De top 7 WTF-acts van het Eurovisie Songfestival 2019

Dit zijn blijkbaar de 'concurrenten' van Duncan Laurence...

De top 7 WTF-acts van het Eurovisie Songfestival 2019

Deel dit artikel op

Het Eurovisie Songfestival staat natuurlijk bekend om meerdere dingen. Nederland stemt altijd op België en vice versa, Rusland zal veel stemmen krijgen van andere Oost-Europese landen, de landen die betaald in de finale staan winnen nooit, en de bookmakers hebben vaak gelijk (laten we het hopen). Daarnaast zijn er elk jaar een paar aparte inzendingen. Ik heb even een top 7 gemaakt met bijzondere concurrenten voor Nederland.

7 Denemarken met een apart decor

Weet je nog toen je vroeger tijdens het stoeltje passen op de basisschool zo snel mogelijk de grootste stoel wilde? Dat is bij Leonora uit Denemarken gelukt!

6 Polen is elk jaar weer verrassend

Draaiend op een schijf met gekke pakjes aan. Een echte Eurovisie-act!

5 San Marino = San Marino

San Marino voldoet in ieder geval aan hun jaarlijkse verwachting. Met 'Say Na Na Na' is dan ook alles van de inhoud gezegd. Aanschouw nu alvast hoe het optreden eruit gaat zien.

4 Noorwegen had beter die kale man achterwege kunnen laten (sorry kale mannen)

Donderdag staat Noorwegen voor Nederland in de tweede halve finale. In het begin denk je nog: niks bijzonders aan. Nou, dan moet je even wachten tot die kale man begint met zingen (2:06)...

3 Waar slaat de act van Portugal op?

Waar ze het in 2017 nog lekker voor elkaar hadden en het Songfestival wonnen, hebben ze dit jaar iets totaal anders gestuurd, namelijk twee gasten die met lange metalen nagels zwaaien.

2 Australië kijkt te veel naar het Songfestival

Australië doet alweer sinds 2015 mee. Tot nu toe heeft dat nog niet geleid naar succes, dus gaan ze het dit jaar anders aanpakken. Misschien is dit ook wel weer te veel Eurovisie-gehalte. Momenteel staan ze op een negende plek bij de bookmakers.

1 IJsland pakt uit en gaat kinky

Er kan maar één land zijn die de meeste vreemde gezichten krijgt, en dat is IJsland. Met een soort SM-achtige act staan ze inmiddels al wel op de tiende plek bij de bookmakers. Op zich heeft het ook wel wat, maar ze gaan absoluut niet winnen van Nederland (ik heb mijn oranje bril al opgezet).

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel