Deze tieneridolen van vroeger zijn wel heel onfortuinlijk opgedroogd

Spoiler: Olivier Tuinier is niet meer zo schattig als in Het Zakmes.

Deze tieneridolen van vroeger zijn wel heel onfortuinlijk opgedroogd

Deel dit artikel op

1 Lindsay Lohan

Lindsay Lohan
Bron:

Deel deze foto via

Met ouders die haast net zo vaak in de bak of afkickkliniek zitten als hun dochter (en melkkoe), kon het haast alleen maar slecht aflopen met Lindsay Lohan. Die zelf ook weinig moeite lijkt te doen aan haar lot te ontsnappen. Laatste nieuwsfeit: het blijkt dat ze van haar opgelegde 100 uur taakstraf pas een laffe 10 uur heeft voltooid.

2 Haley Joel Osment

Haley Joel Osment
Bron:

Deel deze foto via

Ooit fluisterde Haley Joel Osment bij Bruce Willis in het oor dat hij dode mensen kon zien in The Sixth Sense, tegenwoordig heeft hij een baard en een loopbaan als (stem)acteur voor B-projecten.

3 Sonja Silva

Sonja Silva
Bron:

Deel deze foto via

Ach, de goede oude tijd, toen MTV nog muziek uitzond en we daarnaast ook nog The Box én TMF hadden om alle ritmische behoeftes te bevredigen. Bij die laatste werden de clips regelmatig aan elkaar gepraat door Sonja Silva, na allerhande medische strubbelingen tegenwoordig Foodblogger. Met een maagbandje, dus het kan zomaar dat Sonja over een jaar is gehalveerd.

4 Macaulay Culkin

Macaulay Culkin
Bron:

Deel deze foto via

Heb je nog niet eens baardgroei, maar wel al 7 miljoen dollar verdiend. Toch was dat niet eens de aanleiding dat Macaulay "Home Alone" Culkin doordraaide, daar kan hij zijn ouders voor bedanken. Na een vechtscheiding die vooral draaide om de verdeling van het vermogen van zoonlief, verdween Culkin uit de schijnwerpers. Tegenwoordig is de ex-verloofde van Mila Kunis meestal in het nieuws als hij er weer eens van wordt verdacht aan de drugs te zijn.

5 Lark Voorhies

Lark Voorhies
Bron:

Deel deze foto via

Ze bereikten nooit de status van Beverly Hills 90210, maar miljoenen tieners zaten begin jaren '90 wekelijks aan de buis gekluisterd voor de high school-avonturen van Saved by the Bell. Met Mario Lopez en de man met de uiterst Nederlandse naam Mark Paul Gosselaar als grote hunks, maar Lark Voorhies behoorde ook tot de hoofdrolspelers. Dat was dan ook meteen de enige mijlpaal in haar carrière, ze mocht onlangs niet eens op de reünie komen. Ook sneu.

6 Dustin Diamond

Dustin Diamond
Bron:

Deel deze foto via

Laten we het er maar op houden dat Saved by the Bell-castgenootje Dustin Diamond sinds zijn rol van Samuel "Screech" Powers vooral heeft geprobeerd van zijn nerdy imago af te komen. Zo klapte hij in een autobiografie uitgebreid uit de school over drugsgebruik op de set en werd meermaals gearresteerd. Dustin heeft een paar jaar terug zelfs een pornofilm gemaakt. Kijken is volledig op eigen risico.

7 Edward Furlong

Edward Furlong
Bron:

Deel deze foto via

Het is de vraag of Edward Furlong zo graag terug naar de toekomst had gewild als hij zijn voorland had gezien. Na meerdere arrestaties en een hardnekkige drugsverslaving, stamt zijn laatste echte rol alweer uit 1999. Toch sneu, een strafblad dat langer is dan je CV.

8 Tara Reid

Tara Reid
Bron:

Deel deze foto via

Van knappe blondine tot wandelend stukje vel: het zou zomaar kunnen dat Tara Reid sinds haar glansrol in de Scream-films niet echt meer iets substantieels heeft gegeten. Grootste prestatie sindsdien: in 2004 ontstond er wereldwijde ophef nadat Reid op het verjaardagsfeest van P. Diddy per ongeluk alle paparazzi flashte. Ze had even gemist dat haar ene borst uit haar jurk hing.

9 Olivier Tuinier

Olivier Tuinier
Bron:

Deel deze foto via

Olivier Tuinier wilde eigenlijk helemaal geen acteur worden, maar werd desalniettemin wereldberoemd in Nederland door (hoofd)rollen in Het Zakmes en De Kleine Blonde Dood. Over zijn dagen als acteur wil hij liever niet meer praten, tegenwoordig maakt Tuinier onder de naam 'Olivier Boogie' furore als DJ.

10 Jael Strauss

Jael Strauss

Deel deze foto via

Tyra Banks is een vrij hysterische, vermoeiende vrouw maar om daar nou van aan de crack de raken, is ook overdreven. Zeker als je jezelf net in de kijker hebt gespeeld door mee te doen aan America's Next Topmodel. Van de modellenloopbaan van Jael Strauss kwam weinig meer terecht, want ze had inmiddels een fanatieke drugshobby opgepakt. Dat leverde haar wel een volgende tv-optreden op: in 2012 deed Dr. Phil samen met haar familie een 'interventie' om haar in een afkickkliniek te krijgen.

11 Jeff Conoway

Jeff Conoway
Bron:

Deel deze foto via

Een hele generatie vrouwen gleed van de bank als Jeff Conoway in zijn rol van bad boy Kenickie in Grease een kam door zijn vetkuif haalde. Maar helaas, na wat aardige rolletjes ging het al snel bergafwaarts met Jeff. Hoewel de dope hem uiteindelijk wel weer in de schijnwerpers deed belandden: een vloekende en jankende Conoway (in rolstoel) deed in 2008 mee aan Celebrity Rehab. Dat heeft voor hem uiteindelijk weinig mogen baten: in 2011 raakte hij in coma en overleed op 61-jarige leeftijd.

12 Emmanuel Lewis

Emmanuel Lewis
Bron:

Deel deze foto via

Roel van Velzen lijkt er verder weinig last van te hebben, maar over het algemeen geldt toch voor kleine mannen: schattig als ze nog piepjong zijn, minder aantrekkelijk zodra de volwassen leeftijd in het vizier komt. Zo kon het gebeuren dat Emmanuel Lewis in de eighties wereldwijd op handen werd gedragen vanwege zijn hoofdrol in de sitcom Webster, om daarna weer keihard in de vergetelheid te geraken.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel