OPROEP: Mannen, doe vandaag allemaal een korte broek aan naar je werk!

Doorbreek, samen met ons, dat schandalige, achterhaalde kortebroekentaboe!

OPROEP: Mannen, doe vandaag allemaal een korte broek aan naar je werk!

Deel dit artikel op

Als je dit leest is het waarschijnlijk tachtien graden in je kantoor. Voor de leek, dat betekent dat het lijkt alsof je de afgelopen vijf uur compleet gedehydrateerd in een Finse sauna hebt doorgebracht. Maar, niemand staat te wapperen met een handdoek of smeert je in met een mengsel van honing en meloen... Nee... Werken in de ultrabenauwde Nederlandse zomer is alsof je een enkeltje hel hebt geboekt met een stoptrein van de NS.

 

Bron:

Deel dit GIFje via

Kijk. De vrouwen hebben het qua hitteproofheid nog enigszins oké op de werkvloer. Over een jurkje of rokje wordt eigenlijk nooit moeilijk gedaan. Maar de mannen... Die zitten gegarandeerd ongemakkelijk met een zweetreet op hun bureaustoel te wiebelen. Want eerlijk, als een man een korte broek aantrekt wordt hij aangekeken alsof hij zojuist in een ienieminienie stringbikini het kantoor is binnengewandeld.
Bron:

Deel dit GIFje via

TERWIJL, lieve, lieve mensen, HET GEWOON EEN NETTE KORTE BROEK IS. Geen verknipt bloemetjesgordijn. Geen uitgelubberd voetbalbroekje van FC Lutjekut. Geen Speedo waarbij je dop zo uitermate goed zichtbaar is voor de buitenwereld. Een gewone, nette, korte broek. 

 

Bron:

Deel dit GIFje via

De vraag rest: wat (en wie?!) is er zo tegen een korte broek op de werkvloer? Zijn de CEO's bang voor harige kuiten? Krijgen de floormanagers nachtmerries bij het zien van een knokige knie? Hebben de leidinggevenden ooit een bloot mannenbeen gezien en komt het nu allemaal wel héél dichtbij allemaal?

 

Bron:

Deel dit GIFje via

Ik snap het niet. Wij snappen het niet. Daarom roepen wij vandaag, woensdag dinsdag 20 2017, uit tot Nationale Draag Een Korte Broek Naar Je Werk Dag. (We snappen dat NDEKBNJWD niet echt heel lekker bekt, dus daar gaan we nog aan werken - IN KORTE BROEK trouwens.) Sta, samen met ons, op tegen de kortebroekengestapo! Zeg 'NEE!' tegen het langebroekencommité. Steun Upcoming in de strijd voor gelijkheid van rokken en broeken. Je zult er geen spijt van krijgen (alleen wat frisser).

 

Bron:

Deel dit GIFje via

P.S. Dit statement mag absoluut niet gebruikt worden als vrijbrief voor het dragen van slippers naar kantoor. Ik herhaal: dit statement mag absoluut niet gebruikt worden als vrijbrief voor het dragen van slippers naar kantoor. Is vies.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel