11 Restauranttrends die vooral in de jaren '90 en begin 2000 héél populair waren

Weet je nog dat heel Nederland massaal aan de carpaccio moest?

11 Restauranttrends die vooral in de jaren '90 en begin 2000 héél populair waren

Deel dit artikel op

1 Gyros combineren met patat bij de Griek

Gyros combineren met patat bij de Griek
Bron:

Deel deze foto via

Want zo doen ze dat in Thessaloniki ook, toch?

2 Het ondefinieerbare eten bij het immer duistere Balkanrestaurant

Het ondefinieerbare eten bij het immer duistere Balkanrestaurant
Bron:

Deel deze foto via

Elk dorp had wel een Balkanrestaurant, vaak 'Balkan' genaamd.

3 Het Wokrestaurant dat vaak ergens nabij een snelweg was gevestigd

Het Wokrestaurant dat vaak ergens nabij een snelweg was gevestigd
Bron:

Deel deze foto via

En er was altijd iemand bij die meteen op het kinderhoekje met de friet en frikandellen afliep.

4 Dikke bami en foe yong hai halen bij de dorpschinees

Dikke bami en foe yong hai halen bij de dorpschinees
Bron:

Deel deze foto via

Met die onnodige plak ham en het spiegelei bovenop de bami.

5 De ontdekking van de onbeperkt-spareribsdeal bij De Argentijn

De ontdekking van de onbeperkt-spareribsdeal bij De Argentijn
Bron:

Deel deze foto via

En toen waren er opeens straten vol met 'authentieke steakrestaurants'.

6 Met het bord in de hand schuifelen langs de heerlijke Indische rijsttafel

Met het bord in de hand schuifelen langs de heerlijke Indische rijsttafel
Bron:

Deel deze foto via

Idyllische restaurants met weinigverhullende namen als 'Bamboehof' of 'Gordel van Smaragd'.

7 Pizza's bestelde je niet alleen, maar je at ze ook in een écht restaurant

Pizza's bestelde je niet alleen, maar je at ze ook in een écht restaurant
Bron:

Deel deze foto via

En 9 van de 10 keer had het restaurant een rood met wit geblokt tafelkleed in gebruik.

8 Sushi was extreem exclusief en iedereen was jaloers als je erover opschepte

Sushi was extreem exclusief en iedereen was jaloers als je erover opschepte
Bron:

Deel deze foto via

Er was een periode dat je het concept sushi alleen kende van de luxe zakenlunches die Samantha Jones in Sex and the City had.

9 Waar je ook was, je was verzekerd van een Dame Blanche als dessert

Waar je ook was, je was verzekerd van een Dame Blanche als dessert
Bron:

Deel deze foto via

Zelfs bij de Chinees.

10 Werkelijk élk eetcafé had op den duur een carpaccio en een kipsaté op het menu

Werkelijk élk eetcafé had op den duur een carpaccio en een kipsaté op het menu
Bron:

Deel deze foto via

Geen zin in een quinoasalade? Ook in 2015 zijn er nog genoeg plekken waar je een carpaccio kan bestellen.

11 Eind jaren '90 begon de luxe lunchhype

Eind jaren '90 begon de luxe lunchhype
Bron:

Deel deze foto via

Geitenkaas, honing, pesto, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, rucola, mozzarella, bagels. Respect als jij niet in slaap valt bij het lezen van die ingredienten.

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel