8 'Leerzame' tv-programma's die we allemaal op school hebben gezien

Welkom jeugdtrauma's...

8 'Leerzame' tv-programma's die we allemaal op school hebben gezien

Deel dit artikel op

Vroeger had je nog geen Netflix of uitgebreide YouTube-kanalen. Nee, toen had je schoolseries die werden vertoond op dikke tv's in een kast op wieltjes. Deze zijn in ons geheugen gegrift en zullen dus ook nooit meer verdwijnen...

1 Huisje, Boompje, Beestje

Huisje, Boompje, Beestje
Bron:

Deel deze foto via

Dit programma gaat over Fahd, Carlijn en Raaf. Vanuit het Huisje-Boompje-Beestje-clubhuis bespraken ze elke aflevering een nieuw onderwerp. Als ik het zo terugkijk lijkt Raaf meer op het albinokindje van Pino en Meneer de Uil.

2 Leesdas, Lettervos, Boekentas

Leesdas, Lettervos, Boekentas
Bron:

Deel deze foto via

Voor de beginnende lezers had je dit programma waarbij een das en een vos allemaal avonturen beleefden. Wanneer je het gaat terugkijken bezorgt het je de grootste mindfuck. Vanaf minuut één is het al niet meer te volgen door vaag gerijm. En dat beest op links is toch geen vos?!

3 Vroeger & Zo

Vroeger & Zo
Bron:

Deel deze foto via

Tante en eveneens betweter Anastasia had een antiekwinkel waar buurmeisje Jet OF pizzakoerier Jeffrey regelmatig langskwam om het over geschiedenis te hebben.  Blijkbaar kunnen Jet en Jeffrey niet door één deur ofzo? Waarom waren ze er nooit allebei? En waarom is Jeffrey een pizzakoerier? Zo veel vragen, zo weinig antwoorden...

4 Koekeloere

Koekeloere
Bron:

Deel deze foto via

''Ik koekeloer hier. Ik koekeloer daar. Ik koe-ke-loer het hele jaar!'' 
Dat het programma 'Koekeloere' heet ben ik compleet vergeten, want het enige dat ik mij kan herinneren was Moffel en Piertje. Deze twee oerlelijke wezens gingen elke week de wijde wereld in om antwoord te vinden op hun vragen. Daarbij beleven ze aber natürlich allemaal nieuwe avonturen, zoals elk programma.

5 Schooltv-weekjournaal

Schooltv-weekjournaal
Bron:

Deel deze foto via

Elke week werd het nieuws gebracht door Sipke Jan Bousema (1999-2002) of Floris Roubos (2002-2005) of Jurre Bosman (2005-2014). Eigenlijk is het een veredelde versie van Het Jeugdjournaal, maar dan zonder Mr. Right: de man die het antwoord had op al je vragen!

6 Nieuws? Uit De Natuur!

Nieuws? Uit De Natuur!
Bron:

Deel deze foto via

Hey, kijk eens wie we daar hebben. Ook Jurre had hierin een hoofdrol, maar daarnaast was ook Mylène zeer belangrijk. Er was namelijk altijd een 'live'-verbinding met Jurre in de studio, terwijl zij de wijde natuur introk. Ook kon je met de gehele klas een prijs winnen, waarbij je het antwoord op de vraag kon opsturen. Dat leverde fikse discussies op, wat voorkomen had kunnen worden door onze grote maat Google.

7 De Buitendienst van Nieuws Uit De Natuur

De Buitendienst van Nieuws Uit De Natuur
Bron:

Deel deze foto via

Later kreeg Nieuws Uit De Natuur een spin-off genaamd De Buitendienst. Hierbij werd elke week onderzocht hoe slim de natuur in elkaar zit. ''Maar eh, deze jochies ken ik ergens van!'' Dat klopt, de Rundfunkboys, maar helaas zitten ze niet meer in de huidige versie. Sad.

8 Ik Mik Loreland a.k.a. KARBONKEL

Ik Mik Loreland a.k.a. KARBONKEL
Ik Mik Loreland a.k.a. KARBONKEL
Bron:

Deel dit GIFje via

Helemaal leuk dat je een programma wilt maken over een Mik die in Loria woont, het land dat verzot is op letters en woorden, MAAR WHY EEN FUCKING EENOGIG MONSTER?!? Gegarandeerd slapeloze nachten.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel