Ricky Gervais is terug! Hier lees je waarom je nú After Life moet kijken

Beter dan The Office? Oordeel zelf.

Ricky Gervais is terug! Hier lees je waarom je nú After Life moet kijken

Deel dit artikel op

Sinds The Office (de enige echte The Office natuurlijk; Steve Carell mag de veters van Ricky nog niet strikken...) weten we dat Ricky Gervais een van de grappigste mensen op aarde is. De rol van David Brent als narcistische, totaal van de werkelijkheid losgezongen manager van een papierbedrijf is legendarisch. Kijk hier bijvoorbeeld nog even de zingende Brent terug. Free Love on the Freeway!
Ricky Gervais is daarnaast natuurlijk ook een begenadigd comedian. Ik vind zelf het stukje over homoseksualiteit onder dieren erg geestig (met het fragmentje over blowhole penetration onder dolfijnen erin), dus die kun je ook nog even terugkijken voor je aankomt bij waar dit artikel echt over gaat.
En nu ik toch bezig ben: hoe hij Amerikaanse sterren roastte als host van The Golden Globes blijft ook fantastisch. Zonde om daar ook niet even een filmpje van neer te plempen. Dus hoppa!
Maar hij is toch op z'n best (vind ik) in de tragikomedie. Heerlijke, ongemakkelijke situaties vermengd met cynische, zwarte humor. En soms is het ook nog ontroerend, zoals in de serie Derek, waarin Gervais een naïeve bejaardenverzorger speelt. Prachtig, maar sinds een paar dagen staat er iets op Netflix dat daar nog wel even overheen gaat - en misschien zelfs wel beter is dan The Office...? 

After Life. 

Een serie waarin Ricky Gervais de rol van Tony speelt. Tony is na de dood van z'n vrouw een nare man geworden die geen zin meer heeft in het leven en alleen nog geen zelfmoord heeft gepleegd omdat hij dat z'n hond niet aan wil doen. Tony is een hork met het hart op de tong, wat voor ouderwets grappige situaties zorgt, maar het is ook de meest ontroerende serie die Ricky Gervais tot nu toe maakte. Hier de trailer. En kijk de hele serie op Netflix.  
Nadeel: het zijn maar zes afleveringen van een half uur. Het voordeel daarvan: je jast 'm er in één avondje doorheen. Nu als een gek Netflix opstarten...veel kijkplezier!
Bron:

Deel dit GIFje via

Tags: Ricky Gervais, Netflix, The Office

Jullie reacties

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel