Upcomnomnom | Ik testte de freaKINGdel en dit vond ik ervan

All aboard the hype train.

Upcomnomnom | Ik testte de freaKINGdel en dit vond ik ervan

Deel dit artikel op

 

Vol verwachting liep ik vandaag tijdens mijn lunchpauze door de stromende regen richting de Burger King. Tja, je moet er wat voor over hebben om een frikandel speciaal-burger te gaan testen. Mijn paraplu moest er ook wat voor overhebben, want hij sneuvelde door een gigantische windstoot. Heerlijk, zomer in Nederland.

Enfin, ik ga het natuurlijk niet over het weer, maar over snacks hebben. Eenmaal bij de Burger King aangekomen bestelde ik de freaKINGdel. Ik wilde wat erbij bestellen, want ik vreet nu eenmaal graag, maar eigenlijk ben ik gewoon geen Burger King-fan en bestelde ik dus maar helemaal niets. Mocht je mij een beetje kennen, dan denk je waarschijnlijk dat ik ziek ben. Maar nee, ik besloot om vol op te gaan in de freaKINGdel.

Na best een tijdje gewacht te hebben (ik heb mij laten vertellen dat Burger King pas begint met de burger maken wanneer de bestelling doorgekomen is, dus dat is eigenlijk juist een pluspunt) kreeg ik 'm dan eindelijk in mijn handen gedrukt. Ik wikkelde het papiertje af, en was meteen een beetje teleurgesteld.

Ik heb namelijk wel vaker broodjes frikandel speciaal in mijn handen gehad. Zo'n heerlijke witte bol met een gefrituurde frikandel erin, die verzuipt in de mayonaise, curry en gesnipperde ui. Maar goed, niets daarvan bij de Burger King. Gewoon een hamburgerbroodje, met daarop een soort van aan elkaar gesoldeerde frikandel met aangebrande randjes (kun je in ieder geval zien dat 'ie flame grilled is), curry in overvloed (gelukkig maar, want als ze er ketchup bij hadden geserveerd was ik met stoelen gaan gooien), mayonaise die vrijwel nergens te bekennen was, en een paar ringen ui. RINGEN ui. Laat dat even op je inwerken. Nu was ik al verdrietig over de mayo, want ik zou liever te veel mayo zien dan curry, maar dat er geen gesnipperde ui op zat was de druppel.

De frikandel smaakte een beetje naar een Amerikaanse interpretatie van de frikandel (zo van: “o yes the frikandel, let’s try to make that happen over here” terwijl de frikandel cultureel erfgoed van Nederland is natuurlijk DUS MET JE POTE AFBLIJVE): heel flauw en smakeloos dus. 

De prijs was meer dan prima (€1,95), maar als ik iets mag adviseren: haal gewoon een lekker delletje bij de plaatselijke snackbar. Ga je veel meer plezier aan beleven.

 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel