In de NS-trein van de toekomst reis je in kleermakerszit op een tribune

Het is een andere trein: een loco locomotief

In de NS-trein van de toekomst reis je in kleermakerszit op een tribune

Deel dit artikel op

Beroepsforens of recreatief reiziger: de trein is een van de meest besproken frustraties en irritaties in het leven van de gemiddelde Nederlander. Mensen die heel hard telefoneren, figuren die instappen zonder te wachten tot anderen eerst de trein hebben verlaten, het chronische gebrek aan zitplaatsen, vertraging, iemand die rustig een gigantische dürümrol naar binnenschuift om 07:00... De lijst is eindeloos. Maar treur niet: daar komen er - als het aan de NS ligt - nog een stuk of tachtien bij.

Deel deze foto via

Gezellig babbelen

De Nederlandse Spoorwegen hebben de eerste plannen voor de 'trein van de toekomst' gepresenteerd. In de Volkskrant zien we bovenstaande foto. Nonchalante millennialmeisjes babbelen gezellig in kleermakerszit, genietend van het overduidelijke comfort van een muismat op een houten tribune. Alleen nog een avocado en een Starbucks-beker erbij en het stereotype is compleet. Het meest surrealistische aan de foto: de lege trein.
Bron:

Deel dit GIFje via

De trein is straks een creative co-working space waar je kunt chillaxen met je matties.

Lekker 'stitten'

De NS kondigt aan te gaan experimenteren met creatieve zitopties. En, 'stit'-opties; een soort totaal onpraktische combinatie van 'staan' en 'zitten'. In het artikel komt ook de architect van de trein aan het woord: "Op de tribune, een trap met twee treden en vijf kussens, kunnen in de spits groepjes neervlijen die met elkaar willen babbelen." Wij moeten alleen al braken van de woorden 'neervlijen' en 'babbelen', maar belangrijker: wat gebeurt er in hemelsnaam met de tribuneklanten tijdens een noodstop of aanrijding?! 

Deel deze foto via

Aan de bar hangen

In de trein van de toekomst krijgen ontzettend irritante belmensen een speciaal plekje. Nee, helaas niet in de hel, maar die kunnen terecht in een 'belnisje'. Een soort geluidsdichte atoomkelder waar mensen luidkeels kunnen bellen met hun sKatJuUh over wat ze vanavond gaan eten. Ook heeft het conceptmodel bartafels. Maar, nog steeds geen bar om bier aan te drinken. Een gemiste kans. 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel