Koekiemonster blijkt helemaal geen koekies te eten en nu zijn we verdrietig!

Koekiemonster blijkt al 40 jaar eigenlijk Rijstwafelmonster te zijn...

Koekiemonster blijkt helemaal geen koekies te eten en nu zijn we verdrietig!

Deel dit artikel op

Wat een maand voor desillusionerende feitjes over dé spirit animal van Sesamstraat: Koekiemonster. Krijgen we eerst te horen dat de blauwe veelvraat eigenlijk Sid heet, blijkt het nu dat deze fijne vent HELEMAAL GEEN KOEKJES EET. Is er dan NIETS meer heilig in deze wereld?!
Bron:

Deel dit GIFje via

Het is voor ons allemaal een herkenbaar nostalgisch beeld... Koekiemonster die op verbazingwekkende snelheid, met verpletterende kracht en met een jaloersmakende vastberadenheid een hele stapel koekjes naar binnen knalt. Leuk feitje: per week worden er zo'n 200 koekjes voor Koekiemonster gebakken. Minder leuk feitje: het blijken helemaal geen koekjes.
Bron:

Deel dit GIFje via

WAT?! Ja, je leest het goed. Onze levens zijn een leugen. Koekiemonster blijkt dus puur en alleen geverfde rijstwafels te eten. RIJSTWAFELS. Blasphemy! Goed, het betreft hier (gelukkig) geen uiterst bewuste fitgirl-keuze, maar het is dus omdat er in échte koekjes oliën zitten die het poppenpak* aantasten.

*spoiler alert: Koekiemonster is dus niet een echt levend monster, maar een man die vuistdiep in een gigantische haarbol zit. Sorry. Overigens vinden we Koekiemonster ook helemaal geen monster, maar dat is een ander verhaal.

Bron:

Deel dit GIFje via

Kijk 'm eens hier verlekkerd kijken naar deze gigantische koekschijf. Moet je nagaan dat hij al VEERTIG JAAR zin heeft in een gigantische suikerbom aan chocoladelekkernijen, maar dat die producentmensen van Sesamstraat hem het verbieden! Dat is toch inhumaan?! Rijstwafels smaken naar piepschuim! Sid - we kunnen er echt niet aan wennen - wordt gewoon al vier decennia aan het lijntje gehouden. KOEKOEK!
Bron:

Deel dit GIFje via

Dus, wij hebben een ideetje. Een soort koekje van eigen deeg, zegmaar. De producers van Sesamstraat moeten allemaal PER DIRECT op een dieet van rijstwafels. Oh, en gun deze vrolijke jongen nu eindelijk z'n geliefde chocoladekoekjes - maak dat gat in z'n mond een stukkie groter - en zend dit feestmaal alsjeblieft live uit. Laat Koekiemonster Koekiemonster zijn! 

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel