Ironisch: wegens vertraging en miscommunicatie is het NK Treinreizen geflopt

Wie begint er dan ook om 07:30 met een evenement voor studenten?!

Ironisch: wegens vertraging en miscommunicatie is het NK Treinreizen geflopt

Deel dit artikel op

1 De NOS deed er vanochtend al melding over:

Van de 27.000 (!) studenten zijn er maar liefst twintig komen opdagen bij het NK Treinreizen; een evenement tegen de beslissing van de NS om studenten te weren tijdens de spits. Jullie schrikken misschien van deze abominabele opkomst, maar eigenlijk komt deze flop totaal niet als een verrassing. 

2 Allereerst was er al de verwarring: hoe laat begint het nu in hemelsnaam

Allereerst was er al de verwarring: hoe laat begint het nu in hemelsnaam
Bron:

Deel deze foto via

Iedereen die ooit student is geweest, en in groepjes heeft moeten werken, die weet het: gedeelde verantwoordelijkheid is geen verantwoordelijkheid. Misschien was het niet geheel praktisch dat er honderdmiljoenmiljard Facebook-evenementen zijn aangemaakt voor dit ~ludieke~ Nederlands Kampioenschap. 

3 Blijkt het dus om 07:30 (HALF ACHT 'S OCHTENDS) te beginnen

Blijkt het dus om 07:30 (HALF ACHT 'S OCHTENDS) te beginnen
Blijkt het dus om 07:30 (HALF ACHT 'S OCHTENDS) te beginnen
Bron:

Deel dit GIFje via

Newsflash: dan liggen studenten te pitten. Het eerste lesuur slaan de meesten al consequent over, waarom zouden ze dan in hemelsnaam op dinsdagochtend speciaal gaan opstaan voor het NK in de fucking trein zitten? Of beter gezegd: te staan. Want, ja, plek is er natuurlijk niet in de pistreinen van de Nederlandse Spoorwegen. (En met pistreinen bedoel ik natuurlijk spitstreinen, excuus voor deze typfout.)

4 Maar wacht, is deze frivole activiteit wel überhaupt op 8 maart te doen?!

Maar wacht, is deze frivole activiteit wel überhaupt op 8 maart te doen?!
Bron:

Deel deze foto via

De organisatie van dit NK tikt hier de mooie woorden "Vandaar dat we met z'n allen op 8 maart (datum wordt aangepast) eens laten zien hoe hard wij als studenten het openbaar vervoer nodig hebben." Wat. De datum wordt aangepast? Dus... het is niet op 8 maart? Geen enkele student (met een goed stel hersenen) komt z'n nest 'midden in de nacht' uit om er vervolgens achter te komen dat het TOCH INEENS OP 9 MAART wordt gehouden.

5 En, welke dag is het ook alweer vandaag? Precies. DINSDAG!

En, welke dag is het ook alweer vandaag? Precies. DINSDAG!
En, welke dag is het ook alweer vandaag? Precies. DINSDAG!
Bron:

Deel dit GIFje via

En op welke dagen hebben studenten ook alweer les? Precies, doordeweeks. Wat nu als alle brave studenten letterlijk niet naar het NK Treinreizen zijn gegaan omdat ze daadwerkelijk les hadden op dat moment? Zit je dan, met je goede gedrag.

6 En, last but not least, de mensen die wel wilden komen HADDEN VERTRAGING

En, last but not least, de mensen die wel wilden komen HADDEN VERTRAGING
Bron:

Deel deze foto via

Je verzint het niet. En sorry dat ik de hele tijd zo schreeuw. Maar echt heel praktisch is het niet. Wellicht dat ze volgend jaar het NK Treinreizen opnieuw kunnen houden, maar dat dan iedereen de NS boycot. Is het namelijk niet een stuk effectiever om de kas van de locomotiefmaffia NIET te spekken?

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel