11 Voorbeelden waaruit blijkt dat de Engelse keuken om te janken is

Engeland is erg goed in heel veel dingen... Eten maken is er daar niet een van.

11 Voorbeelden waaruit blijkt dat de Engelse keuken om te janken is

Deel dit artikel op

Wij Nederlanders staan niet per se bekend om onze haute cuisine. Hollandse pot is stevig voedsel dat je na een dag hard bikkelen (of als een amorfe blob achter een laptop zitten) weer helemaal opkikkert, meer niet. Niemand zal bij een avg'tje of stamppot spontaan beginnen te watertanden, maar functioneel is het wel. Daarnaast zijn we de trotse bedenkers van de stroopwafel, bitterballen en hebben we 's werelds beste kaas. It's true.

Engeland daarentegen, is het afvoerputje van de gastronomie. Waar Nederland met de hakken over de sloot een voldoende weet aan te tikken, is Engeland met een dikke vette één het faalhaasje van de klas. Toegegeven, een full English breakfast gaat er bij mij op een katerige zondagochtend wel in, maar het bier komt er pislauw uit de tap en patat wordt verzopen in de azijn. Om nog maar te zwijgen over een shitload aan melk in je thee mikken. Hieronder nog 11 rare Engelse eetgewoonten.

1 'Brown Sauce'

'Brown Sauce'
Bron:

Deel deze foto via

Juist, bruine saus. Waar dat naar smaakt? Naar bruin wijsneus. Geen idee wat er allemaal in zit, maar Engelsen zijn er stapelgek op. Die naam is verder gewoon lekker to the point. Net als dat veel Engelsen ketchup simpelweg 'red sauce' noemen.

2 Jellied eels

Jellied eels
Bron:

Deel deze foto via

Paling in gelatine. Palingen worden in grote stukken gehakt en daarna in een bouillon met gelatine gekookt. Als het vervolgens is afgekoeld en opgestijfd wordt het spul koud gegeten, als een soort vissig drilpuddinkje. Yum Engeland, geef ons meer!

3 Mushy peas

Mushy peas
Bron:

Deel deze foto via

Dit groene kwakje bestaat uit gekookte erwten met zout en boter. De erwten worden zo lang gekookt dat er alleen een brei overblijft. De groene smurrie wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij fish 'n chips.

4 Ketchup op alles

Ketchup op alles
Bron:

Deel deze foto via

Op eieren, op pasta, over de mayonaise, bij de Sunday roast, zelfs op bonen in tomatensaus. Niets is veilig voor de ketchupobsessie.

5 Alles op toast

Alles op toast
Bron:

Deel deze foto via

Bonen in tomatensaus, tomaten uit blik, ader dichtslibbende hoeveelheden boter, friet, gefrituurde vis, chips, mushy peas, jus. Volgens mij nemen ze zelfs hun paracetamol met een stukje toast in plaats van een glas water.

6 Spotted Dick

Spotted Dick
Bron:

Deel deze foto via

Geen geslachtsziekte, maar een cake met niervet en rozijnen. Meestal wordt het overgoten met vla en als een toetje gegeten. Waar de naam vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar omdat dick zowel een ander woord is voor piemel als de afkorting van de naam Richard, heeft de Engelse overheid geprobeerd om de naam van het gerecht te veranderen in Spotted Richard. Hier was de bevolking het niet mee eens. Spotted Dick it is.

7 Sussex Pond Pudding

Sussex Pond Pudding
Bron:

Deel deze foto via

Een traditioneel gebakje. Het deeg van het gebakje verbergt een hele citroen. De naam gebakje is misschien niet helemaal terecht, want het wordt niet gebakken, maar gekookt (why England, why?). Vervolgens wordt het verzopen in boter en suiker. O, en de citroen gaat er met schil en al in. Genieten.

8 Marmite

Marmite
Bron:

Deel deze foto via

Marmite wordt gemaakt van gistextract uit de productie van bier. De pasta bevat ook zout, plantenextracten en kruiden. Het spul is ontzettend zout en wordt voornamelijk als broodbeleg gebruikt, puur of soms op een met kaas of pindakaas belegde boterham.

9 Stargazy pie

Stargazy pie
Bron:

Deel deze foto via

Dit heerlijk uitziende taartje wordt gemaakt van gebakken sardines, aardappels, eieren en een deeglaag. Klinkt niet supergek, maar een Stargazy pie is alleen een Stargazy pie als de sardientjes met hun kopjes uit het deeg steken, alsof ze gezellig naar de sterren aan het kijken zijn. De bedenker van dit taartje was vast heel eenzaam.

10 Chips and curry

Chips and curry
Bron:

Deel deze foto via

Engelsen verzuipen hun veel te dikke frieten niet alleen in de azijn. Ze plempen er ook zonder blikken of blozen liters currysaus overheen. En dan niet de 'goede' curry, die je bij je delletje speciaal eet. Nee, de curry die je normaliter bij een portie rijst eet. Doe eens normaal Engeland. Als je ergens patat in verdrinkt, dan is het mayo.

11 Mr Brain's Pork Faggots

Mr Brain's Pork Faggots
Bron:

Deel deze foto via

Faggots zijn in deze context traditionele Engelse gehaktballetjes. Faggots worden gemaakt van afvalvlees, grotendeels organen. Klinkt een beetje als een frikandel dus. Alleen is de naam van deze Engelse hapjes een stuk hilarischer.

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel