10 Urban legends die niet verzonnen zijn

Halloween is de ideale dag voor enge verhalen, maar sommigen zijn dus echt gebeurd...

10 Urban legends die niet verzonnen zijn

Deel dit artikel op

1 Slapen doe je maar als je dood bent

Slapen doe je maar als je dood bent
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Een jong stel overnacht in een hotel, maar ze kunnen de slaap maar moeilijk vatten. De kamer stinkt zo. Ze klagen bij het personeel die de kamer inspecteert. De stank blijkt van onder het bed te komen. Als de box spring uit elkaar wordt gehaald, ontdekt men het rottende lijk van een jonge vrouw.

Waarheid:
In Amerika komt dit vaker voor dan je zou denken. In 1999 bijvoorbeeld vond men in Atlantic City de resten van de 64-jarige Saul Hernandez terug toen een Duits stelletje onraad rook.

2 Gedumpt...

Gedumpt...
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Een persoon met een slok te veel op slaapt zijn roes uit in een vuilcontainer. Zijn rust wordt verstoord door het hevige schudden van de container. Als hij beseft dat de container geleegd wordt, is het al te laat.

Waarheid:
Ook dit is vaker gebeurd. In 2013 belandde zo een 17-jarige jongen uit Luxemburg in een vuilniswagen. Ondanks zijn geschreeuw was hij niet meer te redden. Het mechanisme om het vuil te pletten was al in gang gezet en de vuilnismannen konden alleen nog toekijken.

3 Home alone?

Legende:
Je bent single en woont op jezelf. Lekker alles voor jou alleen. Maar soms voelt het alsof er nog iemand anders is en dat pak melk was toch nog niet aangebroken? Je verstopt een camera en gaat naar bed. De volgende ochtend bekijk je de beelden en ontdekt...

Waarheid:
Een soortgelijk geval kun je bekijken op YouTube. In 2009 verstopt Joe Cummings een camera in zijn appartement in New York. Als hij de volgende dag de beelden terugkijkt, maakt hij kennis met zijn geheime huisgenootje.

4 Over m'n lijk!

Over m'n lijk!
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Je grootste nachtmerrie: wakker worden in een doodskist, twee meter onder de grond.

Waarheid:
Vooral vroeger kwam het nogal eens voor dat oude graven werden geopend en men spijt kreeg van de begrafenis. De "dode" had soms zichtbaar getracht te ontsnappen uit zijn nieuwe onderkomen. Men vond krassen van nagels aan de binnenzijde, de lijkwade was verscheurd of de dode lag in foetushouding. Daarom werden kisten soms voorzien van een alarm, voor als men zich onder de grond bedacht had.

5 De rat in de pot vinden

De rat in de pot vinden
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Het verhaal gaat dat ratten door het riool in je toiletpot belanden. Door velen altijd beschouwd als fabeltje, maar...

Waarheid:
Een man uit Amerika had na een avondje stappen hoge nood. Hij deed de bril van het toilet omhoog en stond oog in oog met een enorme rat. Hij probeerde het bange dier te vangen, maar dit lukte niet. 

6 Handelaar in hart en nieren

Handelaar in hart en nieren
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Iemand is op vakantie in een ver land en neemt een lift aan van een vreemde. Een paar uur later wordt hij wakker in een bad met ijs en enorme pijn in zijn zij. Uit nader onderzoek blijkt een van zijn nieren te zijn gestolen.

Waarheid:
Bouwvakker Mohamad Saleem kreeg een nieuwe baan aangeboden. Voor verdere instructies moest hij wel naar een speciale locatie komen. Hier aangekomen wordt hij overmeesterd door ongure types. Even later wordt hij wakker met een flinke wond in zijn zij.

7 Even kijken...

Even kijken...
Even kijken...
Bron:

Deel dit GIFje via

Legende:
Een dierbare overledene stuurt SMSjes uit het hiernamaals.

Waarheid:
Toen Jack Froese uit Pennsylvania in 2011 plotseling overleed op 32-jarige leeftijd, waren zijn vrienden en familie uiteraard kapot van verdriet. Een aantal maanden later ontving zijn beste vriend Tim een e-mail vanaf het account van Jack met het bericht "I'm watching. I'm at your house. Clean your fucking attic!" Kort voor diens dood was Jack was de enige met wie Tim gesproken had over het opruimen van de zolder.

8 Een vervelende nasmaak

Een vervelende nasmaak
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Heerlijk, even er uit. Op vakantie in een mooi hotel. Alleen het water uit de kraan is bruinig en het smaakt vreemd. Mwoah, zal wel... Een paar weken later blijkt in de watervoorraad van het hotel een lijk te drijven.

Waarheid:
Dit gebeurde in 2013 bij een hotel in LA. Toen men op zoek ging naar de oorzaak van de smaakversterker, vonden zij het lichaam van Elisa Lam, een 21-jarige Canadese studente in hun watervoorraad. Men had hier drie weken lang in gewassen en van gedronken.


9 Spaar ze allemaal...

Spaar ze allemaal...
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
De buurman loopt 's nachts vaak rond met zware zakken. Het schijnt dat hij een vampier is, op zoek naar vers bloed...

Waarheid:

Toen de politie in 2011 een kijkje nam in het huis van de Rus Anatoly Moskvin, ontdekten ze zijn bijzondere hobby. Moskvin groef 's nachts overleden meisjes op om hem gezelschap te houden. Hij prepareerde de lichamen en kleedde ze netjes aan, dat dan weer wel. Ook gaf hij al zijn vriendinnen namen en organiseerde hij verjaardagsfeestjes voor hen. Gezellig...

10 Blijft u even hangen?

Blijft u even hangen?
Bron:

Deel deze foto via

Legende:
Halloween-decoratie blijkt zelfmoord.

Waarheid:
Pas na een dag had men in Delaware door dat de Halloween-decoratie in de bomen misschien niet zo bedoeld was. Een 42-jarige vrouw had een laatste morbide grap uitgehaald en zichzelf rond Halloween langs een drukke weg in een boom opgehangen.

Volg Upcoming op Instagram

Lees het volgende artikel