vrij onaardige en totaal onnodige vergelijking met een schoenzool: geen idee hoe die smaakt, eigenlijk nooit geprobeerd. 
Eindcijfer: 4-

2 Gebakkraam Makro Groningen

Gebakkraam Makro Groningen
Bron:

Deel deze foto via

Hoeveel "geestige" vergelijkingen kan je in drie zinnen maken? Best veel, bewijzen de oliebollentesters van het AD. De grapjes zijn wel ongeveer net zo leuk als knagen op een fietsketting. 
Eindcijfer: 3+

3 Gebakkraam Wiltjer-Fogerty

Gebakkraam Wiltjer-Fogerty
Bron:

Deel deze foto via

De uitbaatster zei in werkelijkheid dat ze er 'moedeloos' van werd, maar schijtziek past natuurlijk beter in het thema. Dat maakt de recensie echter wel totaal onbetrouwbaar: een misbaksel dus. 
Eindcijfer: 1

4 Gebakkraam Streekstra-Bont

Gebakkraam Streekstra-Bont
Bron:

Deel deze foto via

Je mag een hoop dingen doen in een oliebollenrecensie, maar er zijn grenzen. Dus houdt Jan Terlouw hier eens even buiten, dat is een hartstikke vriendelijke man die fantastische boeken heeft geschreven en nooit zo lelijk over een lokale gebakkraam zou doen. Smakeloos. 
Eindcijfer: 2-

5 Oliebollenkraam parkeerterrein Hornbach in Geleen

Oliebollenkraam parkeerterrein Hornbach in Geleen
Bron:

Deel deze foto via

Op uitnodiging ergens langs komen en de boel dan volledig de grond in boren. Dat is ook wel lef hebben. Een beetje zoals je tante Ans die je dan toch maar weer uitnodigde voor je verjaardag waarna ze alleen maar ging zitten zeiken dat ze meer van mokkapunten dan slagrootaart hield. 
Eindcijfer: 3

6 Brood- en Banketbakkerij Rud. H. Venekamp

Brood- en Banketbakkerij Rud. H. Venekamp
Bron:

Deel deze foto via

Er is helemaal niks mis met een flinke kaneelsmaak, stelletje oliebollennazi's. En dan al die bevelen, doe eens niet zo overheersend tegen die arme meneer Venekamp. Wiens ballen inmiddels overigens als warme broodjes over de toonbank gaan. Wat maar weer bewijst dat een recensie ook een hoop gebakken lucht is. 
Eindcijfer: 5,5

7 Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker

Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker
Bron:

Deel deze foto via

Zien we daar nou een beetje duizend-dingen-doekjes-fetisjist Rob Geus geparafraseerd worden? En nog fout ook? Daar worden wij helemaal niet vrolijk van. Wegwezen hier. 
Eindcijfer: 2,5

8 Tony's Gebakkraam

Tony's Gebakkraam
Bron:

Deel deze foto via

We moeten toegeven: voor hele bittere mensen weet het oliebollenpanel wel echt heel veel woordgrapjes te verzinnen. Helaas wel taaie kost die ook nog eens net niet geestig is. 
Eindcijfer: 3

9 Gebakkraam Jansen-Arjaans

Gebakkraam Jansen-Arjaans
Bron:

Deel deze foto via

Interessante keuze wel, om een oliebol die wat pips ziet een 'bleekscheet' te noemen. Welk woord zou de krant hebben gekozen als het een veel te donkere uitgepakte bol was geweest? En wat is er nou in godsnaam weer mis met vanillesuiker? 
Eindcijfer: 4

10 Sweet Chocolate Hendriks

Sweet Chocolate Hendriks
Bron:

Deel deze foto via

De gebakkraam bijles van Koopmans consumentenbakproducten aanbevelen: heel veel kwetsender gaat het natuurlijk niet worden. Verder snappen we er weer niks van. Klef en vet hóórt bij een oliebol. 
Eindcijfer: 5 

11 Buurtmarkt Breedeweg

Buurtmarkt Breedeweg
Bron:

Deel deze foto via

Mensen met een emotionele beperking recensies laten schrijven: op zich een nobel streven, maar in de praktijk pakt het toch minder goed uit en worden de matige bollen feitelijk in de schoenen van de medewerkers met een beperking geschoven. Bah. 
Eindcijfer: 0

12 Irene's ambachtelijke bakkerswinkel

Irene's ambachtelijke bakkerswinkel
Bron:

Deel deze foto via

We moeten de hele tijd aan die arme Irene denken die sinds de test uitkwam zeer waarschijnlijk ligt te snikken in haar bedje. De omschrijving is dan ook wel heel erg monsterlijk, hopelijk heeft de vrouw geen zwakke gezondheid. 
Eindcijfer: 3-

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel