9 Festivals waar je dingen mag doen die op andere festivals niet mogen

Ik zie nieuwe opties voor je bucketlist!

9 Festivals waar je dingen mag doen die op andere festivals niet mogen

Deel dit artikel op

1 Bierdrinken samen met je hond op het Dentdale Music & Beer Festival

Bierdrinken samen met je hond op het Dentdale Music & Beer Festival
Bron:

Deel deze foto via

Op de meeste festivals zijn dieren verboden, maar zijn jij en je trouwe viervoeter onafscheidelijk? Bij het Britse Dentdale Music & Beer Festivals is je hond gewoon welkom! Biertjes drinken + met je hond knuffelen = goals!

2 Naaktlopen tijdens Naked Man Festival

Naaktlopen tijdens Naked Man Festival
Bron:

Deel deze foto via

Dat Japanners er wat rare gewoontes op na houden wisten we al, maar tijdens Hadaka Matsuri, ook wel Naked Man Festival, lopen mannen halfnaakt door de Japanse straten. Met slechts een witte doek om de piem lopen ze arm-in-arm en zingend richting de heilige tempels. Kan je niet? Geen smoesjes, want dit festival wordt het hele jaar door gevierd!

3 Met tomaten gooien bij La Tomatina

Met tomaten gooien bij La Tomatina
Bron:

Deel deze foto via

Hier heb je vast weleens van gehoord: La Tomatina in een dorpje nabij Valencia. Het is ook letterlijk ontstaan door ontevreden jongeren die begonnen te gooien met alles uit de dichtstbijzijnde groentekraam. Het jaar daarna namen ze zelf tomaten mee, en tada; je hebt nu een festival!

4 Of sinaasappels tijdens La Battaglia Delle Arance

Of sinaasappels tijdens La Battaglia Delle Arance
Bron:

Deel deze foto via

Ben je niet zo van de tomaten? Ga dan naar het Italiaanse La Battaglia Delle Arance, waar je met sinaasappels mag gooien. In totaal gaan er 250.000 kilo sinaasappels in 3 dagen doorheen. Tomaten leek mij al pijnlijk, maar dit slaat alles...

5 Met rode wijn smijten tijdens San Vino Wine Fight

Met rode wijn smijten tijdens San Vino Wine Fight
Bron:

Deel deze foto via

Zou je eens onbezorgd je drinken in iemands gezicht willen gooien? Ga dan naar het San Vino Wine Fight in Spanje! Daar mag je een paar uur lang rode wijn gooien op mensen met witte kleding. Hoe fijn is dat?! Wanneer het gevecht is afgelopen is het de bedoeling dat je de hoeveelheid wijn die je gegooid hebt gaat drinken. Good luck with that...

6 Op iemands schouders klimmen zonder gezeik tijdens Concurs de Castell

Op iemands schouders klimmen zonder gezeik tijdens Concurs de Castell
Bron:

Deel deze foto via

Je hebt vast weleens tijdens een festival meegemaakt dat je bij iemand op de schouders klimt en gezeik van achteren moet aanhoren. Zoek dan niet verder, want tijdens het Spaanse Concurs de Castell zijn er 65 teams die strijden voor de hoogste menselijke toren. Of je echt mag deelnemen valt te betwijfelen, aangezien ze er het hele jaar voor trainen. Als je nu begint maak je misschien nog een kans...

7 Over random baby's springen bij El Colacho

Over random baby's springen bij El Colacho
Bron:

Deel deze foto via

In Spanje hebben ze wel heel veel aparte festivals, want tijdens het El Colacho, ook wel Baby Jumping Festival, kun je letterlijk over levende baby's springen. Wel één puntje: je moet verkleed als duivel. Is te regelen toch?

8 Lekker spacen op het Friese Psy-Fi Festival

Lekker spacen op het Friese Psy-Fi Festival
Bron:

Deel deze foto via

Zin om een keer helemaal in een andere wereld te begeven? Ga dan naar het Psy-Fi festival in Leeuwarden, dat helemaal ontworpen is voor de perfecte trip. Van kunstzinnige lichtvoorwerpen tot aan een smartshop op het festivalterrein: aan alles is gedacht!

9 Crowdsurfen op het uberchille MadNes Festival

Crowdsurfen op het uberchille MadNes Festival
Bron:

Deel deze foto via

Staat crowdsurfen nog op je bucketlist, maar haalt de beveiliging je altijd naar beneden? Zoek dan niet verder, want tijdens MadNes Festival kan jij je droom in vervulling brengen. Op het strand van Ameland worden er bij dit surf-, skate- en muziekfestival, naast alle pogo's en skankende mensen, ook regelmatig meerdere festivalgangers de lucht in getild! Amazing.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel