Waarom verkleden zoveel mensen hun paard als een zebra?

Koop dan gewoon een zebra...

Waarom verkleden zoveel mensen hun paard als een zebra?

Deel dit artikel op

Vooropgesteld: ik heb het niet zo op paarden. Ik vind ze groot, eng, angstaanjagend, wezens die zijn neergedaald uit de hel of wat voor term je ook nog maar kunt bedenken om te zeggen dat ik nooit een paard zal uitnodigen om eens een biertje bij me te komen drinken. Maar nu wil ik het toch even voor deze zogenaamd edele dieren opnemen. 

Er zijn namelijk mensen die wel van paarden houden en er zodoende voor eentje zorgen, of zich zelfs de trotse eigenaar van zo'n monster op vier poten (jaja, benen) mogen noemen. Zelf ben ik de eigenaar van een ding dat je niet zo uit het niets in je ballen kan schoppen (lees: een racefiets) en zodoende passeer ik tijdens m'n tochtjes nogal eens een paard - gelukkig zit er dan vaak een hek of schrikdraad tussen. Als ik dan op gepaste afstand zo'n paard passeer draagt hij niet zelden een kleed. Een zwartwit gestreept kleed. 

Jawel, paardenmensen verkleden hun paard massaal als zebra. Tenzij ik iets gemist heb en het iedere dag paardencarnaval is, vind ik dat belachelijk. Ik snap het niet: je koopt een paard en dan laat je hem de helft van de tijd als een zebra rondparaderen? Koop dan gewoon een zebra, als je dat zulke leuke beesten vindt, en stort je paard niet in een identiteitscrisis. Alsof je een tosti-ijzer koopt en 'm vervolgens niet in het stopcontact doet, maar gebruikt als plateautje om je kaasplankje op te presenteren.     

Dus paardenmensen, stop met deze waanzin! Behalve als ik de boel helemaal verkeerd heb geïnterpreteerd trouwens, en het geen zebrakleed is, maar zo'n ouderwets gevangenispakje, dan heb ik niks gezegd. Dat zou niet meer dan terecht zijn, want het blijven natuurlijk rotbeesten.   
Bron:

Deel deze foto via

Tags: Paarden, Paard, Zebra

Jullie reacties

Volg Upcoming op Instagram

Download de
Upcoming app

Of ga met je smartphone naar upcoming.nl/app

Lees het volgende artikel