WK 2014 | Door deze voetballers hebben wij meerdere WK-trauma's opgelopen

Wie is de volgende?

WK 2014 | Door deze voetballers hebben wij meerdere WK-trauma's opgelopen

Deel dit artikel op

1 Gerd Müller

Gerd Müller
Bron:

Deel deze foto via

Nederland kwam vroeg voor in de finale van 1974, maar moest het toch afleggen tegen die vervloekte Duitsers. Gerd Müller was de held bij de Duitsers en in Nederland volksvijand nummer 1.

2 Rob Rensenbrink

Rob Rensenbrink
Bron:

Deel deze foto via

Op trauma nummer 2 hebben we niet lang hoeven wachten. In 1978 schoot Rob Rensenbrink vlak voor tijd (bij een 1-1 stand in de finale tegen Argentinië) tegen de paal. In de verlenging verliest Nederland de wedstrijd met 3-1 en zodoende werd Argentinië wereldkampioen.

3 Het gehele Nederlands Elftal van 1990

Het gehele Nederlands Elftal van 1990
Bron:

Deel deze foto via

Nederland kwam als Europees kampioen naar het WK 1990 in Italië. De ploeg van bondscoach Leo Beenhakker won geen enkele wedstrijd, speelde dramatisch en werd in de achtste finale uitgeschakeld door wederom Duitsland (2-1).

4 Branco

In 1994 volgde het volgende trauma. Nederland kwam in de kwartfinale terug tot 2-2 na een 2-0 achterstand tegen Brazilië. Echter schoot Branco deze vrije trap tegen de touwen en konden we weer naar huis.

5 Ali Bujsaim

Ali Bujsaim is de scheidsrechter die tijdens het WK 1998 de halve finale tussen Nederland en opnieuw Brazilië floot. Nederland had vlak voor tijd -bij een stand van 1-1- recht op een penalty (3:58 in het filmpje), maar kreeg deze niet. In de verlenging werd niet gescoord en in de daaropvolgende penaltyserie wisten Philip Cocu en Ronald de Boer niet te scoren waardoor Brazilië de finale bereikte. Het volgende trauma was geboren.

6 Jason McAteer

Nederland speelde een beslissende poulewedstrijd tegen Ierland voor een ticket naar het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Nederland had op papier de betere kansen. Echter gooide Jason McAteer roet in het eten door de winnende goal te scoren waardoor niet Nederland, maar Ierland naar het WK ging.

7 Maniche

Nederland begon het WK 2006 in de poule des doods met Servië, Ivoorkust en Argentinië. Deze poule overleefde men ruimschoots. Hierna was Portugal de tegenstander in een vervelende achtste finale. In een wedstrijd vol met gele en rode kaarten won Portugal door een doelpunt van Maniche met 1-0.

8 Andrés Iniesta

Het WK van 2010 ligt nog vers in ons geheugen. Het leverde een prachtig WK op, Nederland bereikte weer de finale, maar verloor wederom. Spanje was na verlenging met 1-0 te sterk door een doelpunt van Andrés Iniesta. Ook Arjen Robben en Iker Casillas komen in aanmerking voor het veroorzaken van het WK-trauma van 2010, maar Iniesta was tenslotte degene die ons de genadeklap toediende.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel