Ons geliefde bakkie pleur wordt bedreigd, maar gelukkig: er is hoop!

Je kunt overleven in de 'Geen Koffiebar'.

Ons geliefde bakkie pleur wordt bedreigd, maar gelukkig: er is hoop!

Deel dit artikel op

1 Klimaatverandering bedreigt de koffieteelt...

Wat betekent dat we binnenkort zullen moeten overleven zonder ons bakkie. Kijk dan hoe erg het leven is zonder koffie. Kunnen we niet aan hoor.

2 Maar er is een tijdelijke 'Geen Koffiebar'!

Maar er is een tijdelijke 'Geen Koffiebar'!
Bron:

Deel deze foto via

Je kunt alles krijgen in een koffiemok, behalve koffie. Dus van brownies tot sapjes, alles wat je in een gewone koffiebar kunt krijgen, is er. Alleen geen koffie. Dit doen zij om te laten zien hoe een wereld zonder koffie eruit ziet. En dan wil je toch niet?

3 Maar dat is niet alles; er is een 'koffie kick booth'

Maar dat is niet alles; er is een 'koffie kick booth'
Maar dat is niet alles; er is een 'koffie kick booth'
Bron:

Deel dit GIFje via

Het is een kubus met een shock video. Want ja, als je geen koffie kunt drinken, moet je toch ergens van wakker blijven. Het is trouwens ook veilig voor mensen met een zwak hart. Belangrijk om te weten.

4 Je redt ons bakkie koffie als je naar de 'Geen Koffiebar' gaat

Je redt ons bakkie koffie als je naar de 'Geen Koffiebar' gaat
Je redt ons bakkie koffie als je naar de 'Geen Koffiebar' gaat
Bron:

Deel dit GIFje via

Het doel van de bar is namelijk om het koffieprobleem op te lossen. In de winkel betaal je niet, maar doneer je in de 'koffiepot' aan Solidaridad. Zij leren koffieboeren om klimaatbewuster te werken, waardoor ons bakkie koffie gered wordt! Dus met geen koffie drinken, red je de koffie! Vet slim.

5 Maar als de koffie toch op dreigt te raken...

Maar als de koffie toch op dreigt te raken...
Bron:

Deel deze foto via

Kun je de Wereld Zonder Koffiekit kopen! Er zitten allemaal vet handige dingen in om te overleven zonder koffie. De Wunderkoffie laat je nog even naar de koffiegeur ruiken. De Indommelstop is een knijper die je wel wakker houdt. Door helse pijnen. Met de Blikvangers en Blikopeners kun je je ogen openhouden met stokjes of plakband. Deze zijn sowieso vet handig voor als je je ogen niet open kunt houden, nadat het de avond daarvoor iets te laat is geworden. Als laatste heeft het Koffieklontje de smaak van koffie en kun je dus nog even genieten van de smaak van koffie. Al kan het natuurlijk niet op tegen een echt bakkie koffie. Maar de opbrengsten van deze kit gaan ook naar het goede doel! 
Wil jij erheen? Dat kan! Geen Koffiebar is te vinden aan de Vijzelgracht 41 in Amsterdam en is van 1 tot en met 10 december 2017 dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend! Let's goooo!

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel