Wat je ook kunt doen met de 700 miljoen die aan de Notre-Dame is geschonken

Je kunt het aan een gebouw besteden of aan iets anders...

Wat je ook kunt doen met de 700 miljoen die aan de Notre-Dame is geschonken

Deel dit artikel op

Het is je vast niet onopgemerkt voorbij gegaan... De Notre-Dame is gone, of nou ja, een deel daarvan. Afgelopen maandag stond dit historische gebouw in de fik, waardoor en veel verloren is gegaan. Ongeveer 30% van het interieur zou gered zijn.

Dat is natuurlijk zeer treurig. Ik ben er zelf in 2014 geweest en het is echt een prachtig gebouw, maar als ik het nieuws lees, is het een klein beetje doorgeslagen... Er is al 700 miljoen opgehaald voor de wederopbouw. Dat zijn acht nullen met een 7 ervoor. Eigenlijk bizar dat er zoveel geld in ontzettend korte tijd is opgehaald, terwijl er mensen zijn die verhongeren op straat of snel medische hulp nodig hebben. Daarbij komend zal de Rooms-Katholieke kerk vast zelf wel een aardig potje met geld hebben.

Daarom mijn antwoorden op de vraag wat je ook zou kunnen doen met al dat geld. En nee, dit keer kun je er geen 350.000.000 biertjes voor halen...

1 Geef alle daklozen in Frankrijk €5000,-

Geef alle daklozen in Frankrijk €5000,-
Bron:

Deel deze foto via

Er zijn ongeveer 140.000 daklozen in Frankrijk. Als je die 700 miljoen gaat verdelen onder al die mensen, krijgt iedereen 5000 euro. Een mooi startbedrag voor het bouwen aan een nieuwe toekomst (onder begeleiding) lijkt mij...

2 Voor bijna twintig jaar kun je de voedselbank voorzien

Voor bijna twintig jaar kun je de voedselbank voorzien
Bron:

Deel deze foto via

Wanneer we in Nederland het geld zouden besteden aan de voedselbank, zouden 140.000.000 gezinnen voedsel hebben voor een week (pakket kost 5 euro). In Nederland zijn er ongeveer 140.000 mensen die eten krijgen van de voedselbank. In totaal kun je dus voor dik negentien jaar de voedselbank helpen. Bizar.

3 Tien miljoen kinderen kunnen aidsremmers krijgen voor een jaar

Tien miljoen kinderen kunnen aidsremmers krijgen voor een jaar
Bron:

Deel deze foto via

Eerstelijns aidsremmers voor kinderen kosten tussen de €37 en €70 per jaar (verschil ligt aan de combinatie van medicijnen per kind). Ik neem dan de hoogste prijs (dus €70 euro per kind per jaar), waardoor je een jaar lang 10.000.000 kinderen kunt helpen aan medicijnen.

4 Geef dan een kwart van het budget aan Mozambique...

Geef dan een kwart van het budget aan Mozambique...
Bron:

Deel deze foto via

Misschien dat je het niet helemaal hebt meegekregen (want zo gaat dat in deze wereld), maar in maart sloeg orkaan Idai in Mozambique, Malawi en Zimbabwe toe. De VN noemde dit 'mogelijk dodelijkste storm op zuidelijk halfrond', dus best wel iets om serieus te nemen. Het Rode Kruis schat dat er negen miljoen euro nodig is voor de wederopbouw van het zwaar getroffen Mozambique. Dat kunnen ze toch wel missen in het budget voor de nieuwe Notre-Dame?!

5 1,5 miljoen zonnepanelen op je dak kan ook

1,5 miljoen zonnepanelen op je dak kan ook
Bron:

Deel deze foto via

Een pakket van zes zonnepanelen kost €2800. Als je dan ff die 700 miljoen deelt door 2800 krijg je 250.000 pakketen, wat slaat op 1.500.000 zonnepanelen. Laten we eerst de wereld en de mensen redden in plaats van gebouwen <3.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel