12 Geniale oplossingen voor als je geen studentenkamer kan vinden

De wachttijd voor een kamer in Utrecht is inmiddels opgelopen tot 1,5 jaar. Maak van de woningnood een deugd!

12 Geniale oplossingen voor als je geen studentenkamer kan vinden

Deel dit artikel op

Viezeriken die onbekende vrouwelijke studenten de helft van hun tweepersoons bed aanbieden bij wijze van onderkomen - goh, bedankt! Hufters die rustig 500 euro per maand durven te vragen voor een raamloos rommelhok van 2 x 2 m. Of je keuken en badkamer moeten delen met 20 andere studenten en minstens zoveel muizen. Als je überhaupt al een studentenkamer kan vinden, natuurlijk. Gratis tip: denk eens wat meer out-of-the-box, dan blijkt er plotseling van alles mogelijk.

1 Bouw een huisje van bierkratjes

Bouw een huisje van bierkratjes
Bron:

Deel deze foto via

Wie wel eens op een jongerencamping of het kampeerterrein van Pinkpop of Lowlands heeft gestaan, zou alvast enige oefening moeten hebben in het bouwen van torens van bierkratjes. Waarom niet wat groter denken? Met voldoende kratten kan je een complete casa bouwen en je hebt altijd een drankje binnen handbereik. Ideaal.

2 Koop een Canta

Koop een Canta
Bron:

Deel deze foto via

We geven toe: het is wat krapjes wonen in een Canta. Maar in de grote steden vragen ze rustig 400 euro voor een veredelde kledingkast en met zo'n karretje ben je niet alleen stukken goedkoper uit, maar ook nog eens mobiel.

3 Ga lekker wildkamperen

Ga lekker wildkamperen
Bron:

Deel deze foto via

Utrecht, Amsterdam, Leiden en Groningen hebben allemaal prima stadsparken, dus waarom daar niet je intrek nemen? Dat is op zich niet helemaal legaal, dus een tentje in schutkleuren is wellicht een handig idee. Maar zo'n eigen ballenbak is natuurlijk wel hartstikke awesome.

4 Scoor een waterfiets

Scoor een waterfiets
Bron:

Deel deze foto via

Hartstikke romantisch, wonen op het water, maar woonboten zijn dan weer stervensduur. Dan is een waterfiets natuurlijk een prima alternatief, kan je ook nog eens van locatie wisselen. Geen waterfan? Dan raden we deze aan.

5 Kraak het lokale V&D-filiaal

Kraak het lokale V&D-filiaal
Bron:

Deel deze foto via

Nog even wachten en er zijn vermoedelijk ook massa's verlaten M&S-winkels om te bezetten, maar tot die tijd kunnen studenten in ieder geval mooi terecht in de Vroom en Dreesman.

6 Word een nachtbus-nomade

Word een nachtbus-nomade
Bron:

Deel deze foto via

We raden je voor deze optie wel oordopjes aan, want er zit altijd wel iemand in de nachtbus te kotsen. Maar het slaapt heerlijk met de cadans van de wielen en zo'n tweezitter is op zich comfortabel genoeg om eens lekker een uiltje te knappen.

7 Betrek een springkasteel

Betrek een springkasteel
Bron:

Deel deze foto via

Een eigen paleisje, wie wil dat nou niet? Zo'n opgeblazen exemplaar is feitelijk nog veel gaver dan de kastelen van Koning Willy. Je komt nog eens aan je lichaamsbeweging, bent 's ochtends veel sneller de deur uit omdat je alles springend kan doen en 's nachts lig je heerlijk een beetje te wiegen. Net als op een waterbed.

8 Verberg je in de Ikea

Verberg je in de Ikea
Bron:

Deel deze foto via

Elke avond dineren met Zweedse balletjes en een softijsje na, iedere dag een verse Klippan en eindeloos veel bedden om uit te kiezen. Ding dong, jij wilt echt nooit meer opgehaald worden uit Småland.

9 Ga gestrekt in de glasbak

Ga gestrekt in de glasbak
Bron:

Deel deze foto via

Een helmpje is vermoedelijk wel praktisch, anders krijg je continu lege flessen op je kop. Maar zo'n glasbak als woning biedt ook grootste voordelen! Zo laten de meeste mensen restjes zitten in hun flessen, die jij dan tegen het einde van de maand, als de stufi écht moet komen, kan leegzuipen.

10 Verhuis naar een kelderbox

Verhuis naar een kelderbox
Bron:

Deel deze foto via

Dankzij de Bijlmer hebben kelderboxen inmiddels een beetje een slechte naam, maar dat is hartstikke onterecht! Je woont er droog, hebt meestal gewoon elektriciteit en dankzij de betonnen muren zelden geluidsoverlast. Oké, je kan meestal niet naar buiten kijken, maar het regent toch alleen maar in Nederland.

11 Zoek een speeltuintje op

Zoek een speeltuintje op
Bron:

Deel deze foto via

Lekker via de glijbaan naar college, hoe tof is dat? Je moet af en toe misschien wat kids uit je woning schoppen, maar voel je daar vooral niet lullig over. Die hebben al een huis, hoeven ze die van jou niet steeds te komen bezetten. Plus: je kan altijd op de wipkip!

12 Lekker tukken in de club

Lekker tukken in de club
Bron:

Deel deze foto via

Iedereen is op de gemiddelde after vaak zo naar de klote dat het amper opvalt wanneer jij tussen de dronkelappen en doorgesnoven feestgangers lekker even gaat liggen. En je mist nooit meer een happy hour, ook mooi.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel