6 Kampvuur-raadsels om mensen hun hersenen te laten branden

De scouting zou jaloers zijn op dit lijstje.

6 Kampvuur-raadsels om mensen hun hersenen te laten branden

Deel dit artikel op

Helemaal klaar met die mobieltjes tijdens voorzitten en verjaardagen? Vertel eens een leuk raadsel. Ik help je een handje met deze voorbeelden.

1 Land van Nochrnochi

Land van Nochrnochi
Land van Nochrnochi
Bron:

Deel dit GIFje via

Bij dit raadsel begin je over het land van Nochrnochi (uitspreken als noger nogie) waar wel thee is, maar geen koffie. Je hebt er wel Facebook, maar geen Instagram. Je vraagt steeds aan de verteller of er een bepaald voorwerp er in dat land is. ''Is er een kikker? Nee.'' ''Is er pad? Ja.'' Hoe the fuck kom je er achter wat er wel is en wat niet?

Nou, in dit fantastisch prachtige paradijs heb je van alles, alleen geen woorden met de R of I. Vandaar ook het land Noch-r-Noch-i. Je hebt er dus wel goede content, maar geen Upcoming...ondenkbaar verschijnsel.

2 Het land van geen idee

Het land van geen idee
Het land van geen idee
Bron:

Deel dit GIFje via

Deze werkt precies hetzelfde als het land van Nochrnochi, alleen zijn er dan geen I's en D's.

3 Bijzondere schaar

Bijzondere schaar
Bijzondere schaar
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit raadsel vergt enige vorm van voorbereiding. Hierbij zit je in een kring en heb je een schaar nodig. Deze schaar moet je steeds doorgeven, maar wel op een bepaalde manier, namelijk gekruist of niet-gekruist. Hierbij is steeds maar één manier juist, en kan je de schaar dus maar op twee verschillende manieren doorgeven. MAAR WAT IS DAN DE JUISTE MANIER?

Dat ga ik je nu vertellen: er is logischerwijs een reden waarom je in een kring zit, want je benen zijn van essentieel belang. Zit je gekruist, dan moet je de schaar gekruist doorgeven. Staan je benen naast elkaar, dan geef je de schaar dicht door. Easy peasy.

4 Do you know Black Magic?

Do you know Black Magic?
Do you know Black Magic?
Bron:

Deel dit GIFje via

Hierbij is het van belang dat je het samen met iemand voorbereidt. Daarbij gaat persoon A weg uit de groep. Vervolgens besluit persoon B samen met de groep welk voorwerp 'black magic' zal krijgen (bijvoorbeeld een laptop). Vervolgens komt de persoon terug. Aan hem/haar wordt de vraag gesteld door persoon B of iets black magic heeft. "Heeft die lamp black magic? Nee." "Heeft mijn zwarte gitaar black magic? Nee." Heeft mijn laptop black magic? JA." HOE KAN DIT DAN? 

Eigenlijk heel simpel, want persoon A en B werken samen. Wanneer persoon B zegt: "heeft deze ... black magic?", dan zegt persoon A nee. Wanneer persoon B zegt: "heeft deze ZWARTE ... black magic?" is dat wederom een nee, MAAR het volgende voorwerp zal wel een ja zijn. 

Het voorwerp dat altijd na het zinnetje "
heeft deze ZWARTE ... black magic" wordt genoemd, bezit black magic en is het voorwerp waar naar gezocht werd.

5 Ik kan je gedachtes lezen...

Ik kan je gedachtes lezen...
Ik kan je gedachtes lezen...
Bron:

Deel dit GIFje via

Denk aan een gereedschap! Laat me raden, een hamer...
En denk nu aan een groente! Pff, zeker sla...
Ik wil nu een kleur weten! Vandaag is rood, de kleur waar jij aan dacht...

HOE DAN? Nou, hier denken gewoon heel veel mensen meteen aan. Succes niet gegarandeerd. 

6 Als A=Parijs, B=Denemarken, wat is dan C...

Als A=Parijs, B=Denemarken, wat is dan C...
Als A=Parijs, B=Denemarken, wat is dan C...
Bron:

Deel dit GIFje via

... Berlijn? is het London? Of misschien Zurich? Nee, want C is mijn rechteroor. HUH?! Dat slaat natuurlijk nergens op, maar het antwoord is wel juist. Okeee, nog een voorbeeldje: A=dat bekertje en B=die muur, wat is dan C? Nou, C is dan jouw gezicht. 

Hier komt de verlossende oplossing van het raadsel: je moet overal eerst 'C =' zeggen, dan is alles goed. Het maakt dus niet uit wat C is en het verband daartussen. Je begint steeds weer opnieuw met 'A= ..., B=..., wat is dan C' tot iedereen heeft geraden wat de clue is.
Genoeg hersenspinsels voor vandaag. Test het maar op je vrienden.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel