10 Bizarre buitenlandse drankspellen die weer eens wat anders zijn dan mexxen

Ook handig omdat iedereen mexxen nu wel gezien heeft en de batterijen van Stef Stuntpiloot al jaren leeg zijn.

10 Bizarre buitenlandse drankspellen die weer eens wat anders zijn dan mexxen

Deel dit artikel op

1 Kastenlauf!

Kastenlauf!
Kastenlauf!
Bron:

Deel dit GIFje via

We beginnen met een bezoekje aan onze bierminnende Oosterburen. Het Duitse spel Kastenlauf (kratje lopen) wordt gespeeld door een route van ongeveer 5 tot 10 kilometer uit te stippelen. Iedere deelnemer gaat naar het startpunt van de route en neemt een kratje bier mee. Het doel is om je krat bier helemaal leeg te hebben voordat je over de finish komt. De eerste persoon die dit voor elkaar krijgt wint. Supertoll!

2 Centurion

Centurion
Centurion
Bron:

Deel dit GIFje via

Voor Centurion steken we het kanaal over. Voor dit Engelse spel heb je per persoon 2,5 liter bier, een shotglaasje (25 ml) en een klok nodig. De bedoeling is om 100 shotjes bier te drinken in 100 minuten. Een betere manier om je uithoudingsvermogen te testen dan de Dam tot Damloop, als je het mij vraagt.

3 Irish quarters

Irish quarters
Irish quarters
Bron:

Deel dit GIFje via

In Ierland hoef je geen gore muntjes in je drank te gooien, zoals ze dat in de Verenigde Staten doen. Bij Irish quarters laat je een muntje tollen op tafel. Het doel is om je glas leeg te adten en het muntje van tafel te pakken voor het omvalt. Lukt dat, dan is de volgende aan de beurt. Lukt dat niet, dan moet je het opnieuw proberen. Het probleem met dit spel is dat de kans groot is dat de beginnende speler al shitfaced is voordat de rest de kans krijgt om te spelen.

4 Edward Forty hands

Edward Forty hands
Edward Forty hands
Bron:

Deel dit GIFje via

Edward Fortyhands - soms ook Amy Winehands genoemd - is Amerikaanse glorie. Spelers duct tapen een 40-ounce (grofweg 1.2 liter in niet-debiele maten) fles drank aan allebei hun handen en mogen die pas verwijderen als beide flessen leeg zijn. Het spelletje ontleent zijn naam aan de film Edward Scissorhands.

5 Napkin, beer, cigarette

Napkin, beer, cigarette
Napkin, beer, cigarette
Bron:

Deel dit GIFje via

In Zuid-Korea spelen ze napkin, beer, cigarette. Hiervoor heb je een servet en een muntje nodig. En bier en sigaretten natuurlijk. Iemand legt het servet over het bierglas heen en legt een klein muntje bovenop het servetje. De spelers branden om de beurt met hun sigaret een gat in het servetje, totdat de munt er doorheen valt. De speler die het winnende gaatje brand adt het glas. Als je geen kettingrokende alcoholist bent mag je niet meedoen.

6 Drunken chicken

Drunken chicken
Drunken chicken
Bron:

Deel dit GIFje via

Voor de mensen die toevallig nog ergens een kippenhoofd hebben liggen is dit Vietnamese spel ideaal. Je hebt een schoteltje nodig, waar je de kippenkop op legt, en een kom die je daar overheen zet. Een speler schudt de kop en schotel en tilt het kopje op. De speler waarnaar de snavel wijst drinkt. Heb je geen kippenhoofd, dan kun je ook een pennendop gebruiken, maar dat maakt het een stuk minder interessant.

7 South African Shotgun

South African Shotgun
South African Shotgun
Bron:

Deel dit GIFje via

Ondanks de naam komt dit bierspel uit Australië. Je hebt er twee personen en wat blikjes bier voor nodig. Om beurten ram je een gesloten blik bier zo hard mogelijk tegen je voorhoofd. Dit blijf je doen tot het blik open spat (dat ziet er zo uit). De persoon die het blikje kapot krijgt mag een normale shotgun uitdelen. Voor de onwetenden, bij een normale shotgun prik je met een sleutel een gat in de onderkant van een blikje bier en trek je hem open waarna je hem heel snel leegdrinkt.

8 Alcohockey

Alcohockey
Alcohockey
Bron:

Deel dit GIFje via

Canada heeft het voor elkaar gekregen beerpong naar een hoger niveau te tillen. Voor alcohockey heb je een air hockey tafel nodig met gaten erin voor bekers. Verder is het heel simpel. Zorg ervoor dat de tegenstander de puck niet in jouw bekers krijgt. Gaat de puck er wel in, dan raadt je het al: adten.

9 Tiger is coming

Tiger is coming
Tiger is coming
Bron:

Deel dit GIFje via

In Rusland is het blijkbaar oppassen geblazen voor loslopende tijgers. De leider van dit spel roept op random momenten: "Tiger is coming!" Als dit geroepen wordt verstoppen de spelers zich onder de tafel, waar ze een shot wodka drinken. Naarmate de avond vordert en mensen dronkener worden, wordt het steeds moeilijker om onder de tafel te komen. Val je om, of doe je er te lang over, dan ben je dood - opgegeten door de tijger - en mag je niet meer meedoen.

10 Bear paw

Bear paw
Bear paw
Bron:

Deel dit GIFje via

Omdat Russen zo goed zijn in drinken eindigen we de lijst met nog een Russisch spel. Bij bear paw vul je een pul met bier, waar je een slok uit neemt. Het gedronken deel vul je bij met wodka, daarna geef je het glas aan je buurman. Dit blijf je doen tot het bier in de pul is verplaatst door wodka. Vervolgens ga je over op bijvullen met bier. Dit proces herhaal je tot er iemand sterft. (Disclaimer: do not try this at home)

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel