6 Ongeschreven zuipregels tijdens een potje Mexxen

En nu dus wel opgeschreven!

6 Ongeschreven zuipregels tijdens een potje Mexxen

Deel dit artikel op

Eén van mijn favoriete drankspelletjes tijdens een borrel is Mexxen. Hierbij heb je twee dobbelstenen en een alcoholische versnapering nodig and that's it! 

Voor wie de afgelopen twintig jaar onder een (dobbel)steen heeft gelegen, nog even snel de speluitleg: de twee dobbelstenen staan voor de eenheid die je gegooid hebt. Dat tel je niet bij elkaar op, maar dat zijn individuele nummers. Even een voorbeeldje:
- 5 & 4 = 54
- 2 & 6 = 62
- 3 & 3 = 300 (bij twee dezelfde getallen wordt het een honderdtal)
Hierbij zijn de getallen 1 & 2 in combinatie met elkaar 'Mexx' en dus het hoogst haalbaar. 1 & 3 is de laagst mogelijk optie, want dat maakt 31. 

Je speelt een rondje waarbij iedereen steeds één keer dobbelt. De laagste waarde van dat rondje zal moet DRINKEN. Hoeveel? Dat ligt aan het aantal Mexxen dat is gegooid. Geen? Dan drinkt die persoon 1 slokje. Zijn er wel Mexxen gegooid? Dan gelden de volgende bonusslokjes:
- 1x Mexx = 1 bonusslokje
- 2x Mexx = 2 bonusslokjes
- 3x Mexx = 4 bonusslokjes
- 4x Mexx = 8 bonusslokjes
Enzovoort. 

Maar dan is natuurlijk de vraag: hoe kan je zo bezopen worden van Mexxen? Nou, een Mexx telt niet als worp, dus na een gegooide Mexx mag je nog een keer. Daarbij bestaat ook het risico dat jij uiteindelijk de laagste worp hebt en je eigen gegooide Mexx moet drinken.

Wil je het nog verwarrender maken? Dan mag je, alleen bij 31, iemand aanwijzen die mag drinken en vervolgens nog een keer gooien. Die telt dus ook niet als worp.

Wil je de verwarring compleet maken? Voer 'honderdman' in. Deze persoon zal in het hele spel de honderdman zijn totdat iemand anders hem wordt. Maar hoe word je honderdman en wat houdt het precies in?
Je wordt de honderdman als je 100 gooit (dus een combinatie van 1 & 1). Je denkt vanwege de naam 'ah dat is tof', maar schijn bedriegt. Als honderdman drink je steeds het soort honderdtal aan slokjes. Gooit iemand 400? Dan mag jij 4 slokjes drinken. Gadsie... Je bent er ook pas vanaf als iemand anders 100 gooit.

Dit zijn opties voor gevorderden. Tot die tijd heb ik nog wat ongeschreven regels waar je je sowieso aan moet houden. Dat alles om de volle aandacht op het spel te houden. Good luck en santé!

1 Dobbelstenen van de tafel gegooid? DRINKEN

Dobbelstenen van de tafel gegooid? DRINKEN
Dobbelstenen van de tafel gegooid? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Slimpie, moet je ook niet doen. Wanneer een dobbelsteen op de grond belandt mag jij een slokje nemen door het gebrek aan respect voor de dobbelstenen.

2 Dobbelstenen aangereikt krijgen? DRINKEN

Dobbelstenen aangereikt krijgen? DRINKEN
Dobbelstenen aangereikt krijgen? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Iemand geeft jou de dobbelstenen aan. Normaal is dat super aardig bedoeld, maar niet tijdens een potje Mexxen. Wanneer je deze aanneemt mag je namelijk een slokje drinken. 

MAAR, let erop: wanneer je doorhebt dat iemand dit van plan is bij jou, en jij trekt je hand weg zonder de dobbelstenen aangeraakt te hebben, dan mag de aanreiker drinken wanneer de dobbelstenen op de grond belanden (zie punt 1).

3 Zit je op je mobiel? DRINKEN

Zit je op je mobiel? DRINKEN
Zit je op je mobiel? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Wat een desinteresse in het spel. Als straf mag je een slok drinken. #adtjedesinteresse

4 Heb je geen flauw idee meer waar we zijn? DRINKEN

Heb je geen flauw idee meer waar we zijn? DRINKEN
Heb je geen flauw idee meer waar we zijn? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Hetzelfde als punt 3.

5 Dobbelsteen in je glas? DRINKEN

Dobbelsteen in je glas? DRINKEN
Dobbelsteen in je glas? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Blijkbaar is er door jouw onoplettendheid iets ontglipt aan je vizier. Er zit namelijk opeens een dobbelsteen in je glas. Om verder te kunnen spelen heb je toch echt die stenen nodig, dus dat kan maar één ding betekenen: ADTJE.

6 Gestapelde dobbelstenen zomaar willen oppakken? DRINKEN

Gestapelde dobbelstenen zomaar willen oppakken? DRINKEN
Gestapelde dobbelstenen zomaar willen oppakken? DRINKEN
Bron:

Deel dit GIFje via

Deze is ook altijd zeer nasty. Wanneer medespelers de dobbelstenen opstapelen, mag jij deze niet zomaar oppakken. Dat zou namelijk DRINKEN betekenen. Daarom moet je eerst de bovenste steen eraf tikken voordat je beide stenen kunt pakken.
Wil je weten waarom Mexxen op het Werelderfgoedlijst moet? Check het hier!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel