Allememaggies! Onze kinderhelden zijn in werkelijkheid enorme engerds

Grijp ze bij hun lurven. En hun kladden.

Allememaggies! Onze kinderhelden zijn in werkelijkheid enorme engerds

Deel dit artikel op

Het is altijd pijnlijk als een held van zijn voetstuk valt, maar als het gaat om de personages waar je tegenop keek in je kindertijd, is dat helemaal supertraumatisch. Terwijl ze ons een fantastische fantasiewereld voorschotelden, bleken onze jeugdsterren in werkelijkheid betrokken bij drugshandel, mishandeling en verontrustende seksuele praktijken. Pijnlijk.

1 Gertje van Samson

Gertje van Samson
Gertje van Samson
Bron:

Deel dit GIFje via

Hij leek altijd zo'n sullige goedzak, maar de beste vriend van Samson blijkt in werkelijkheid een enorme oude snoeperd. Gertje - multimiljonair dankzij zijn imperium voor stikvervelende kinderprogramma's - verzon ooit K3 en werd daar niet alleen megarijk van, maar haalde er ook ongeveer al zijn slapies vandaan. Net als tegenwoordig zijn zoon, trouwens. Mannen die met een hond praten: altijd voor oppassen.

2 Meneer Kaktus

Meneer Kaktus
Meneer Kaktus
Bron:

Deel dit GIFje via

En wat heb je nou geleerd, spelende man? In het geval van Meneer Kaktus is het antwoord daarop vermoedelijk 'HELEMAAL NIKS'. Op de tv hebben we Peter Jan Rens al jaren amper meer gezien, behalve dan bij RTL Boulevard en Shownieuws. De bekendste pyjamadrager van Nederland wordt namelijk steeds weer in verband gebracht met oplichtingspraktijken en deed het een tijdje met de 43-jaar jongere Virginia, met wie hij een dochter heeft.

3 Bassie

Bassie
Bassie
Bron:

Deel dit GIFje via

Clowns zijn sowieso niet te vertrouwen, maar Bassie maakt het wel heel bont. Zo kwam de bekendste roodharige van ons landje in aanraking met justitie wegens belastingontduiking, had hij jarenlang ruzie met broer Adriaan en het ergste: schijnt hij een teringhekel aan kinderen te hebben. Op het Fok Forum is zelfs een compleet lotgenotentopic van mensen die ooit slachtoffer zijn geworden van de clown.

4 De Teletubbies

De Teletubbies
De Teletubbies
Bron:

Deel dit GIFje via

Nee, er is niks mis met Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po omdat Tinky Winky met z'n rode handtas 'homoseksualiteit' zou promoten. Gay is hartstikke oké en als Tinky Winky graag een tas meeneemt, moet ie dat lekker zelf weten. Maar de Teletubbies zijn dus wel gewoon van de Satan. Die 'schattige zon' aan het begin van elke episode? Die trekt dus gewoon duivelse gezichten en het stomvervelende herhalen van grapjes en liedjes is bedoeld om kinderhoofdjes te hersenspoelen. Schande!

5 Sinterklaas

Sinterklaas
Sinterklaas
Bron:

Deel dit GIFje via

We maken ons allemaal de laatste jaren nogal druk over Zwarte Piet, maar het slechte karakter van Sinterklaas blijft gek genoeg bijna volledig buiten beschouwing. Terwijl het toch een beetje typisch is, zo'n man op leeftijd die constant met allerlei vreemde kinderen op schoot zit en privacytechnisch is dat grote boek van hem ook helemaal niet oké. Bovendien maakt ie goede sier met al dat snoepgoed en cadeautjes, terwijl die dus door slaven worden ingepakt. Bah.

6 Frank Masmeijer

Frank Masmeijer
Frank Masmeijer
Bron:

Deel dit GIFje via

Van succespresentator tot vermeend cokehandelaar: het kan verkeren. Daar weet Frank Masmeijer alles van, want die staat momenteel in België terecht wegens grootscheepse cokesmokkel in de Antwerpse Haven. Een operatie waarvan hij het brein was, zo beweren medeverdachten. Masmeijer houdt ondertussen vol dat hij 'geen grote meneer' is. Dat was hij zeker wel ten tijden van Dinges, maar lijkt tegenwoordig inderdaad nogal mee te vallen. Ondanks de *PIEP* (cocaïne).

7 Spongebob

Spongebob
Spongebob
Bron:

Deel dit GIFje via

Het lijkt zo'n schattige zeespons, maar in werkelijkheid is Spongebob niets meer dat een oversekste, drugsgebruikende gek die probeert kinderen op het verkeerde pad te krijgen. We legden het al eens eerder uitgebreid uit: Spongebob is de grootste WTF-serie die ooit op de buis te zien is geweest.

8 Vader Abraham

Vader Abraham
Vader Abraham
Bron:

Deel dit GIFje via

Eigenlijk hadden de Smurfen Gargamel helemaal niet nodig gehad, met Vader Abraham hadden ze immers al een chagrijnige zeur in hun leven. De man die er een paar jaar terug voor verantwoordelijk was dat Nederland tijdens het songfestival totaal voor lul stond - wat knap is tussen alle hysterische acts, maar met een draaiorgel lukt het gewoon - is eigenlijk altijd boos en verongelijkt. Op de Wuppies, op een radioprogramma en laatst zelfs op de Jostiband. Kan toch niet.

9 Bill Cosby

Bill Cosby
Bill Cosby
Bron:

Deel dit GIFje via

Hij leek altijd de vader die je ook wel wilde hebben, minus die gebreide truien dan die trouwens werden ontworpen door een Nederlander. Maar die dolkomische Cliff Huxtable wordt er inmiddels van verdacht sinds de jaren 70 minstens 40 vrouwen te hebben gedrogeerd en misbruikt. Hij blijft zelf ontkennen, maar blijkt wel al eerder vermeende slachtoffers te hebben afgekocht.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel