Heel Holland Bakt met Alcohol: 11 lekker bezopen recepten

Wat is nog beter dan taart? Gin-tonic taart, natuurlijk!

Heel Holland Bakt met Alcohol: 11 lekker bezopen recepten

Deel dit artikel op

Nee, het is beslist niet de bedoeling dat je eerst wat shotjes neemt om daarna de keuken in te gaan. Een dronken ongeluk zit in een klein hoekje. Maar je kan met jouw favoriete soorten alcohol wel de meest fantastische taarten en cakes bakken. Heb je al tijdens het zuipen een flinke bodem, hoe handig is dat? En omdat de meeste baksels een laag alcoholpromillage bevatten, hoef je niet meer te wachten tot de 5 in de klok zit. Hele dag happy hour! 

1 Champagne Cookies

Champagne Cookies
Bron:

Deel deze foto via

Waarom zou je proosten met champagne als het ook kan met champagnekoekjes? Dat is suiker, alcohol EN bubbels: heel veel feestelijker gaat het toch niet worden. Hier vind je het recept, let goed op ingrediënten en hoeveelheden. Het is dan wel 2016, maar die malle Amerikanen weigeren nog steeds gewoon met grammen en liters te rekenen. 


2 Tequila Tulband

Tequila Tulband
Bron:

Deel deze foto via

Als de Tequila op tafel komt, is dat meestal een teken dat je twee drankjes geleden beter had kunnen stoppen met zuipen. Maar met deze tulband blijf je gegarandeerd katervrij! Ook ideaal: zout & limoen zitten al in het recept verwerkt, dus je hoeft niet meer te hannessen met vieze handen. 

3 Cosmopolitan Cupcakes

Cosmopolitan Cupcakes
Bron:

Deel deze foto via

Deze cupcakes waren perfect geweest voor de dames van Sex & The City, als die überhaupt (zoetigheid) hadden gegeten tenminste. 

4 Pure chocoladetaart met rode wijn-glazuur

Pure chocoladetaart met rode wijn-glazuur
Bron:

Deel deze foto via

Oh la la: geen kutdag is natuurlijk opgewassen tegen de combinatie van chocola en rode wijn. Dat maakt deze pure choco-taart met rode wijn-glazuur toch wel het toppunt van comfort food. 

5 Rode Wodka Macarons

Rode Wodka Macarons
Bron:

Deel deze foto via

Wat krijg je als je het beste van Frankrijk en Rusland combineert? Macarons met een vulling van pure chocolade en rode wodka. Zelfs Poetin kan hier toch niet tegen zijn. 

6 Gin Tonic Taart

Gin Tonic Taart
Bron:

Deel deze foto via

Je kan je Gin & Tonic uit een glas drinken met een flinke stronk komkommer of halve fruitmand als garnituur. Maar dat is wel een beetje 2015, anno nu bak je natuurlijk gewoon een G&T-taart. 

7 Irish Brownie Bites

Irish Brownie Bites
Bron:

Deel deze foto via

Wie vroeger het boek 'Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn hoofd gepoept had' heeft gelezen, krijgt misschien wat rare associaties bij het zien van deze brownies met Ierse whisky. Maar ze smaken er zeker niet minder om. 

8 Piña Colada Cake

Piña Colada Cake
Bron:

Deel deze foto via

Verwacht niet dat je van deze cake gaat spacen, met 0,6 liter rum in het recept moet je daarvoor minstens de hele taart soldaat maken en dat zouden we niet doen. Behalve als je kotsmisselijk wilt worden. Maar lekker is ie wel, de Piña Colada Cake

9 Bierballen

Bierballen
Bron:

Deel deze foto via

Officieel heten deze chocolaatjes 'Guinness cake-truffels', maar bierballen dekt de lading net zo goed. Ideaal als snack tijdens een avondje drinken. Bierballetje

10 Blue Curacao Cheesecake

Blue Curacao Cheesecake
Bron:

Deel deze foto via

Wie in z'n puberteit wel eens over zijn nek is gegaan van Blue Curacao - blauw braaksel! - kan dit recept misschien beter laten zitten. Voor het kleine gezelschap dat overblijft is deze cheesecake een geweldig stukje nostalgie. 

11 Drunkin Donuts

Drunkin Donuts
Bron:

Deel deze foto via

Volgens het bekende spreekwoord moet je ontbijten als een keizer. Dat kan natuurlijk voortreffelijk met een donut die eerst even door een mengsel van onder andere rum en chocolade is gehaald. Eet smakelijk!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel