Zin om een huisfeest te geven? Met deze tips maak je het legendarisch!

In 20 stappen leggen we uit hoe jij je gasten weerhoudt om vroeg te gaan slapen / stappen.

Zin om een huisfeest te geven? Met deze tips maak je het legendarisch!

Deel dit artikel op

Als gastheer of -vrouw wil je absoluut niet de hele avond als entertainmentteam / opruimdienst / politieagent / lovedealer fungeren. Toch? Precies. Op deze manier gooi je een dusdanig heerlijk huisfeest waardoor je vrienden er nog lang naar zullen refereren als partyperfectie. Disclaimer: Iedereen in je omgeving zal je om de haverklap gaan lastigvallen met vragen zoals "wanneer de volgende keer is" - dat je daar alvast rekening mee houdt.

1 Het thema

Het thema
Het thema
Bron:

Deel dit GIFje via

De eerste tip is simpel, maar belangrijk; thema's zijn prima conversatiestarters. En aangezien iedereen in het afgelopen half jaar wel een trailertrash-themafeest heeft gehad wil je iets origineels verzinnen. Denk aan zaken die eigenlijk iedereen wel leuk vindt, zoals boybands, schattige dieren of naakte vrouwen. (Oké, die laatste is misschien niet altijd geschikt maar you get the point).

2 De planning

De planning
De planning
Bron:

Deel dit GIFje via

Nog een voor de hand liggende tip, maar eentje waardoor je heel veel frustraties voorkomt: PLAN JE FEEST OP TIJD EN VERANDER DE DATUM VERVOLGENS NIET!!! Serieus, niemand heeft zin om meerdere keren plannen voor jou te verzetten, datumprikkers in te vullen of al die meldingen van je bewerkte Facebook-evenement weg te klikken. Oh, en al helemaal niet als vervolgens blijkt dat alleen jouw ouders zijn komen opdagen.

3 De gastenlijst

De gastenlijst
De gastenlijst
Bron:

Deel dit GIFje via

Nog een Facebook-gerelateerde opmerking: gooi je evenement niet zomaar op openbaar.

4 De organisatie

De organisatie
De organisatie
Bron:

Deel dit GIFje via

Niemand komt graag als eerste binnen op een feestje, dus zorg dat je een select groepje vrienden al eerder uitnodigt. Je huis lijkt dan al wat voller, gezelliger en je zorgt dat de eerste gasten niet massaal ongemakkelijk de Instagram-feed van hun ex gaan bekijken (ofzo).

5 De locatie

De locatie
De locatie
Bron:

Deel dit GIFje via

BTW: Niet elk feestje hoeft in de avond plaats te vinden hè. Wie wil er nu niet in het weekend om twee uur 's middags aan de drank, gewoon omdat het kan? Precies.

6 De sfeer

De sfeer
Bron:

Deel deze foto via

Besluit je het feestje wel in de avond te houden? Dan is ook de verlichting belangrijk. Hierboven zie je een toffe manier om je kerstverlichting ook op andere dagen van het jaar te gebruiken. (Trouwens, als jij tof wilt doen met je knipperende lichtslang en je stroboscoop moet je dat zelf weten, maar jij bent waarschijnlijk de enige die dat tof en "vet spacend" vindt.)

7 Het voedsel

Het voedsel
Het voedsel
Bron:

Deel dit GIFje via

Hapjes zijn duur en iedereen heeft wel zo'n 'vriend van een vriend van een vriend' die besluit zijn avondeten te consumeren in de vorm van jouw snacks. Tip: Bestel wat pizza's en nodig die desbetreffende 'vriend van een vriend van een vriend' gewoon niet uit (je weet wie het is).

8 Het bier

Het bier
Bron:

Deel deze foto via

Ook bier is best duur, zeker omdat iedereen al-tijd de helft laat staan heb je véél bier nodig. Vergeet niet dat na twee slokken NIEMAND meer zeurt over de "paupersmaak van deze bieries." Mocht er toch iemand z'n mond opentrekken, gooi diegene dan zonder twijfel in… (zie volgende punt)

9 De koelkast

De koelkast
Bron:

Deel deze foto via

het zwembad. De chillste manier om je bier koud te houden (zonder dat er binnen no-time twintig man voor de koelkast staat en die verdedigen alsof hun leven ervan afhangt) is het gebruik van een opblaasbadje. Gooi die handel vol met water en (blikjes, duh) bier. Een bierbad binnen is een minder goed idee, maar wel leuk.

10 Het aantal versnaperingen

Het aantal versnaperingen
Het aantal versnaperingen
Bron:

Deel dit GIFje via

Eigenlijk het allerbelangrijkste van een feestje organiseren; zorg dat er genoeg alcoholische (en non-alcoholische) drank is. Je wilt niet dat, twee uur nadat je feestje is begonnen, mensen letterlijk met lege handen komen te staan.

11 Je privacy

Je privacy
Je privacy
Bron:

Deel dit GIFje via

Sluit bepaalde deuren en ramen — zeker als je geen zin hebt om aan het eind van de avond één (of meerdere) gasten in jouw bed te vinden. Vergeet nooit (NOOIT!) dat dit ook de types zijn die het een goed idee vinden om jouw kussen te versieren met veertig euro aan drank (je snapt wel wat ik bedoel).

12 Je waardevolle spullen

Je waardevolle spullen
Je waardevolle spullen
Bron:

Deel dit GIFje via

In aanvulling daarop: Zorg dat je alle waardevolle spullen niet op een plek laat staan waar je gasten het kunnen omstoten / kapotmaken / meenemen.

13 De muziek

De muziek
De muziek
Bron:

Deel dit GIFje via

Regel op voorhand je muziek; zeker als je geen moneys hebt om iemand in te huren. Via Spotify kunnen alle gasten tracks toevoegen aan een playlist. Zo houd je iedereen tevreden en hoef je niet heel de avond met je hoofd naar een beeldscherm te staren, en da's wel net zo gezellig. Overigens denkt natuurlijk iedereen dat hij of zij tegenwoordig dj is, dus zo voorkom je ook dat iemand Alt-J (ofzo) gaat opzetten (WAAROM????) of drank over je laptop heen gooit.

14 Het entertainment

Het entertainment
Het entertainment
Bron:

Deel dit GIFje via

Hoe cliché ook; bepaalde spelletjes zijn een prima partystarter. Houd een Mario Kart-toernooi, gooi SingStar aan of bouw een beerpong-tafel. Jij weet het best wat past bij het thema en de locatie!

15 Het entertainment 2.0

Het entertainment 2.0
Het entertainment 2.0
Bron:

Deel dit GIFje via

Ook leuk om de avond hard te beginnen: begin een kaartspel waarbij elke speler één regel bedenkt. Want onthoud: met één pak kaarten is het aantal potentiële drankspellen al gestegen naar standje eindeloos.

16 Het entertainment 3.0

Het entertainment 3.0
Het entertainment 3.0
Bron:

Deel dit GIFje via

Durf het feestje te onderbreken voor een twerkwedstrijd. (Dit behoeft geen 'wie-wat-hoelaat-wanneer'-uitleg, hopelijk).

17 Het opruimen

Het opruimen
Het opruimen
Bron:

Deel dit GIFje via

Eerlijk, geen enkel goed feestje geeft GEEN ontzettende rommel. Koop dus op voorhand al je schoonmaakspullen en vuilniszakken in. Niks is erger dan de dag na je feestje wakker worden met een enorme kater, in een huis vol teringzooi en dat je dan eerst nog naar buiten moet en daar vervolgens mensen onder ogen moet komen.

18 Het nagenieten

Het nagenieten
Het nagenieten
Bron:

Deel dit GIFje via

Vraag meerdere vrienden om gedurende de avond foto's te maken. Meerdere? Ja, want iedereen weet dat na vijf bier en wat wodka NIEMAND meer productief is. Zo voorkom je (wellicht) dat je niet alleen foto's hebt van het moment dat er eigenlijk nog niemand was (en het nog niet zo héél funfunfun was). Oh, en mocht het feestje een beetje ranzig worden wil je wellicht even kijken welke foto's je vervolgens online gooit ;).

19 Het nagenieten 2.0

Het nagenieten 2.0
Het nagenieten 2.0
Bron:

Deel dit GIFje via

En als laatste tip: zorg dat je de volgende dag nog IETS herinnert van de avond (al zal dat niet gemakkelijk zijn, dat weten we).

20 P.S. Zoek je nog een reden om een huisfeestje te geven?

P.S. Zoek je nog een reden om een huisfeestje te geven?

Deel deze foto via

Sorry dat je dat nummer nu in je hoofd hebt.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel