Dit zijn de 10 types die je dit weekend tijdens Gay Pride tegen gaat komen

De mensen maken het feestje. Veel plezier!

Dit zijn de 10 types die je dit weekend tijdens Gay Pride tegen gaat komen

Deel dit artikel op

1 De doorgewinterde homo of lesbienne

De doorgewinterde homo of lesbienne
Bron:

Deel deze foto via

Loop niet in zijn of haar weg want je wordt rustig aan de kant gebeukt. Meneer of mevrouw heeft een housefeest op het Amstelveld waar hij/zij heen moet of erger nog een taak uit te voeren vandaag. En dat synthetische shirt is al zo warm en dan lopen er ook nog eens allemaal irritante toeristen en jonge twinks voor je langs. LOOP DOOR!

2 De professionele faghag

De professionele faghag
Bron:

Deel deze foto via

Deze heterovrouw zal nooit op de foto worden gezet zonder een ijskoude Chardonnay in de ene hand en een broeierig stuk homomannenvlees in de andere hand. Ze houdt van de Gay Pride maar klaagt van te voren wel dat ze 'écht geen idee heeft naar welke afterparty ze moet'. "Kon ik mezelf maar opsplitsen! Ik wil Jordy toch niet teleurstellen tijdens de opening van z'n nieuwe cocktailbar?"

3 De onbedorven, jonge (vaak) provinciale homo of lesbo

De onbedorven, jonge (vaak) provinciale homo of lesbo
Bron:

Deel deze foto via

Je ziet ze in groepen en vaak zijn ze te herkennen aan hun kleurige kleding die er allemaal supernieuw uitziet en die worden afgemaakt met accessoires waarvan jij dacht dat alleen paspoppen ze droegen, dingen zoals bretels en bow-tie's. En altijd zijn ze hongerig naar gratis drank, het allerbeste feest en een 18-minuten-durende-remix-van-dat-ene-nummer-van-Britney. Soms zijn ze trouwens 'cool' omdat ze een oudere vriend(in) in Amsterdam hebben.

4 De Toppersfan

De Toppersfan
Bron:

Deel deze foto via

Laten we eerlijk zijn, dit is misschien wel jouw oudere collega, je vader of je tante. Iedereen kent wel die persoon die dingen als Koningsdag, Sensation White, een wedstrijd van Ajax of de Gay Pride als prima excuus ziet om de zilveren verenboa en glitterpaillettenhoed van zolder te halen. En het is oké, deze mensen zijn hartstikke gezellig.

5 De verdwaalde ouders

De verdwaalde ouders
Bron:

Deel deze foto via

Awww. Sinds hun zoon 'nightlife performer' in de grote stad Amsterdam is hebben ze aan elkaar beloofd om toch eens naar hem te gaan kijken. Eens zien wat hij allemaal uitspookt. Nooit hadden Ans en Rien kunnen dromen dat hun zoon 4 uur lang onafgebroken in zijn enige schone boxershort op een box op het Rembrandtplein zou staan dansen. En al helemaal niet op dat afgrijselijke schreeuwnummer van Robin S. Maar het blijft toch ons Mikey hè?

6 De toerist

De toerist
Bron:

Deel deze foto via

Kijk die lieve verbaasde koppen! Wisten zij veel? Deze arme toeristen die dachten een rustig cityhopweekendje te hebben geboekt worden opeens ongewild geconfronteerd met heel veel luide mensen en heel veel luide muziek. Maar na een tijdje vinden ze het prima en ontdekken ze dat het eigenlijk best gezellig is. Veertig minuten later zijn ze ladderzat hun hoofd tussen de knieën aan het drukken. Blijven ademen!

7 De deserteur

De deserteur
Bron:

Deel deze foto via

De deserteur spot je hoogstwaarschijnlijk op één van de Amsterdamse treinstations met een rammelende rolkoffer en een verwilderde blik in de ogen. Tot maandag!

8 De hipster

De hipster
Bron:

Deel deze foto via

En dan doelen we vooral op de snobversie. Deze weigert naar boten te kijken. Weigert regenboogvlaggetjes op de wangen te schminken, weigert te dansen op house met divavocalen en rolt met z'n ogen als Diva MayDay langskomt op haar roze Vespa. Verder hebben ze het wel gewoon naar hun zin hoor, maar zien ze de Gay Pride gewoon als één van de vele feestjes waar ze hun gezicht even moeten laten zien. 

9 De vriendinnenclub

De vriendinnenclub
Bron:

Deel deze foto via

Je kan wel heel cynisch doen over deze groep luid lachende, roséslurpende meiden die in roze tanktops de sloep van Marlieke's vader aan het uitwonen zijn, maar ze hebben wel lol. Waarschijnlijk kijken ze al weken naar deze dag uit, zetten ze het op een zuipen, hebben ze een zondig-uurtje in de snackbar om de dag af te sluiten en vallen ze daarna in een heerlijke roezige slaap op hun prinsessenbed.

10 De kapitein

De kapitein
Bron:

Deel deze foto via

Deze topgozer of topmeid staat de gehele middag, wanneer de zon het felst is (alsjeblieft KNMI-God, gun Amsterdam wat zonnestralen), met veel bloot lichaamsvlees op een boot te pompen op welke beat dan ook. Af en toe de moeite nemen om naar de Toppersfans op de kade te zwaaien maar voor de rest gewoon rustig in z'n eigen roze wereldje aan het fistpumpen (en misschien ook wel 'spacen' zoals de jeugd dat noemt). En niemand pakt dat van jou af!

BONUS: De vrijgezellenfeesten

BONUS: De vrijgezellenfeesten
Bron:

Deel deze foto via

Van heinde en verre (van Groenlo tot Glasgow) komen vrijgezellen en aanstaande bruidjes/bruidegoms om een weekendje kapot te gaan in het roze Amsterdam. Specifiek tijdens het Gay Pride weekend. En wie kan ze dit kwalijk nemen?

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel