Ranking the Stars, een schoolplein vol BN'ers die elkaar treiteren en jennen

De ophef rondom het racisme van Patty Brard is de kers op een hele sneue taart.

Ranking the Stars, een schoolplein vol BN'ers die elkaar treiteren en jennen

Deel dit artikel op

Je zet 10 Bekende Nederlanders - of nou ja, mensen die wel eens op televisie komen - bij elkaar, geeft ze een flinke hoeveelheid alcohol en laat ze vervolgens onder het mom van humor elkaar zo hard mogelijk beledigen. Welkom bij Ranking the Stars, het schoolplein van de publieke omroep. Waar de populaire kinderen de dienst uit maken en de minder gelukkige kids eindeloos worden gepest, het liefst net zo lang totdat ze gaan janken. Haha, verloren. Sukkel. 

1 Ranking the Stars is al sinds 2006 op de Nederlandse beeldbuis te zien

Ranking the Stars is al sinds 2006 op de Nederlandse beeldbuis te zien
Ranking the Stars is al sinds 2006 op de Nederlandse beeldbuis te zien
Bron:

Deel dit GIFje via

Sowieso al opmerkelijk, want het van oorsprong Japanse format is eigenlijk overal ter wereld mislukt. Behalve in Nederland dus, wat deels te danken zal zijn aan de presentatie, die al sinds het begin in handen is van Paul de Leeuw. Maar vlak ook de bekende kandidaten niet uit, waarvan sommigen al seizoenen meedoen aan de show. Patty Brard bijvoorbeeld, die met haar eigen klysmashow al had bewezen dat niks haar te dol is, als ze maar op televisie mag. 

2 Door de jaren heen zijn er verschillende relletjes geweest

Door de jaren heen zijn er verschillende relletjes geweest
Bron:

Deel deze foto via

In 2014 voelde Mariska van Kolck zich tijdens de opnames zo gekwetst door Pipapatty en cabaretier Richard Groenendijk, dat ze achter de schermen in tranen uitbarstte. De musicalster zou haar kinderen nog verkopen voor wat publiciteit, aldus Groenendijk, die zo'n beetje zijn volledige bekendheid te danken heeft aan zijn deelname aan Ranking the Stars. 

3 Maar de eer van de grootste rel in de historie gaat naar Patty Brard

Maar de eer van de grootste rel in de historie gaat naar Patty Brard
Maar de eer van de grootste rel in de historie gaat naar Patty Brard
Bron:

Deel dit GIFje via

De Volkskrant onthult in de krant dat er flink is gesneden in de aflevering die twee weken terug op de buis was. De reden: La Brard voelde zich tijdens de episode zo gekwetst door mededeelnemer Ajouad El Miloudi dat ze tegen de Keuringsdienst van Waarde-presentator zei 'dat hij terug moet naar zijn eigen land.' Waarom ze zo boos was? El Miloudi had Patty op de laatste plek gezet van de lijst BN'ers waar een straat naar vernoemd moet worden. Lullig! Patty heeft immers vet veel bereikt.

4 En dus hebben we weer racisme-ophef in Nederland. Gezellig!

En dus hebben we weer racisme-ophef in Nederland. Gezellig!
En dus hebben we weer racisme-ophef in Nederland. Gezellig!
Bron:

Deel dit GIFje via

Opmerkelijk detail: Ajouad El Miloudi is geboren in Amsterdam, zijn ouders komen oorspronkelijk uit Marokko. Patty Brard is op haar beurt dan weer geboren in Nieuw Guinea. En dus de enige in dit verhaal die 'terug zou kunnen keren naar haar eigen land' (hoewel ze van ons best mag blijven hoor). Het is bovendien best opmerkelijk dat Patty zo beledigd is, in een eerder seizoen brandde ze zelf Chazia Mourali nog compleet af. Het woord hypocriet komt ineens bij ons op, heel gek. 

5 Houd eens op met die treiter-tv

Houd eens op met die treiter-tv
Houd eens op met die treiter-tv
Bron:

Deel dit GIFje via

We hebben enorme voorlichtingscampagnes over pesten maar op NPO3 branden BN'ers elkaar ondertussen tot aan de enkels af. Eigenlijk best een raar voorbeeld. Natuurlijk zijn de deelnemers allemaal volwassen mensen die daar uit eigen wil zijn gaan zitten, maar dat maakt het nog niet lollig om te zien hoe de populaire kandidaten gezamenlijk inhakken op degene die dat seizoen het pispaaltje van dienst is. 

6 Je kan je afvragen waarom Ranking the Stars überhaupt op televisie is

Je kan je afvragen waarom Ranking the Stars überhaupt op televisie is
Je kan je afvragen waarom Ranking the Stars überhaupt op televisie is
Bron:

Deel dit GIFje via

Zo'n Patty Brard is natuurlijk schijnheilig als de pest, noemde ze in een eerder seizoen Chazia Mourali nog 'het spook van de Opera' (en nog wat andere superaardige dingen), gaat ze zitten grienen als iemand meent dat zij geen straatnaam verdient. Maar ja, Patty hoort dus bij de populaire kinderen, die mag lekker eindeloos anderen jennen. Het liefst met hulp van haar posse, want het gezuig is nog hartstikke laf ook: fijn met z'n allen bovenop één iemand springen. 

7 Alle pestkoppen terug naar hun eigen land!

Alle pestkoppen terug naar hun eigen land!
Bron:

Deel deze foto via

Willen jullie meer of minder bully's? Kijk, dat is nog eens een makkelijke vraag! Het zou wellicht helpen als de sterren een beetje het goede voorbeeld gaven. Werkt vermoedelijk toch beter dan een armbandje

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel