Dit zijn de originele horrorverhalen achter die lieve Disneysprookjes

Maak je klaar om je jeugd te verpesten, want wat je hieronder leest was dus de eerste variant die werd geschreven.

Dit zijn de originele horrorverhalen achter die lieve Disneysprookjes

Deel dit artikel op

Bereid je voor op een verkrachte Doornroosje, een prins die zelfmoord wil plegen in Rapunzel en nog veel meer narigheid...

1 Sneeuwwitje

Sneeuwwitje
Sneeuwwitje
Bron:

Deel dit GIFje via

Het verhaal begint hetzelfde. De boze stiefmoeder wil van Sneeuwwitje af. Maar ze probeert het meerdere keren. Maar liefst 3 keer! Disney heeft haar toch iets slimmer gemaakt. De eerste keer biedt ze rijgkoorden voor korsetten aan. De koningin probeert Sneeuwwitje te laten stikken en ze valt neer. Als de dwergen thuiskomen maken ze het korset los en Sneeuwwitje komt weer bij. Bij de tweede poging gebruikt de boze stiefmoeder een giftige kam. Sneeuwwitje wordt weer gered door de dwergen. De laatste keer lukt het haar om Sneeuwwitje te vergiften met de bekende appel. Wat hierna gebeurt weten we allemaal wel. Alleen op het einde wordt de koningin uitgenodigd voor het huwelijk van Sneeuwwitje en de prins. Ze vraagt aan haar spiegel wie de mooiste is in het land, waarop de spiegel antwoordt dat er een koningin is die veel mooier is dan zij. Ze weet nog niet dat het om Sneeuwwitje gaat. Op het huwelijk wordt ze herkend en de koningin krijgt als straf gloeiende ijzeren muiltjes aan en moet net zo lang dansen totdat ze dood neervalt. WRAAK.

2 Doornroosje

Doornroosje
Doornroosje
Bron:

Deel dit GIFje via

In plaats van dat ze zich prikt aan een spinnenwiel, krijgt ze een vlasnaald in haar vinger en ze valt in een diepe slaap. Als er een jagende koning voorbij komt, klimt hij de kamer van Doornroosje binnen en verkracht haar. Na negen maanden bevalt Doornroosje van een tweeling, nog steeds slapend. Geen idee hoe dat gebeurd is, maar oke. Op een dag zuigt een van de baby’s aan haar vinger, de vlasnaald schiet los en Doornroosje wordt wakker. De koning is alleen al getrouwd, vieze vent, en als zijn vrouw de kinderen ziet, wil zij de kinderen laten slachten en als maaltijd aan de koning geven. De kok kan dat niet over zijn hart verkrijgen en in plaats daarvan maakt hij twee geitjes klaar. Uiteindelijk wordt de koningin in het vuur gegooid en en trouwt Doornroosje met haar verkrachter. Wat een prachtverhaal.

3 Rapunzel

Rapunzel
Rapunzel
Bron:

Deel dit GIFje via

Dit is eigenlijk nog wel een mooi verhaal. Soort van dan. De moeder van Rapunzel ziet in de tuin van de buurvrouw een rapunzelplant staan. Heeeyyy nu weten we geljik waar haar naam vandaan komt! De vader van Rapunzel gaat de plant stelen, maar dit blijkt dus de tuin van een heks te zijn. Vader wordt betrapt en belooft aan de heks zijn eerstgeboren kind. Dat is dus Rapunzel. De heks sluit haar op in een toren, zoals we al van Disney weten. Als de prins voorbij komt, wordt hij door het gezang van Rapunzel naar boven gelokt. Hij klimt via haar haar de toren op. Hij komt alleen ’s nachts gezellig langs en we weten allemaal wat daar gebeurt dan. Rapunzel is namelijk zwanger daarna. Alleen komt ze daar pas achter als ze doorheeft dat haar kleren niet meer passen. Huh? Wat is zwanger zijn? Als de heks erachter komt, wordt het haar van Rapunzel afgeknipt en wordt zij verbannen naar de wildernis. De prins komt weer voor zijn nachtelijke avontuurtje, maar treft daar alleen de heks aan. De prins wil zelfmoord plegen, maar zo makkelijk komt hij er niet vanaf. Hij valt van de toren, maar overleeft het. Alleen zijn zijn ogen eruit door de doorns aan de onderkant van de toren. De prins vindt Rapunzel een paar jaar later door haar gezang weer terug. Ondertussen heeft ze een tweeling gekregen. Als ze elkaar vinden, huilt Rapunzel op het gezicht van de prins en hij kan weer zien. Daarna leven ze nog lang en gelukkig in het koninkrijk van de prins. Nou, best mooi verhaal toch?

4 Assepoester

Assepoester
Assepoester
Bron:

Deel dit GIFje via

Het eerste grote verschil met de Disney-versie is dat er geen goede fee is, maar dat Assepoester een boom plant bij het graf van haar moeder. Elke avond bidt ze daar. Uiteindelijk vindt ze onder de boom 3 jurken voor het bal. Ze gaat dan dus ook drie keer naar het bal en danst drie keer met de prins. Letterlijk elke avond gaat ze er weer vandoor zonder te zeggen wie ze is. ZUCHT! Als Assepoester de laatste avond wegrent verliest ze haar schoen, maar dat komt niet perse omdat ze zo’n haast heeft, nee de prins heeft de trap ingesmeerd met pek (dat is vieze plakkerige troep) zodat ze vast zou blijven zitten. Hij dacht natuurlijk: nu mag ze er niet vandoor gaan!!! De afgelopen 2 avonden is ze al ontsnapt, dat gaat me nu niet weer gebeuren. Helaas voor de prins ging ze er alsnog vandoor. Alleen haar muiltje bleef plakken. Oke, nu komt het engste gedeelte. De prins gaat dus, net zoals in de Disney film, met het muiltje op zoek naar Assepoester. De stiefzussen van Assepoester willen de muiltjes passen, maar hun voeten zijn te groot. Daarom hakt eentje even gezellig haar tenen eraf. De prins ziet het bloed en stuurt haar naar huis. Als de andere stiefzus het gaat proberen, worden haar hielen eraf gehakt. Maar ook dit werkt niet. Uiteindelijk wordt Assepoester dan toch gevonden. En ze leefden nog lang en gelukkig. Behalve de stiefzussen dan… Die gingen ineens toch naar de bruiloft van Assepoester en de prins, alleen hun ogen werden uitgestoken door een paar vogels. KARMA BITCH.

5 Pinokkio

Pinokkio
Pinokkio
Bron:

Deel dit GIFje via

Oke, kort verhaaltje! In het echte verhaal is Pinokkio gewoon een klootzakje. Hij steelt dingen en zelfs zijn vader mag hem niet. Uiteindelijk hangen een kat en een vos hem op aan een boom en kijken toe hoe hij heen en weer wordt geslingerd door de wind. Wauw, arm kind. Gelijk opgehangen.

6 Belle en het Beest

Belle en het Beest
Belle en het Beest
Bron:

Deel dit GIFje via

Hierbij is het grootste deel hetzelfde. Alleen heeft Belle in het echte verhaal nog een broer en een zus. Na een jaar opgesloten te hebben gezeten in het kasteel van het Beest, mag Belle drie dagen naar huis om haar familie op te zoeken. Zij komt thuis met allerlei geschenken die zij van het Beest heeft gekregen. Haar broer en zus zijn zó jaloers dat ze haar langer thuis houden. Ze hopen dat het Beest daardoor boos wordt en haar op zal eten als zij terug is. Tja, van je broer en zus moet je het hebben hè… Maar Belle krijgt ’s nachts een droom waarin ze ziet dat het Beest op sterven ligt. Ze gaat er snel heen en verbreekt de betovering. De twee leven nog lang en gelukkig.

7 De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin
De Kleine Zeemeermin
Bron:

Deel dit GIFje via

Een groot deel is hier hetzelfde. Ze moet een kus van ware liefde krijgen om mens te blijven. Maar als het haar niet lukt verandert ze terug in een zeemeermin. Ha, niet dus. In de originele versie gaat ze gewoon dood als het haar niet lukt. Lekker dan. Disney verzwijgt ook het feit dat elke stap die Ariël zet, voelt alsof ze op glasscherven loopt. Ouch… Oke, nou ja, op zich moet het lukken om de prins verliefd te laten worden toch? Nou, dit gaat ook weer mis. De prins trouwt met een andere vrouw, omdat hij denkt dat zij het meisje is die hem gered heeft. Ariël kan niet praten, dus zij kan het hem niet vertellen. Handig weer. Maar als zij de prins vermoord, kan ze weer een zeemeermin worden en dus gewoon weer teruggaan naar haar oude leven. Dit kan ze alleen niet over haar hart verkrijgen, dus gooit ze zichzelf in de zee en verandert in schuim. Ze gaat alleen niet dood, verrassing! Als ze 300 jaar goede daden verricht, heeft ze haar ziel verdient en mag ze naar het koninkrijk van de hemelen. Nouja, wat zijn die 300 jaar nou hè?

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel