10 Simpele, maar overheerlijke cocktails die echt iedereen kan maken

Na het lezen van dit lijstje kun jij overkomen als de king of cocktails van jouw omgeving!

10 Simpele, maar overheerlijke cocktails die echt iedereen kan maken

Deel dit artikel op

1 Cosmopolitan

Cosmopolitan
Bron:

Deel deze foto via

Hét Sex and the City drankje is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Pak een shaker en doe hier wat ijsblokjes in. Schenk daar 30 ml Vodka bij, 30 ml Triple Sec, 45 ml cranberrysap en het sap van een halve limoen. Even schudden en uitschenken in een Martiniglas.

2 Tequila Sunrise

Tequila Sunrise
Bron:

Deel deze foto via

Deze cocktail zal je doen denken aan de zonsopkomst. Pak een longdrinkglas en doe hier wat ijsblokjes in. Daarna gebruik je 30 ml Tequila, 75 ml sinaasappelsap en 15 ml limoensap. Vervolgens nog 2 eetlepels grenadine in het midden van het glas laten vallen en de zonsopkomst staat voor je neus!

3 Margarita

Margarita
Bron:

Deel deze foto via

Gebruik een Margaritaglas en wrijf de rand in met zout, dit doe je door eerst de rand vochtig te maken met limoen en daarna de rand van het glas in een bordje met zout te dopen. Doe wat ijs in de shaker, giet hier 30 ml Tequila bij, 30 ml triple sec, 30 ml suikersiroop en sap van anderhalve limoen. Stevig schudden en de Margarita is klaar!

4 Bellini

Bellini
Bron:

Deel deze foto via

Voor de Bellini kun je een champagneglas gebruiken. Giet in dit glas 30 ml perzikpuree, 15 ml perziklikeur en maak het glas vol met Prosecco.

5 Caipirinha

Caipirinha
Bron:

Deel deze foto via

Gebruik voor deze Braziliaanse cocktail een stevig glas. Snij een limoen in 4 kwartjes en doe deze in het glas. Strooi 2 a 3 barlepels rietsuiker over de limoenpartjes heen en gebruik vervolgens een muddler om het sap uit de limoen te persen. Giet daarna 30 tot 50 ml Cachaca in het glas en vul de rest van het glas aan met gecrushed ijs. Even roeren met je lepel zodat alles goed mengt en je bent klaar.

6 Gin-tonic

Gin-tonic
Bron:

Deel deze foto via

Gebruik voor deze populaire cocktail een breed glas. Vul het glas met ijs. Knijp het sap van een halve limoen uit en doe dit in het glas. Voeg hier vervolgens 30 ml Gin aan toe en 75 ml Tonic, al kun je natuurlijk naar smaak bepalen of je hem iets sterker wilt of niet.

7 Mojito

Mojito
Bron:

Deel deze foto via

Misschien wel een van de bekendste cocktails. Pak voor deze cocktail 2 glazen. 1 longdrinkglas alvast vullen met ijs. Het andere (stevige) glas vullen met 2 lepels suikersiroop, een halve limoen in kwartjes. Gebruik je muddler zodat er sap uit de limoen komt. Gebruik een aantal muntblaadjes en doe deze ook in het glas. Doe hierna 45 ml rum in het glas en 30 ml bruiswater. Giet vervolgens alles over in het glas dat vol zat met ijs, even roeren en de Mojito is klaar!

8 Cupido

Cupido
Bron:

Deel deze foto via

Deze romantische cocktail is uitermate geschikt voor een avondje met je vriend(in).
Gebruik een whiskeyglas, doe hier 4 a 5 rode kersen in. Giet vervolgens 20 ml Flügel over de kersen heen en vul het glas verder met cassis.

9 Electric Smurf

Electric Smurf
Bron:

Deel deze foto via

Deze smurf maak je door een longdrinkglas te pakken, hier wat ijsblokjes in te doen, vervolgens 30 ml Malibu en 30 ml Blue Curaçao erbij en aanvullen met evenveel ananassap als 7-up.

10 Fat Box

Fat Box
Bron:

Deel deze foto via

Tijd om te shotten! Doe 10 ml Malibu, 20 ml ananassap, 10 ml Bananenlikeur en 10 ml Blue Curaçao in een shaker met wat ijsblokjes. Even kort schudden en schenken in een shotglas. Mocht je nu nog niet genoeg gehad hebben, begin dan weer bovenaan dit lijstje.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel