Upcomnomnom | Poutine is de nieuwe Kapsalon!

Het nationale gerecht uit Canada is je nieuwe favoriete snack! 

Upcomnomnom | Poutine is de nieuwe Kapsalon!

Deel dit artikel op

In Nederland kennen we natuurlijk de kapsalon die bestaat uit patat, vlees, kaas en afgetopt is met wat sla om het gezond te laten lijken (en natúúrlijk knoflooksaus). Waarbij wij helemaal verknocht zijn aan dit stukje Nederlandse cultuur, is er aan de andere kant van de wereld een gerecht dat verdomd veel op de kapsalon lijkt! Maak kennis met Poutine. In Nederland is dit gerecht vrij onbekend, terwijl je in Canada niet om de Poutine heen kunt! Tijdens mijn studie in Canada heb ik dan ook menig portie van dit goddelijke voedsel weggewerkt. Door de jus wordt de patat een beetje slap, wat natuurlijk normaal gesproken een doodzonde is, alleen de jus trekt helemaal in het patatje, wat het juist heel lekker maakt. Daarover zit nog stukjes gesmolten cheese curds om het af te toppen! Je kunt het eten als avondeten, of op je brakke zondag. Dit klinkt toch als de hemel?! Daarom eis ik meer bekendheid voor de Poutine!
Bron:

Deel deze foto via

Een Poutine bestaat dus uit drie basisingrediënten: patat (of friet), jus en cheese curds, ook wel kaaswrongels. Een wrongel is in feite neerslag van gestremde melk. Helaas zijn ze bijna onmogelijk om in Nederland te kopen. Daarom zijn er meerdere pogingen gedaan van snackbars in Nederland die vervangers zoeken, maar het zal nooit als een échte Poutine smaken...

Niet alleen Nederlanders zijn goed in het verpesten van eten, want tegenwoordig zijn er ook allemaal varianten van de Poutine, zoals de Avocado Bacon Poutine (zie foto) en de Guinness Poutine. Voor mij smaakt de originele Poutine het allerlekkerst! 
Bron:

Deel deze foto via

Weet jij een plek in Nederland waar je een échte Poutine kunt eten? Laat het mij weten!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel