Hier gaan we weer: de tien meest belachelijke babynamen van vorig jaar

Eylul, Djizz en natuurlijk ​Tippie-Tipper; over een kleine dertig jaar de sterkhouders van Nederland!

Hier gaan we weer: de tien meest belachelijke babynamen van vorig jaar

Deel dit artikel op

De Sociale Verzekeringbank publiceert elk jaar een zeer boeiende, confronterende lijst van namen die kinderen hebben gekregen. In 2016 ging de onoriginaliteitsprijs naar de ouders van Daan, Sem en Emma (dat zijn de meest voorkomende kindernamen). De volgende mama's en papa's waren tijdens de babynamenbrainstorm hoogstwaarschijnlijk aan de LSD (of ze verslikten zich bij het gemeenteloket).

10 Dop (J)

Deze jongeman gaat door het leven als Dop. Alsof mama kakenklappend naar d'r Spa-flesje keek en dacht: dit wordt hem. Daarnaast is Dop natuurlijk gewoon een synoniem voor penis.

9 Olorunnishola (M)

De 2016-variant op Boem-is-ho.

8 G-k'dean (J)

Gek doen, dat doe je toch met carnaval? G-k'dean is geboren voor de feestcommissie.

7 Pietertje (M)

Je denkt misschien: Pietertje, het voetbaldrama van die Calvé-reclame! SCHATTUGGG! Maar ja dan blijkt het dus gewoon een meisjesnaam. Gendergrenzenverpulverend, dat wel. Ook in deze categorie: Adriaantje, Albertje en Petertje. (Als in: alle jongensnamen met een verkleinwoordje!!!)

6 Djizz (M)

Dat is sperma.

5 Danzjehier (J)

♫ Nu Danzjehier, wohooooo! Nu Danzjehier! 

4 Kutsi (J)

Als je het hardop uitspreekt klinkt het nog enigszins als Quincy. Maar... het blijft kut.

3 T'cxzayneau (J)

Gezondheid! Ja mensen, voor deze pareltjes check je de lijst. Deze ouders hebben maar liefst VIER medeklinkers achter elkaar weten te plakken. Kindernamenkunst van de bovenste plank.

2 ​Tippie-Tipper (M)

Behoeft - hopelijk - geen uitleg.

1 Eylul (M)

Was het vorig jaar Dikshit die deze lijst topte, in 2016 is het toch écht Eylul die er met de titel vandoor gaat. Dit (vermoedelijk Turkse) meisje (!) staat al vanaf haar geboorte ingeschreven bij het studentencorps, dat kan niet anders. Vo!
De hele lijst checken doe je hierrr. Ook de redactie van Gerard Ekdom maakte een prachtige selectie van bizarre babynamen. 

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel