5 Redenen waarom mensen de meest kansloze rukkers van het universum zijn

Gnoes > mensen.

5 Redenen waarom mensen de meest kansloze rukkers van het universum zijn

Deel dit artikel op

Wij mensen denken dat we heel wat zijn met al onze uitvindinkjes en wetenschap enzo. En tuurlijk, we hebben iets bedacht waardoor je digitaal hondenoren en -tong op jezelf kunt plakken; dat is een prestatie die je niet mag onderschatten. Maar als je er even wat langer over nadenkt zijn we behoorlijke sukkels. Lees maar even mee.

1 Als we geboren worden, kunnen we helemaal niks

Echt helemaal niks dus. Minder dan niks misschien wel. We liggen te janken en poepen; meer is het eigenlijk niet. Pas zo ongeveer na een jaar beginnen we met iets dat op lopen lijkt - en dat is dan nog niet meteen Dafne Schippers-stijl, om het voorzichtig te zeggen. 

Dan dieren. Ik pik de gnoe er even uit, omdat ik daar toevallig iets over zag in een docu op tv. Een gnoekalfje glijdt uit de gnoevagijn, schudt even met z'n lijf en staat meteen op. Hup, lopen. Niks eerst jankend in de luiers. Na tien weken behoort het gnoekalfje tot de snelste tien landdieren op aarde en haalt hij snelheden van tachtig kilometer per uur. Een snelheid die kleine Sem of Emma alleen haalt als hij/zij veilig in de Maxicosi zit van de Ford Focus.
Bron:

Deel dit GIFje via

2 Als we ouder zijn kunnen we eigenlijk nog steeds helemaal niks

Oké, we kunnen zelfstandig lopen en poepen, maar daar houdt het ook wel zo'n beetje mee op. Als er ergens geen internetverbinding is, weten we ons geen raad meer. Kasten en meubels kunnen we alleen in elkaar zetten åls ër Zweudse plaatjes bijstaan. En zelfs dan lukt het niet eens. Kansloos!
Bron:

Deel deze foto via

3 We zijn goedbeschouwd allemaal achter elkaar aanlopende niet nadenkende zombies

O ja, over die IKEA gesproken: wat zijn we toch treurige kuddedieren. Staan we dan met z'n allen op zaterdagmiddag Zweedse gehaktballetjes te eten met een kar vol 13-in-een-dozijn-Lego-voor-volwassenen naast ons. Daarbij lopen we achter elke hype aan (dat doen we op onze zwarte Vans-schoenen met die witte streep...). Beste voorbeeld: ergens in Bangladesh zit iemand onze spijkerbroeken kapot te maken zodat wij ze gaan dragen. Of wat dacht je van met z'n allen elke ochtend op hetzelfde tijdstip hutjemutje in de trein of achter elkaar op de snelweg stil te staan. Toktoktok!
Bron:

Deel dit GIFje via

4 We hebben heel grote hersens, maar doen daar weinig mee

Nog even over die lange babytijd van mensen hè...Dat is omdat de mens een groot brein heeft. Dat moet ontwikkelen enzo. Nou, als dat dan af is, dan verwacht je daar wel het een en ander van, maar toch is ruwweg tachtig procent van de mensen in Nederland niet helemaal goed bij z'n hoofd (jij natuurlijk niet, lieve lezer...) 

Maar echt, het is zo hoor. Want hoe verklaar je anders dat mensen een bordje waar in het Engels 'thuis' opstaat in, jawel, hun huis neerzetten? Hoe simpel moet je daarvoor zijn? Of wat dacht je van een programma als De Rijdende Rechter, waarin mensen zitten die ruzie hebben over koude pannenkoeken? Bij hersens lijkt dus toch ook te gelden: size doesn't matter.. Evolutietheorie is leuk bedacht, maar het klopt niet helemaal volgens mij; we zijn over ons hoogtepunt heen.
Bron:

Deel deze foto via

5 En we zetten al die idioten ook nog eens op een voetstuk

Leuk voorbeeld hiervan is natuurlijk dhr. Donald Trump, maar ook mensen als Barbie, Sterretje of één van die andere realitydebielen zijn een prima voorbeeld van het credo dat niet vaak genoeg herhaald kan worden: STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
Bron:

Deel deze foto via

Tags: Dieren, Mensen, Aarde, Baby's, Klimaat

Jullie reacties

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel